Facebook

Što učiniti kada ti želiš obitelj, a on nije siguran

Prosinac. Tako predivan, šaren i okićen. Čini se da sada još više primjećuješ sretna lica, vesele parove koji se drže za ruke šetajući ukrašenim ulicama grada. Jesu li njihovi odnosi samo ukras izvana, kao i taj okićeni grad, ili pak stvarno osjećaju svu onu toplinu doma i ljubavi za kojom toliko čezneš? Mnogi bi rekli da si i ti sretnica jer si našla nekoga prije čak deset godina. Ali ti znaš pravu istinu, ti znaš da taj odnos predstavlja sve – samo ne sreću. Kad su već stigle i te četrdesete, pitaš se, dok te svi u okolini ispituju kada će svadba, dijete? Što se čeka? Ti želiš dijete više od ičega na svijetu, ali on, čini se, ni nakon deset godina veze nije siguran da to želi s tobom. Postavlja se pitanje: Što učiniti kada ti želiš obitelj, a on nije siguran?

Jedna od najvećih zabluda jest pretpostavka da je vrijeme koje ulažete u ljubavni odnos neka vrsta garancije. Ako tako mislite, ne možete biti u većoj zabludi. Muškarcu vrijeme ne znači ništa. Ako mu je žena draga i ako mu je s njom lijepo, osobito ako mu ona ugađa na sve načine, moguće je da će s njom provoditi puno vremena, čak i ući u vezu. I moguće je da će tu vezu naprasno prekinuti kada upozna onu pravu.

Isječak iz NOVE KNJIGE  Muškarac u vezi – od veze bez obaveza do kvalitetne ljubavne veze

Što-učiniti-kada-ti-želiš-obitelj,-a-on-nije-siguran

 

Pismo čitateljice

Zdravo draga Nelly. Već duže vreme razmišljam o tebi, o tvojim savetima. Ne znam da li me se sećas, razgovarale smo prošle godine o bivšem dečku. Vratio se, zajedno smo od Maja meseca. Ok funkcionišemo kada smo zajedno, ali ja ne osećam onu njegovu zaljubljenost koja je bila nekada. Nema ljubavnih poruka za dobro jutro, ni laku noć. Napravila sam grešku u startu kada je rekao da ne zna kuda će odvesti ova veza i da želi da se zabavljamo. Malo sam se nećkala, ali sam pristala na to. Ono sto mi je smetalo, jeste da mislim da se ja vise trudim u tom odnosu. Kada priča o svojim planovima u budućnosti, mene retko spomene.

Do sada smo se dva puta rastajali za 10 godina, a oba puta je on odlazio. Sada, posle 7 meseci sam odlučila da odem JA. Glavni problem je sto ja želim porodicu. Želim decu. On je nekada želeo, kaže da sada ne zna da li želi. Plaši se mojih godina (45), a neće ni da pokuša.

Rekla sam mu da želim da se raziđemo jer nam se životni ciljevi razlikuju. Svestan je da sam ja u pravu i da zaslužujem svoju šansu, ali se uljuljkao u vezu. Ono sto je ubrzalo moju odluku da rešim nasu vezu – jeste činjenica da moram da se iselim iz stana u kome privatno stanujem, na sta je on rekao da će mi naći stan odmah pored mog. Tu mi se upalila lampica: ON ME ŽELI BLIZU SEBE, ALI NE SA SOBOM. Kako dalje?

Evo još jedno pismo čitateljice koja je anonimno podijelila svoju priču. Ovo je naime vrlo česta situacija u kojoj muškarac uživa u udobnosti veze, ali ne nudi ništa konkretno. Zašto? Što učiniti kada ti želiš obitelj, a on nije siguran? Idemo vidjeti.

Što je ovdje u pitanju

Što se događa, zašto se ovaj muškarac ne želi potruditi da zadrži ovu divnu ženu? Zašto ne iskoristi taj „zadnji čas“ da saviju gnijezdo i zasnuju obitelj? Zašto već ne žive zajedno? Toliko je pitanja, a stvari su zapravo vrlo jednostavne.

Ne žuri mu se – iako je već prošlo deset godina. Njemu vrijeme ne znači ništa. On zna da će ona uvijek biti tu, bez obzira na sve – zato ne osjeća žurbu da ju zadrži. Zato se i ne trudi jer ne misli da će ju izgubiti. Smatra da ne mora puno ulagati truda u nju i u njihov odnos. Zato i ne smatra da je ona ta.

