Facebook

Zašto vas muškarci stavljaju u friend zonu

Sviđa ti se ON i to jako. Nisi potpuno sigurna da se i ti njemu sviđaš jer on ti je trenutno samo – prijatelj. I super je stvar imati sjajnog muškog prijatelja. Samo postoji jedan mali problem – ti ga ne gledaš kao prijatelja, ali ti se čini da on tebe gleda kao prijateljicu. Bolno, zar ne? Mnoge od vas su već bile u situaciji u kojoj niste znale kako postupiti u toj situaciji. Postavlja se pitanje: zašto vas muškarci stavljaju u friend zonu? I što učiniti kada se nađete u takvoj situaciji?

Zašto-vas-muškarci-stavljaju-u-friend-zonu-web

 

Krivi muškarci

Drage moje dame, ljeto nam već kuca na vrata! Dolaskom toplih dana, rađaju se nove ljubavi, ili produbljuju one stare. Kako god da bilo, zasigurno je jedna od onih najintenzivnijih, ljubav prema prijatelju, i to ne bilo kojem. To je onaj muškarac koji tako fino miriši, tako se fino izražava, tako ti je lijepo s njim – ali ne znaš da li on na isti način razmišlja o tebi. Štoviše, čini ti se da te gleda samo kao prijateljicu. I to ti se nimalo ne sviđa.

Ne želiš gubiti vrijeme na krive muškarce, ali on nije krivi muškarac. On je fin, drag, dobar… I slobodan. Što više vremena provodiš s njim, sve ti se više uvlači pod kožu. Imaš osjećaj da se tome dojmu jako teško oteti i da se na tebi već primjećuje kako želiš nešto više. Ujedno se bojiš da ćeš, ukoliko on ne želi ništa više od prijateljstva, svojim otvorenim iskazivanjem osjećaja upropastiti i ovaj prijateljski odnos.

Postavlja se pitanje – kako uopće prepoznati želi li on nešto više od prijateljstva? I ono najvažnije od svih pitanja, zašto ti se činilo da stvari vode ka ljubavnom odnosu, ali sada imaš dojam kako sve vodi u prijateljstvo. Zašto vas muškarci stavljaju u friend zonu? Čak i onda kada sve dobro krene?

Znakovi da ON želi samo prijateljstvo

Moguće je da se i ti njemu sviđaš. Itekako moguće. Dakako, moguće je o to da te gleda samo kao prijateljicu. Koji su uopće znakovi da on želi samo prijateljstvo? Evo nekih od očitih znakova:

 1. Družite se uvijek u grupi ljudi.
 2. Ponekad te pita jesi li našla frajera, ali pitanje postavlja napola zainteresirano, u prijateljskom tonu.
 3. Ne daje ti komplimente na račun fizičkog izgleda.
 4. Zaneseno priča o drugoj ženi.
 5. Ne odgovara ti na svaku poruku.
 6. Jasno ti daje do znanja da ste frendovi.
 7. Odmjerava i komentira druge žene pred tobom (govori ti kako su druge žene privlačne).
 8. Ne uzvraća ti komplimente.
 9. Ne uzvraća ti dodire (izbjegava zagrljaje i sl.)
 10. Uvijek je prezaposlen za druženje 1:1.

Ovo su samo neki od znakova da muškarci žele samo prijateljstvo, ali ako ti muškarac otvoreno govori da s tobom ne želi ništa više od prijateljstva, onda bilo kakvi znakovi nisu ni potrebni. No što se događa kada ti se čini da je situacija čak i mogla krenuti u ljubavnom smjeru, ali umjesto toga sve je krenulo u smjeru prijateljstva?

Zašto vas muškarci stavljaju u friend zonu?

Drage moje divne dame, vi dobro znate da vam uvijek dolazim s istinom, onom koju su mi otkrili sami muškarci. Zato umjesto da razbijate glavu s vječnim analizama oko ove famozne friend zone, savjetujem vam da nastavite čitati ovaj tekst.

Muškarci su zapravo vrlo jednostavni.

Što to znači u ovome slučaju? To znači da muškarac onda kada želi nešto više od prijateljstva, to će i pokazati na razne načine: dodirima, zagrljajima, pozivima van (1:1) i da – imat će vremena za tebe. Ali što kada ispočetka sve dobro krene, a onda nikako da prijeđete tu granicu prijateljstva. On se čini sve manje i manje zainteresiran za nešto više.

Ako ti se čini da te on gleda samo kao frendicu, vrlo vjerojatno si u pravu.

Vrlo rijetko nas naša intuicija vara, osobito kada znaš da će tvoj poziv upućen „frendu“ za odlazak na kavu, sladoled, u kino biti odbijen. Ipak, zoveš ga i on ima jako dobar izgovor zašto ni ovoga puta ne može s tobom van, ali spominje Borisa i Marka, koje bi isto poveo, neki drugi put.

3D-Muskarac-u-vezi-web

Kada muškarac predlaže da povedete još neke prijatelje na kavu, daje ti jasnu poruku – želim da budemo samo prijatelji.

No zašto je to tako, ako je prije i bilo nekih iskrica s obje strane? Zašto vas muškarci stavljaju u friend zonu? Zato što ne osjećaju uzbuđenje, euforiju, znatiželju oko vašeg odnosa. To se najčešće događa, kada ti (u najboljoj namjeri):

 1. Pokušavaš biti uvijek tu uz njega; kao majka, sestra, rođakinja, najbolja frendica, pružaš mu utjehu kada god on poželi, radiš mu usluge i uvijek si dostupna – a pritom ga ne motiviraš da on učini nešto za tebe.
 2. Ne koketiraš s njim.
 3. Ne dodiruješ ga na senzualan način (već na prijateljski).
 4. Pričate o dosadnim ili teškim temama.
 5. Nadmećete se u raspravama, kao dva frenda.

Na kavi s Nelly

Da me ne biste krivo shvatile, ovo manje-više vrijedi i za muškarce koji ne žele biti svrstani u friend zonu nakon početne šanse koju su dobili. Ipak, s obzirom da su moji savjeti usmjereni ženama, onda je važno istaknuti ono što vi drage moje, možete učiniti sa svoje strane kako biste izbjegle ulazak u friend zonu. U nedavnoj epizodi emisije Na kavi s Nelly govorila sam upravo o tome kako izbjeći zamku friend zone, pa ako već niste, obavezno pogledajte i počnite primjenjivati navedeno.

Ako dobro odigrate karte, i ako postoji privlačnost s njegove strane, velike su šanse da će se vaše prijateljstvo razviti u nešto više. Suprotno tome, ako se stvari ne odviju onako kako ste zamišljale (jer on ne želi isto), to će vas samo poštedjeti mjeseci i godina života u iluziji. U svakom slučaju, dobitna kombinacija!

Toliko za danas drage dame, do idućeg tjedna šaljem vam veliki pozdrav.

Najnovije s Youtubea

Povezane objave