Facebook

Zašto se on ne zaljubljuje u tebe, unatoč tvojem trudu

Učinila si sve, barem misliš da jesi. Potrudila si se da ovoga puta uspije. Od malih gesti, do velikih, od malih usluga do onih većih, učinila si sve da mu pokažeš kako se na tebe može osloniti. U tebi može pronaći partnericu za život, djevojku, buduću ženu, sve. Idealna si za njega, ali on to izgleda ne vidi. Sve što si učinila za njega, kao da je bilo uzalud jer on sve to, čini se ne cijeni. Zašto? Zašto se on ne zaljubljuje u tebe, unatoč tvojem trudu?

Jedna od najvećih zabluda jest pretpostavka da je vrijeme koje ulažete u ljubavni odnos neka vrsta garancije. Ako tako mislite, ne možete biti u većoj zabludi. Muškarcu vrijeme ne znači ništa. Ako mu je žena draga i ako mu je s njom lijepo, osobito ako mu ona ugađa na sve načine, moguće je da će s njom provoditi puno vremena, čak i ući u vezu. I moguće je da će tu vezu naprasno prekinuti kada upozna onu pravu.

Isječak iz NOVE KNJIGE Muškarac u vezi – od veze bez obaveza do kvalitetne ljubavne veze

Zašto-se-on-ne-zaljubljuje-u-tebe,-unatoč-tvojem-trudu

Pismo čitateljice

Opet mi se ponavlja isti scenarij. Veza od šest mjeseci, novi pokušaj. Dala sam mu sve, pomogla mu na sve načine, čuvala sam mu psa, vozila ga na posao, čistila mi stan, nosila mu gablece. Nije morao reći ni riječ, uvijek sam bila tu. I sada nakon šest mjeseci kada očekujem da me upozna s prijateljima i obitelji, on govori da ovo među nama nije ozbiljno i da me nije ni tražio da sve ovo činim za njega. Osim što je nezahvalan, postao je i bezobrazan i to mi je hvala za sve. Ne znam kako dalje jer sam puno uložila u ovu vezu, ali ne želim vezu bez obaveza. Znam da zaslužujem više i da mogu više.

Ovo je pravi primjer veze u kojoj samo jedna strana ulaže, a druga strana uzima godišnji odmor. U ovome slučaju žena ulaže, i ulazi u mušku energiju, dok muškarac postaje lijen i ostaje u ugodnosti veze – sve dok ne postane manje ugodno. A manje ugodno postaje onda kada ga ona suoči sa svime što je za  njega učinila, a nije dobila ništa zauzvrat. Razumljivo je koliko može biti frustrirajuće kad nekome daješ sve, a ne dobiješ zauzvrat niti hvala. Nije fer, ali treba li biti fer?

Zašto se on ne zaljubljuje u tebe, unatoč tvojem trudu? Zato što on sve to nije niti tražio. Vjerojatno si uložila i previše truda, razmišljajuću da ćeš ga tako potaknuti da se aktivira i na koncu u tebe zaljubi. Nažalost, to tako ne funkcionira. Da bi se zaljubio, muškarac mora biti angažiran. U protivnom, ništa od svega.

Isto je i u poslu

Lana je oduvijek bila vrijedna, najbolja učenica, najbolja studentica i najbolja djelatnica. Posao u korporaciji u kojoj se oduvijek željela zaposliti činio se kao ostvarenje sna. Trudila se, ostajala prekovremeno, često i nekoliko sati duže od ostalih kolega. Preuzela je na sebe i svoje i tuđe obavezuje sve kako bi se dokazala i pokazala. Očekivala je u najmanju ruku povišicu, ako ne i promaknuće, no kada je tvrtka morala smanjiti broj zaposlenih, bila je jedna od prvih koja je dobila otkaz.

  • Ali trudila sam se, ostajala do 8 navečer, dolazila vikendom… I to sve uzalud. – razočarano je govorila šefu kada joj je uručio obavijest o otkazu.
  • Ali nitko te nije to nije tražio – odgovorio joj je hladno.

 

Slično je i u ljubavnim odnosima, kada se trudiš i daješ maksimalno sve od sebe da se svidiš toj osobi, i na koncu imaš očekivanja koja bivaju neispunjena. Očekuješ nešto zauzvrat, očekuješ da će tvoj trud biti primijećen i nagrađen – a onda kada se to ne dogodi, osjećaš duboko razočaranje.

Zašto se on ne zaljubljuje u tebe, unatoč tvojem trudu? Zato što zaljubljivanje ne funkcionira na taj način. Muškarac se neće u tebe zaljubiti jer smatra da ti to duguje zbog tvoje požrtvovnosti i dobrote. On će se zaljubiti onda kada se pored tebe bude osjećao senzacionalno, a da bi se to dogodilo, on mora uložiti trud u vaš odnos. Jer najviše cijenimo ono za što se borimo.

Trilogija-+-Tajne-uspješnog-dopisivanja-s-muškarcem

Što se događa kada se ti previše trudiš

Bilo bi fer da se trud isplati uvijek jednakom mjerom. No valja razlikovati trud u vezi u kojoj se i druga strana trudi. Tada imamo ispunjenu, sretnu, perspektivnu vezu. S druge strane, ako samo ti ulažeš trud, on te počinje uzimati zdravo za gotovo. Dakako da mu se sviđa sve što činiš za njega, kome i ne bi? Koji muškarac ne bi volio skuhan ručak, očišćen stan, ispeglane košulje, besplatno čuvanje psa i sve te pogodnosti koje od tebe dobiva? No ako sve to postaje nešto što dobiva bez obzira na svoje ponašanje, ako ne mora učiniti ništa da bi te zadržao, ako ne mora definirati vaš odnos, tada on ni ne čini ništa od navedenog. On naprosto uživa u pogodnostima vašeg odnosa i ne razmišlja kako taj odnos podići na višu razinu. Sve među vama postaje pogodno, ugodno i uobičajeno.

