Facebook

Potezi koji te čine očajnom u njegovim očima

Ohladio se distancirao, govori ti da ga pustiš na miru. A ti nemaš mira jer ti je stalo. Dugo nisi ovako kliknula s nekim kao s njim. Ne znaš kako dalje, ni što da radiš, osjećaš da ga moraš nagovoriti, uvjeriti da se predomisli. Želiš da vam da još jednu priliku. Upravo u ovakvim situacijama, kada si tužna, nesretna, slomljena, može se dogoditi da povučeš neke očajničke poteze. Potezi koji te čine očajnom u njegovim očima su često neplanirani, ishitreni. Idemo vidjeti o čemu je riječ.

Razočarana si, razumijem. Još jedan „Onaj Pravi“ za kojega se ispostavilo da ipak nije Onaj Pravi. Još jedan muškarac koji ti je u početku nudio sve, a sada kaže da se u tebe nije zaljubio. Kao da se scenarij uporno ponavlja, jer i onaj prije njega ti je rekao da nije muškarac za vezu. I sve bi to bilo ok, da poslije tebe nije naglo postao spreman za vezu – ali s nekom drugom.

Isječak iz NOVE KNJIGE Muškarac u vezi – od veze bez obaveza do kvalitetne ljubavne veze

Potezi-koji-te-čine-očajnom-u-njegovim-očima

 

Kome se opravdavaš

U prošloj kolumni imale ste priliku pročitati pismo čitateljice, razočarane u ljubav, koja je svim silama nastojala vratiti interes muškarca – na pogrešan način. Jedan dio pisma je posebno interesantan jer ovo čujem od mnogih žena:

Prošlo je mjesec dana od zadnjeg kontakta i opet sam mu pisala, htjela sam mu reći što osjećam i kako nisam bila s nikim drugim od kada sam ga upoznala. Ne znam što da radim i kako da ga uvjerim da ga volim.

Ova čitateljica kao da želi pridobiti ljubav muškarca opravdavajući svoje kretanje, garantirajući svoju vjernost – no postoji jedan mali problem:

NJEGA NIJE BRIGA.

Nije ga briga jesi li ti sada s drugim ili si bila s drugim jer nije više zainteresiran za tebe. On ti se neće vratiti zbog sažaljenja ili zbog nagle spoznaje da ti se treba zahvaliti i vratiti zbog tvoje „vjernosti“.

Potezi koji te čine očajnom u njegovim očima su objašnjavanje, uvjeravanje, ispričavanje… Ti njemu ne duguješ objašnjenje za svoje kretanje jer niste zajedno. Zato te ovakva opravdavanja samo mogu učiniti očajnicom u njegovim očima, a to ti ne treba, zar ne?

Trilogija-+-Tajne-uspješnog-dopisivanja-s-muškarcem

Lekcije i prodike

Da bi se posramio, trebalo bi mu do tebe biti stalo, a ako ti nudi samo vezu bez obaveza, njemu baš i nije stalo.

Isječak iz NOVE KNJIGE Muškarac u vezi – od veze bez obaveza do kvalitetne ljubavne veze

Nažalost, mnoge žene, onda kada su razočarane pribjegavaju dijeljenju lekcija i prodika muškarcu s kojim i nisu u vezi. Bilo da je u pitanju veza bez obaveza ili odnos koji je otišao u krivom smjeru, prodike, opomene, lekcije i bilo kakav oblik pasivne agresije, neće vam donijeti željene rezultate. Zapravo postižete kontraefekt – jer on se neće posramiti ako mu nije stalo. Njega jednostavno nije briga. Za takve muškarce je najbolja lekcija krenuti dalje bez puno priče. Drugim riječima:

Lekcije, prodike su potezi koji te čine očajnom u njegovim očima , zato ne troši svoje dragocjeno vrijeme i energiju na takve metode uvjeravanja. Ishod je uvijek isti – on će se još više udaljiti, a ti ćeš se osjećati još tužnije i usamljenije.

„Ali ja sam u pravu“, reći će mnoge od vas. Znam da ste u pravu drage moje, i znam da puno toga vjerojatno nije bilo ok u njegovom ponašanju.

Ali njega neće posramiti dugi referat s osvrtom na njegovo loše ponašanje. Neće jer bi mu moralo biti stalo, a ako niste zajedno i ako te izbjegava, njemu nije stalo.

Znam da je surovo i znam da je teško prihvatiti ovakvu istinu, ali želim vas spriječiti da se sramotite i ponižavate. Nitko nije toga vrijedan.

Muškarac-u-vezi_naslovnica

Ili si Vila ili si očajnica

Dobra vijest je ta, drage moje, da vi možete odabrati hoćete li biti Vile ili očajnice, a sve ovisi o tome kako se ponašate. Prije svega – kako se odnosite prema sebi i kako dopuštate ljudima da vas tretiraju. Sve kreće od nas samih, a svi mi možemo za sebe učiniti čuda onda kada znamo kako.

O Vilama, ženama kojima su muškarci u stanju ponuditi sve, detaljno sam govorila u knjizi Muškarac iz snova – od nezainteresiranog do zaljubljenog muškarca, u kojoj objašnjavam i kako vratiti interes muškarca na dostojanstven način.

Drage dame, birajte biti Vile, birajte život u kojem ćete biti cijenjene, poštovane, voljene… Birajte pametan pristup. Moljenje, preklinjanje, pretjerano opravdavanje nije put do kvalitetne veze, a kvalitetna veza je nešto što bi trebala željeti svaka od vas.

Više o ovoj temi pogledajte i u najnovijoj epizodi emisije Na kavi s Nelly klikom na LINK.

Novo tržište: Od sada i novu knjigu Muškarac u vezi možete kupiti u Srbiji!

EKSKLUZIVNO: Zbog ogromne potražnje, uz moje prve dvije knjige – Muškarac u šaci i Muškarac iz snova, sada je i moja nova knjiga Muškarac u vezi dostupna na tržištu u Srbiji! Možete ih naručiti kod našeg izdavača i predstavnika za Srbiju klikom na LINK te za sve upite vezane uz narudžbe na njihovoj stranici, obratite im se direktno na office@korisnaknjiga.com.

Hrvatska i cijeli svijet

Inače, knjige šaljemo u sve države pa tako sve knjige možete iz bilo kojeg dijela svijeta naručiti u našoj WEB TRGOVINI klikom na LINK.

Najnovije s Youtubea

Povezane objave

KNJIGA MUŠKARAC U VEZI -30%

DAN
SATI
MINUTE
SEKUNDE