Facebook

Zašto on ne cijeni tvoj trud

Dala si mu sve. Iscrpila si se od nastojanja da mu udovoljiš. Stalno si tu kada te zatreba, stalno si mu na raspolaganju. Čini ti se kako sve to skupa nije fer jer kao da se trudiš uzalud. Umjesto da ti je zahvalan, on se često ponaša vrlo drsko i nezahvalno. Čak ti i prigovara kada učiniš nešto za njega. I to ti je hvala za sve. Malo je reći da se osjećaš razočarano. Postavlja se pitanje: Zašto on ne cijeni tvoj trud? Zašto je tako nezahvalan?

Jedna od najvećih zabluda jest pretpostavka da je vrijeme koje ulažete u ljubavni odnos neka vrsta garancije. Ako tako mislite, ne možete biti u većoj zabludi. Muškarcu vrijeme ne znači ništa. Ako mu je žena draga i ako mu je s njom lijepo, osobito ako mu ona ugađa na sve načine, moguće je da će s njom provoditi puno vremena, čak i ući u vezu. I moguće je da će tu vezu naprasno prekinuti kada upozna onu pravu.

Isječak iz NOVE KNJIGE Muškarac u vezi – od veze bez obaveza do kvalitetne ljubavne veze

Zašto-on-ne-cijeni-tvoj-trud

 

On te to nije ni tražio

Obavljaš za njega sitne dosadne stvari. Voziš ga na aerodrom kada ide na put. Čuvaš mu psa. Kuhaš mu ručak i nosiš na posao. Čistiš mu stan. Zakazuješ mu termine kod doktora. Paziš na njegovo zdravlje i prehranu. Činiš sve, ali baš sve kako bi on postao bolji, sretniji čovjek. A on to ne cijeni.

Draga moja, tko ti je rekao da muškarac traži služavku, čistačicu tajnicu, novu sestru ili zamjensku majku – u ženi s kojom želi nešto ozbiljno? Tko ti je rekao da on želi mijenjati svoju prehranu, da želi imati besprijekorno čiste fuge u kupatilu ili da želi novu majku? Mnoge žene naime, imaju pogrešnu ideju o savršenoj vezi – u kojoj će ti sve što uložiš i daš – biti uzvraćeno na pravi način. U najmanju ruku cijenit će tvoj trud i shvatit će koliko si posebna. No u stvarnom životu se to ne događa.

U stvarnom životu on postaje čak i ljut jer smatra da ga svime time što za njega činiš nastojiš promijeniti. Zašto on ne cijeni tvoj trud? Jer te nije tražio da sve to činiš za njega.

O tome sam govorila u knjizi Muškarac u vezi – od veze bez obaveza do kvalitetne ljubavne veze gdje sam navela primjere žena koje su se na ovaj način opekle i izvukle deblji kraj. Kako se to ne bi dogodilo vama drage moje, onda je vrijeme da progledate. Vrijeme je da se okanite nesretnih taktika uvjeravanja i da počnete dobivati ljubav i pažnju koju zaslužujete.

Muškarac-u-vezi_naslovnica

Pokušaji kontrole

Da, znam. Ti dobro znaš kako bi on mogao napredovati u karijeri, na koji način bi mogao dotjerati svoj fizički izgled – ti dobro znaš sve. I znaš kako mu pomoći oko organizacije svega toga. Zato to činiš – za njegovo dobro. Međutim, problem je u tome što on na to tako ne gleda. On na tvoja nastojanja da mu pomogneš gleda kao na pokušaje kontrole.

Zašto on ne cijeni tvoj trud? Zato što on ne gleda na sve što za njega činiš kao na nešto dobro, pozitivno, već on ima dojam da ga time nastojiš kontrolirati. Onda kada ga toliko želiš „popraviti“, on počinje smatrati da ti nije dovoljno dobar ovakav kakav jest i počinje stvarati OTPOR.

Sav tvoj trud tada ne samo da biva uzaludan, već ti on počinje ZAMJERATI što ga ti pokušavaš promijeniti. On na to gleda kao da mu ti pokušavaš kontrolirati život i tada je moguće da će se distancirati. On tada o tebi razmišlja kao o osobi s kojom možda i ne bi trebao graditi budućnost.

Trilogija-+-Tajne-uspješnog-dopisivanja-s-muškarcem

Ne osjeća se kao muškarac

Muškarci se ne zaljubljuju u žene koje se oko njih trude. Oni se zaljubljuju onda kada se oni sami počnu truditi. Zaljubljuju se u onu ženu koja ih zna motivirati da se popnu na najvišu planinu, da bi pronašli put do njezina srca.

Isječak iz NOVE KNJIGE Muškarac u vezi – od veze bez obaveza do kvalitetne ljubavne veze

Drage moje dame, ovo je poziv za buđenje za sve vas koje se nalazite u ovakvoj ili sličnoj situaciji. Važno je da razumijete što se događa u glavi muškarca onda kada vi pretjerate sa svojim angažmanom. I važno je da prestanete s tom nesretnom taktikom koja će vas iscrpiti, a muškarac na koncu razočarati.

Zašto on ne cijeni tvoj trud? Najveći problem u tvojim nastojanjima da mu pomogneš da postane bolji, leži u tome što se on tada više ne osjeća kao muškarac. A ono čemu vas uvijek učim jest da je nužno da se muškarac osjeća snažno, bitno i poštovano – kako bi se zaljubio. Čim to izostane i čim on osjeti da gubi kontrolu nad vlastitim životom, on ti nesvjesno počinje zamjerati što mu oduzimaš muškost i počinje ti pružati sve veći otpor.

Kako preokrenuti karte u ovakvoj situaciji, detaljno sam objasnila u knjizi Muškarac u vezi – od veze bez obaveza do kvalitetne ljubavne veze, a više o današnjoj temi pogledajte i u najnovijoj epizodi emisije Na kavi s Nelly klikom na LINK.

Novo tržište: Od sada i novu knjigu Muškarac u vezi možete kupiti u Srbiji!

EKSKLUZIVNO: Zbog ogromne potražnje, uz moje prve dvije knjige – Muškarac u šaci i Muškarac iz snova, sada je i moja nova knjiga Muškarac u vezi dostupna na tržištu u Srbiji! Možete ih naručiti kod našeg izdavača i predstavnika za Srbiju klikom na LINK te za sve upite vezane uz narudžbe na njihovoj stranici, obratite im se direktno na office@korisnaknjiga.com.

Hrvatska i cijeli svijet

Inače, knjige šaljemo u sve države pa tako sve knjige možete iz bilo kojeg dijela svijeta naručiti u našoj WEB TRGOVINI klikom na LINK.

Najnovije s Youtubea

Povezane objave

S.K.Nelly-Blog

Što će ga privući i zadržati

Što će ga privući i zadržati U prošlim kolumnama govorila sam u greškama koje trebate izbjeći ako želite da se muškarac u vas zaljubi. Imale ste priliku vidjeti koliko pretjeran

Nastavi čitati

KNJIGA MUŠKARAC U VEZI -30%

DAN
SATI
MINUTE
SEKUNDE