Zašto se on ne zaljubljuje u tebe, unatoč tvojem trudu? Zato što pomisao na tebe u njemu ne izaziva uzbuđenje. Lijepo mu je s tobom, ali ne mora učiniti ništa kako bi te osvojio jer ti neprestano osvajaš njega. Ti si tu ionako, bez obzira na sve. Zašto bi se trudio?

Na koncu kada ga suočiš s neravnotežom i „nepravdom“ u vašem odnosu, on se osjeća prozvanim jer smatra da te nije ni tražio da činiš sve to za njega. Tada umjesto da pokaže zahvalnost, on se počinje udaljavati.

Znam, nije fer, ali tako je

Ako vam se to već dogodilo, drage moje dame, sada znate zašto. Ljubav ne funkcionira na temelju dugovanja, potraživanja, obećanja. Ljubavni odnosi često nisu fer. Zato je važno da ne trošite vrijeme na nesretne taktike pridobivanja nečije ljubavi.

Muškarac će se zaljubiti onda kada mu je lijepo s tobom, ali kada ti se mora dokazati, kada on mora tražiti načine da se iskaže. On želi pokazati da je vrijedan tebe i tvoje ljubavi, ne želi dobiti sve na pladnju. On mora imati priliku da se iskaže kao muškarac.

Ovo je toliko važno da to ne mogu dovoljno naglasiti. Muškarac ne traži čistačicu, domaćicu, sluškinju. Ne moraš čistiti fuge u njegovom kupatilu. Nitko te nije tražio da se toliko žrtvuješ, osobito ako veza nije još ni definirana. On ti neće reći hvala zato što si nenaspavana jer si preuzela neke njegove obaveze koje te nije ni tražio da preuzmeš. Zato uspori. Ne srljaj. Nisi na audiciji. Bavi se sobom. Čisti svoje kupatilo. Radi na sebi. Motiviraj ga da ti udovolji.

Naime, kada muškarac djeluje u muškoj energiji, to je za njega prirodno okruženje. On tada osjeća da ima SVRHU, bilo to na ljubavnom, poslovnom ili bilo kojem drugom polju. Suprotno tome, ako taj osjećaj izostane, male su šanse da će se taj muškarac zaljubiti.

Isječak iz NOVE KNJIGE Muškarac u vezi – od veze bez obaveza do kvalitetne ljubavne veze

Muškarac-u-vezi_naslovnica

Zašto se on ne zaljubljuje u tebe, unatoč tvojem trudu

Zašto se on ne zaljubljuje u tebe, unatoč tvojem trudu? Zato što tvoj trud nije ono u što će se on zaljubiti. On će se zaljubiti u onu autentičnu verziju tebe onda kada ju upozna. Zato odmori od potrebe da mu udovoljavaš na sve načine i da ga uvjeravaš u logičnost vaše veze. Ono što će njega voditi kad zaljubljivanju je želja, ako si mu stalno u blizini., „pri ruci“, neće osjećati želju za tobom, želju koja mu je potrebna da se u tebe zaljubi.

Više o ovoj temi poslušajte u mojem najnovijem YouTube videu klikom na LINK.

Novo tržište: Od sada i novu knjigu Muškarac u vezi možete kupiti u Srbiji!

EKSKLUZIVNO: Zbog ogromne potražnje, uz moje prve dvije knjige – Muškarac u šaci i Muškarac iz snova, sada je i moja nova knjiga Muškarac u vezi dostupna na tržištu u Srbiji! Možete ih naručiti kod našeg izdavača i predstavnika za Srbiju klikom na LINK te za sve upite vezane uz narudžbe na njihovoj stranici, obratite im se direktno na office@korisnaknjiga.com.

Hrvatska i cijeli svijet

Inače, knjige šaljemo u sve države pa tako sve knjige možete iz bilo kojeg dijela svijeta naručiti u WEB TRGOVINI klikom na LINK.

U našoj web trgovini birate između eKnjiga i tiskanog/štampanog izdanja: prednost eKnjiga koje se šalju na vaš mail u .PDF formatu jer to što ih možete čitati ODMAH i ne trebate čekati na poštara! Ako ste pak ljubiteljice standardnih tiskanih knjiga, ne brinite, knjige se šalju u cijeli svijet, te nakon slanja dobivate broj za praćenje vaše pošiljke.

Najnovije s Youtubea

Povezane objave

S.K.Nelly-blog

Zbog tebe sam spreman na sve

Zbog tebe sam spreman na sve „Zbog tebe sam spreman na sve“, reče muškarac koji je donedavno smišljao plan za bijeg iz veze bez obaveza, da bi se nedugo zatim

Nastavi čitati
S.K.Nelly-blog

Zar joj više nisam interesantan?

Zar joj više nisam interesantan? – Zar joj više nisam interesantan? Pomisli ZBUNJEN MUŠKARAC. I tu nova priča počinje. On odjednom počinje razmišljati O TEBI. O tebi koja mu baš

Nastavi čitati

EKSKLUZIVNO:

DAN
SATI
MINUTE
SEKUNDE

"BESPLATNA DOSTAVA"
NA SVA TISKANA IZDANJA KNJIGA