Facebook

Što učiniti kada on gleda druge žene na društvenim mrežama

Upoznala si frajera. Sve je super. Divan je, šarmantan, pažljiv. Inicira spojeve, izvodi te na maštovita mjesta, zanima ga gdje si, što radiš, čime se baviš – ukratko zainteresiran je. Sve se čini super do trenutka kada počneš obraćati pozornost na njegove društvene mreže. Smeta te svaki njegov lajk upućen drugoj ženi – osobito ako su u pitanju jako zgodne žene. Osjećaš se zbunjeno i pomalo ljutito. Ne znaš kako pristupiti ovome problemu i kako mu reći da to nije ok? Što učiniti kada on gleda druge žene na društvenim mrežama? 

Što-učiniti-kada-on-gleda-druge-žene-na-društvenim-mrežama

Ovo  je jedno od čestih pitanja koje dobivam. Prije su muškarci neopaženo listali časopise, a sada su čini se, u novo doba društvenih mreža – uhvaćeni na djelu. Da, muškarci gledaju druge žene. Okreću se za njima na ulici, gledaju ih u časopisima, na portalima, na društvenim mrežama. I to može biti sasvim bezazleno. Isto kao što i mi žene promotrimo zgodnog frajera, tako će i oni obratiti pozornost na zgodnu ženu. Sve je to ok dok ne prestane biti ok.

Kako znati da je on samo „nedužni promatrač“ i da ne čini ništa što bi utjecalo na vaš odnos? Vrlo jednostavno. Ako tu i tamo lajka i zaprati neku ženu, a s tobom izlazi i oko tebe se trudi – tome ne treba posvećivati pozornost. Ionako još niste u vezi i tek se upoznajete. S druge strane, ako to čini često i intenzivno, onda na to itekako treba obratiti pozornost.

Ako ste pak u vezi, a njegovo ponašanje na društvenim mrežama postaje vidljivo i sumnjivo, svakako treba reagirati.

Što učiniti kada on gleda druge žene na društvenim mrežama? Prije svega trebate utvrditi je li to nešto bezazleno ili iza toga stoji nešto više od običnog lajka. Promatrajte situaciju nekoliko dana kako biste bile sigurne što se događa.

Kako reagirati ako još niste u vezi

Ako se tek upoznajete i dejtate, imajte na umu da on vrlo vjerojatno još ne smatra da ste u vezi. Upravo zato je moguće da se dopisuje (ili čak i viđa) i s drugim ženama. Prodike, scene, ultimatumi nisu dobrodošli na početku odnosa. Ali ono što možete i trebate učiniti jest reći što želite, što tražite i što ne tražite od muškarca. U početku je dobro postaviti jasne granice. On treba znati da ti nećeš pristati na viđanje u četiri zida i da očekuješ od muškarca da te izvede na spoj. Tako ćeš mu pokazati da nisi spremna biti „kombinacija“, te da imaš svoje standarde koje treba poštovati.

Ukoliko se dogodi da unatoč jasno postavljenim granicama, primijetiš da se on vidljivo dopisuje, i komunicira s drugim ženama na neprimjerene načine, slobodno mu kaži da si to primijetila.

  • Zaista si mi privlačan dečko i sviđaš mi se, ali bilo je nemoguće ne primijetiti tvoju prisnu komunikaciju sa ženama na Instagramu pa me samo zanima je li to inače tvoj stil komunikacije ili…? Ja nisam osoba za kombinacije, a ako ti jesi, onda je bolje da naš odnos zadržimo na prijateljskoj razini.

Ovo je primjer u kojem muškarcu dajete do znanja da je njegovo ponašanje vidljivo i neprihvatljivo. Suprotno tome, ako je u pitanju tu i tamo neki like i follow, tome ne treba pridavati pozornost. Na kraju krajeva, i vi drage dame pratite zgodne frajere. U tome nema ništa loše.

Važno je da racionalno sagledate situaciju i da ne pravite brzoplete poteze kojima ćete postići samo kontraefekt. Ne treba biti opsjednut društvenim mrežama.  Sve u granicama normale je ok, ali ako stalno pratite što on radi online, to samo znači da imate viška vremena. A to vrijeme treba iskoristiti na pametniji način.

U knjizi Muškarac iz snova – od nezainteresiranog do zaljubljenog muškarca govorila sam o tome kako se fokusirati na sebe, a pritom na jednostavan način osvojiti srce muškarca. Muškarci se zaljubljuju u žene koje imaju sretan život i bez njih, a samo mala promjena u ponašanju vas može dovesti do željenog cilja.

Knjige na akciji

Kako reagirati ako ste u vezi

Ako ste u vezi, a on se zatvara u sobu, u kupatilo da bi lajkao druge žene, onda ga trebate suočiti s time – čim prije. Bez čekanja, bez oklijevanja. Naravno, ako je to uzelo ozbiljne razmjere i ako vam on svojim ponašanjem pokazuje nepoštovanje.

  • Primijetila sam da si u zadnje vrijeme vrlo aktivan na društvenim mrežama. Zaista nemam problem s tim da lajkaš i pratiš druge žene, ali tvoje ponašanje je prešlo granice dobroga ukusa. Osjećam se loše zbog ___________/ kada ti ___________. Voljela bih da mi kažeš da li ti nešto nedostaje u našoj vezi što tražiš online? Kako bi se ti osjećao da ja radim isto?

Razgovor treba biti konstruktivan, u smirenom i odlučnom tonu. Problemu treba pristupiti iskreno, bez zadrške, a istovremeno i bez drame. Ako je njegovo ponašanje zabrinjavajuće, onda će ga odlučnost u vašem glasu svakako zabrinuti.

Svaki muškarac treba znati koje ponašanje prelazi granice poštovanja. Ako do sada nije shvatio što prelazi mjeru dobroga ukusa, krajnje je vrijeme da shvati.

Muškarac koji nije kriv i koji ništa ne skriva objasnit će ti da nemaš razloga za zabrinutost te će pripaziti na svoje ponašanje. Onaj koji je kriv, zauzet će defenzivan i pomalo agresivan stav, te će ti pokušati „prebaciti lopticu“ kako bi skrenuo pozornost sa sebe i svojih „aktivnosti“.

U nedavnoj epizodi emisije „Na kavi s Nelly“ govorila sam o ovoj temi, pa ako želite znati više, obavezno pogledajte!

Toliko za danas drage dame, do idućeg tjedna šaljem vam veliki pozdrav!

Najnovije s Youtubea

Povezane objave

S.K.Nelly-blog

Ne, njemu nije stalo

Ne, njemu nije stalo “Ali on se ipak povremeno javlja i onda kada se javlja želi znati sve o meni. Istina, ne javi se i po nekoliko dana, ali tada

Nastavi čitati
S.K.Nelly-blog

Odaberi sebe i novi početak

Odaberi sebe i novi početak Ona je odabrala sebe. Nakon svih uspona i padova. Kaže da je cijeli život bila “krpa” kada su u pitanju muško ženski odnosi, no ona

Nastavi čitati

KNJIGA MUŠKARAC U VEZI -30%

DAN
SATI
MINUTE
SEKUNDE