Zašto zainteresirani muškarci naglo mijenjaju mišljenje i zašto se iznenada povlače?

Facebook

Zašto zainteresirani muškarci naglo mijenjaju mišljenje i zašto se iznenada povlače?

Ako govorimo o muškarcima i definiciji veze iz njegovog ugla, ovo je nepresušna tema – tema koja zadaje glavobolje i vrlo pametnim ženama. Zašto zainteresirani muškarci naglo mijenjaju mišljenje i zašto se iznenada povlače? Kada muškarac osjeti da je žena nesigurna, i da njezino raspoloženje ovisi o pažnji koju joj on poklanja, ON olako zaključuje da ONA očajnički želi vezu, i tada upravo veza s njom postaje ono što on NE ŽELI – ni pod koju cijenu. I znate li što je najzanimljivije od svega? Ovakav dojam često ostavljaju i one pametne, samosvjesne i nimalo očajne žene.

Zainteresirani muškarci naglo mijenjaju mišljenje i zašto se iznenada povlače? Bezbroj puta sam pisala o temi – zainteresiran muškarac. Sve vi, moje drage dame dobro već znate moju definiciju zainteresiranog muškarca.

Definicija je zapravo vrlo jednostavna. Zainteresiranog muškaraca je lako prepoznati, kada nešto želi on pomiče brda: ne postoji udaljenost, vrsta prezaposlenosti ili vremenska nepogoda koja će ga spriječiti da stupi s vama u kontakt ako to doista želi. I da, ako nema mobitela, telefona, interneta, poslat će goluba pismonošu, ali će stupiti u kontakt s vama. Stvar je jednostavna. Kao najjednostavnija jednadžba u matematici. Rezultat je uvijek isti.

Isječak iz knjige Muškarac u šaci – ili o tajnama osvajanja

3D-Muskarac-u-saci-web

Jasan i konkretan

Neke su od vas istu bezbroj puta pročitale ili čak zalijepile na frižider – kao podsjetnik na ono što se često zaboravlja. Žene u ljubavi nerijetko nose povez na očima – povez koji pretvara nezainteresiranog muškarca u zbunjenog, nesigurnog, sramežljivog… a sve je to daleko od istine. Naime, i sramežljivi muškarac može biti zainteresiran i nezainteresiran. Isto vrijedi i za onog zbunjenog i nesigurnog.

Drage moje dame, muškarac kojemu je do vas stalo, u veći i slučajeva bit će vrlo JASAN i KONKRETAN u svojim namjerama. OK?

Molim vas da ne gubite vrijeme na život u zabludi.

Muškarac koji se ne javlja danima ne misli na tebe. I nije mu stalo. OK?

Ipak, malo je teže prihvatiti činjenicu da se muškarac koji je u početku bio zainteresiran, uvelike promijenio i zahladio. Postavlja se pitanje: Zašto zainteresirani muškarci naglo mijenjaju mišljenje i zašto se iznenada povlače? Koje je crveno svjetlo zbog kojega muškarci mijenjaju raspoloženje i ponašanje u ljubavnim odnosima za 360 stupnjeva? Znate li?

Pogrešan način

Muškarac želi odabrati svoj put. Želi odabrati ženu s kojom želi vezu. Muškarac mora osjetiti želju za obavezom, ali ju nikada neće osjetiti za ženom koja mu nameće ideju veze na pogrešan način.

Što je to pogrešan način? Uvjeravanje, nagovaranje, pritisak – sve ono što jednu ženu stavlja u nepovoljan položaj kada su u pitanju pregovori u vezi. Zašto muškarci na takve metode definiranja veze ne reagiraju baš najbolje? Niti jedan muškarac ne želi biti na nešto primoran. Muškarac koji se osjeća prisiljenim ući u vezu je kao dijete koje je prisiljeno jesti varivo i jabuku umjesto pizze i Kinder čokoladice. I nema veze što svi u okolini smatraju da biste bili idealan par – ako je na njega izvršen pritisak veze, bez obzira koliko ti bila sjajna, želja za bilo kakvim dubljim emotivnijim odnosom kod njega vrlo brzo NESTAJE.

Kada muškarac osjeti da je žena nesigurna, i da njezino raspoloženje ovisi o pažnji koju joj on poklanja, ON olako zaključuje da ONA očajnički želi vezu, i tada upravo veza s njom postaje ono što on NE ŽELI – ni pod koju cijenu.

Knjige na akciji

I znate li što je najzanimljivije od svega? Ovakav dojam često ostavljaju i one pametne, samosvjesne i nimalo očajne žene. IPAK i one nesvjesno svojim ponašanjem odaju dojam osobe koja očajnički želi vezu. Ono što sam primijetila tijekom godina rada sa ženama jest da žene ne znaju kako komunicirati s muškarcima kada je u pitanju definiranje odnosa. Dakako, isto vrijedi i za muškarce. Upravo zbog te razlike u percepciji ljubavnih odnosa i timing-u po pitanju vezivanja – dobre veze često završe prije nego su počele. Upravo zbog te razlike se možda upravo sada pitaš ili si se nekada pitala – zašto je dovraga sve odjednom krenulo NIZBRDO, a činilo se da ste si baš “kliknuli”?