Ovu grešku čine mnoge žene, ugađaju muškarcima i trude se na sve načine, praštaju im „male izlete“, prekide, primaju ih natrag u toplo ljubavno gnijezdo. Na taj način im odašilju samo jednu poruku: sa mnom možeš kako hoćeš, bez obzira na tvoje ponašanje, ja ću ti uvijek praštati i uvijek ću biti tu. Na taj način se žena sama stavlja u položaj rezerve, a to je nešto što si nijedna žena ne bi smjela dozvoliti.

Što učiniti kada ti želiš obitelj, a on nije siguran? Prije svega moraš jasno definirati svoje prioritete. Moraš biti iskrena prema sebi i tada ćeš bolje znati postaviti standarde i granice. Ako je obitelj ono što želiš, onda nemaš više ni sekundu vremena za gubljenje na muškarca koji nije siguran u vas. Jer on zapravo nije siguran želi li obitelj s tobom.

Što će se dogoditi ako se ne zauzmeš za sebe

Muškarac nikada neće smatrati da si ti ona prava ako samo ti činiš sve da vaš odnos opstane. Bez obzira što si mu dala deset ili čak više godina svojeg života. I to je ona prava istina. To vodi do sve veće frustracije jer si mu toliko toga dala i smatraš da je krajnje vrijeme da ti uzvrati. Međutim, to tako ne funkcionira s muškarcima. Trud, prigovori, pa opet trud vode samo u novi emotivni bezdan. Stvari se ne pomiču, a ti se osjećaš sve lošije i lošije.

Što se on više udaljava, ti mu se više približavaš, čineći mu male ili velike usluge, obasipajući ga pažnjom na sve moguće načine. Postavljaš mu nesigurna pitanja kojima želiš osigurati svoj status voljene osobe. Na koncu dolazi do velikog disbalansa u energiji, ti stalno djeluješ i daješ u muškoj energiji, dok on ulazi u žensku i pušta te da ti osvajaš njega.

Nijedna strana to ne čini namjerno, ti to činiš iz straha da ga ne izgubiš, dok se on naprosto prilagođava situaciji. Ono što je najzanimljivije od svega, jest da se tada i u vezi muškarac počinje povlačiti, ali nije svjestan zašto se to događa. On samo zna da nešto nije kako treba biti i da ne osjeća ushićenje oko vašeg odnosa.

Isječak iz NOVE KNJIGE  Muškarac u vezi – od veze bez obaveza do kvalitetne ljubavne veze

Iz ovog isječka je vidljivo koliko se sve to događa na nesvjesnoj razini, a dobra vijest je ta da svojim ponašanjem uvijek možete utjecati na to kako će vas ljudi tretirati – a osobito muškarac s kojim ste u vezi.

 

Muškarac-u-vezi_naslovnica

Surova istina

On nije siguran? Nakon 2, 5, 10 godina? Što to znači? To znači da nije siguran da želi sve to S TOBOM. Ako govorimo o specifičnoj situaciji iz pisma čitateljice, tada je riječ o muškarcu koji ima osjećaje za tu ženu, navikao se na udobnost njihove veze… No zašto onda ne želi obitelj, djecu, zajednički život? Jeste li spremne na surovu istinu?

On to sve i dalje podsvjesno želi. Ali nije siguran da to želi s njom. Ne osjeća da je ona Ona Prava, ali ju isto tako ne želi pustiti jer ne zna hoće li naći neku drugu s kojom će mu biti bolje. Ta neka druga, nije nužno bolja, već samo žena koja će ga motivirati da se potrudi oko njihovog odnosa. I tada bi on olako ostavio ovu divnu, požrtvovnu ženu – jer muškarci se ne zaljubljuju u požrtvovnost.

Drugim riječima, razlog zbog kojeg se on drži te veze je sebične prirode. On želi podršku, ljubav, toplinu, ali isto tako želi biti ushićen oko ljubavnog odnosa. Ženama u ovoj situaciji se često dogodi da im prođe vrijeme za obitelj, da uđu u godine kada više ne mogu imati djecu, a muškarac ih ostavi zbog mlađe žene oko koje je osjetio ushićenje.

Što učiniti kada ti želiš obitelj, a on nije siguran

Što učiniti kada ti želiš obitelj, a on nije siguran? Da se ovaj nesretni scenarij ne bi dogodio ovoj dragoj i divnoj ženi, niti bilo kojoj od vas drage moje, potrebno je učiniti sljedeće:

  1. Jasno definirati svoje životne prioritete i ciljeve
  2. Jasno i smireno komunicirati s tim muškarcem (kao što je to i učinila ona)
  3. Držati se svojih granica (to je do sada bio njezin problem, jer nije stajala iza svojih riječi i on ju nije shvaćao ozbiljno)
  4. Smjesta mu prestati činiti male, velike i bilo kakve usluge
  5. Krenuti dalje sa svojim životom – i pustiti njega da se aktivira

 

To znači da nema usputnog seksa, nema dolaženja kada njemu odgovora, nema nikakvog oblika veze bez obaveza. I to znači da ona uistinu mora biti spremna krenuti dalje – ako se on ne aktivira, ako joj ne ponudi nešto više od površnog dejtanja koje nikako nije prikladno za vezu koja traje cijelo desetljeće. To ne smije biti dio igrice i manipulacije. Ova žena mora krenuti dalje i upoznavati nove ljude. Zato treba smanjiti kontakt, druženje, kave, i bilo kakve sastanke s njim koji ne zna što želi. Ona mora raditi na sebi i svojim željama, bez ljutnje, ucjene, uvjeravanja. Ona se mora okrenuti sebi i to pod hitno. Tek tada će se on uistinu zabrinuti da će ju izgubiti, tek tada će on biti voljan uložiti sve potrebne napore da ju ne izgubi. Tek tada će ju shvatiti ozbiljno.

O tome sam detaljno pisala u knjizi Muškarac u vezi – od veze bez obaveza do kvalitetne ljubavne veze, koju bi trebala pročitati svaka žena koja želi biti istinski cijenjena i voljena od strane partnera.

Velika Božićna akcija: Promijenite svoj ljubavni život i život napuštenih životinja!

Drage dame, prosinac je pravo vrijeme darivanja, a nema boljeg dara od knjiga koje će vam promijeniti ljubavni život! Tijekom prosinca knjige Muškarac u šaci, Muškarac iz snova i Muškarac u vezi, te ePriručnik Tajne uspješnog dopisivanja s muškarcem možete kupiti na SPECIJALNOM BOŽIĆNOM POPUSTU, a za sve čitateljice unutar Hrvatske vrijedi i BESPLATNA POŠTARINA!!! Knjige dakako šaljemo u cijeli svijet, a ako se ne nalazite u Hrvatskoj, izračun poštarine prikazat će vam se u našoj WEB TRGOVINI kada odaberete željeni proizvod i ispunite podatak o državi stanovanja. Novost je i SUPER PAKET – sve 4 eKnjige u paketu, koji će biti dostupan po super sniženoj cijeni samo do kraja prosinca! To je ujedno i najbolji paket za sve vas koje volite online verzije knjiga, a još uvijek nemate nijednu knjigu iz kolekcije.

Božićna-akcija-hrabre-njuške_1

 

Svojom narudžbom pomažete i plemenitom cilju: za svaku kupnju u našoj WEB TRGOVINI 10% od ukupnog iznosa donirat ćemo udruzi Hrabre njuške čiji se volonteri danonoćno bore da spase što više napuštenih životinja. Svi koji me znaju, dobro znaju da sam osjetljiva na napuštene, ulične životinje, one koje nemaju topli obrok, zdjelicu vode kad su žedne, ruku da ih podraga i toplo utočište u ove hladne zimske dane. Zato budimo njihov glas, a svatko od nas može nahraniti uličnu životinju, pomoći joj oko udomljenja, spasiti jedan život. Svatko od nas može ne okrenuti glavu kad ugleda životinju u nevolji jer svatko, ali baš svatko može učiniti nešto, zato odaberimo biti bolji ljudi!

Važna obavijest: Knjige Muškarac u šaci i Muškarac iz snova od sada možete kupiti i u Srbiji!

EKSKLUZIVNO: Zbog ogromne potražnje, moje prve dvije knjige – Muškarac u šaci i Muškarac iz snova konačno su izašle na tržištu u Srbiji! Za sada ih možete naručiti kod našeg izdavača i predstavnika za Srbiju klikom na LINK te za sve upite vezane uz narudžbe na njihovoj stranici, obratite im se direktno na office@korisnaknjiga.com. Knjige su odnedavno dostupne i u knjižarskom lancu Vulkan, a za točne lokacije javite se također direktno našem izdavaču na www.korisnaknjiga.com.

Najnovije s Youtubea

Povezane objave

EKSKLUZIVNO: NOVA KNJIGA MUŠKARAC U ZANOSU

DAN
SATI
MINUTE
SEKUNDE