Početni odnosi

Drage moje dame, slušajte me sada pažljivo. Jedan od najčešćih razloga zbog kojih se muškarci povlače jest “nametnuta krivnja” sa ženske strane. Početni odnosi su zapravo vrlo zbunjujući i delikatni za obje strane – i za žene i muškarce. Komunikacija na samom početku ljubavnog odnosa može biti vrlo osjetljiva i često dolazi do NERAZUMIJEVANJA među spolovima. Primjerice, ako jedna strana ne poštuje dogovor ili se ne pojavi na vrijeme, ne javi se onda kada je to obećano – kod druge strane se sasvim prirodno javlja LJUTNJA I REVOLT. Ako pretpostavimo da je muškarac taj koji se baš i nije iskazao u tome pogledu, žena je ta koja je naravno i opravdano ljuta.

U ljutnji se dogodi da mu kaže svašta – i ono što jest i ono što nije primjereno u navedenoj situaciji, a može se dogoditi i da mu ne kaže ništa – ali mu svojim pasivno-agresivnim pristupom jasno daje do znanja da je KRIV. Ženskoj strani je logično da se ON, koji nije učinio ono što je obećao, itekako mora iskupiti i iskupit će se naravno – osobito zato što je JAKO ZAINTERESIRAN. Postoji više mogućih načina na koje bi se mogao iskupiti. Ipak, on ne odabere ni jedan način – barem ne onaj način logičan ženskoj strani. Umjesto toga se povuče. Kukavički ili ne – sve se svodi na isto. NJEGA NEMA. Zašto?

Muškarci ne vole biti KRIVI

Uglavnom ni za što. Osobito ne na samom početku veze.

Hmm… znači li to da treba tetošiti siročeka koji je doista mogao javiti na vrijeme da ništa od večere za koju si se spremala satima?

NIKAKO.

Drage moje čitateljice, svakome tko ne poštuje vaše vrijeme – trebate ODMAH POKAZATI ZUBE. OK? Vrijeme je najdragocjenija stvar koju imamo i jasno je da nepoštivanje dogovora u nama može izazvati ljutnju i bijes, no kako u takvoj situaciji komunicirati na način da te druga strana (u ovom slučaju muškarac) doista ČUJE i SHVATI OZBILJNO?

Vrlo jednostavno: jednom rečenicom. Evo prijedloga:

– Shvaćam, no kako je moje vrijeme dragocjeno, zamolila bih te da idući puta javiš na vrijeme ukoliko je došlo do promjene plana s tvoje strane kako bih mogla na vrijeme napraviti druge planove. OK?

I što dalje? NIŠTA. Nema ljutnje, nema prodika. Poruka je jasna. I vjerujte mi, drage moje, muškarac neće naglo nestati iz vašeg života ako osjeti da je naletio na ženu koja ima jako samopoštovanje. Suprotno tome, odrasle žene koje se i zbog najsitnije nesuglasice dure kao male djevojčice, u muškarcu vrlo brzo aktiviraju jednu tipku na kojoj piše – BIJEG. Jasno?

Toliko za danas drage moje dame, a novi blog slijedi za tjedan dana 🙂

Vaša Nelly

 

Individualni Coaching Program, knjige Muškarac u šaci, Muškarac iz snova i ostale korisne informacije

INDIVIDUALNI VIP COACHING

Za sve informacije o Individualnom Coaching Programu (individualne poduke/jedan na jedan) obratite se na mail mail info@sknelly.com.

Knjiga Muškarac iz snova

Sve informacije o novoj knjizi Muškarac iz snova – od nezainteresiranog do zaljubljenog muškarca možete naći klikom na link.

HIT Knjiga Muškarac u šaci

Osim standardnog tiskanog izdanja, dugo očekivano izdanje eKnjige Muškarac u šaci možete naručiti u samo par klikova na sljedećem linku. Za sve upite o knjizi, eKnjizi ili za narudžbu putem maila, javite se mojim administratorima na mail info@sknelly.com ili na društvene mreže. Knjiga se šalje u sve države! 🙂

Zapratite nas na Instagramu za dnevne novosti: @muskaracusaci & @sknelly_official.

Besplatno poglavlje knjige možete preuzeti klikom sljedeći link, a popis prodajnih mjesta nalazi se na sljedećem linku.

Autorica: Sanela Kovačević Nelly

Fotografija: Josip Čekada

Najnovije s Youtubea

Povezane objave

S.K.Nelly-Blog

Što će ga privući i zadržati

Što će ga privući i zadržati U prošlim kolumnama govorila sam u greškama koje trebate izbjeći ako želite da se muškarac u vas zaljubi. Imale ste priliku vidjeti koliko pretjeran

Nastavi čitati

SUPER POPUST OD 50%

DAN
SATI
MINUTE
SEKUNDE