Zašto se on ne javlja iako se čini zainteresiran

Facebook

Zašto se on ne javlja iako se čini zainteresiran

Prati te na Instagramu. Prati te na Fejsu. Gleda sve tvoje Storye. I povrh toga se ne javlja. Možda ste bili na jednom ili više spojeva, ali on trenutno ne pokazuje ozbiljan interes. Kada se sretnete vani ne skida pogled s tebe i da, doima se vrlo zainteresiran. Sve je to pomalo zbunjujuće, osobito zato što prati svaku tvoju objavu na društvenim mrežama, ostavlja ti lajkove, čak i komentare. Ipak, nema poziva na cugu, ništa se po tome pitanju ne događa. Pitaš se: zašto se on ne javlja iako se čini zainteresiran?

Zašto-se-on-ne-javlja-iako-se-čini-zainteresiran

Drage moje divne dame, znam ovo je zbunjujuće. Sve mi je jasno. I mene je nekada zbunjivao tip koji me nije prestajao gledati vani u izlasku, tip koji mi je slao piće i privlačio pozornost na razne načine kako bih ga primijetila. Činio je sve osim one konkretne stvari – a to je ona najjednostavnija stvar, kad netko uzme telefon, nazove ili natipka poruku – idemo van? Moje rane dvadesete godine su mu govorile da se ljuti, da mi prkosi, da me želi izludjeti (što djelomično i jest bila istina u našem odnosu), no ono što mi tada nije bilo jasno jest sljedeće:

Uistinu zainteresiran muškarac ne troši dane, mjesece i godine na prepucavanja i kalkulacije. Onaj kojemu je stalo podignut će slušalicu i pozvati te da izađete nekamo sami. Bez obzira na sve.

Da sam ovo znala tada, odmah bih krenula dalje. Ne bih svoj ego hranila pažnjom muškarca koji mi nije nudio ništa konkretno. Mnoge od vas se mogu prepoznati u ovoj priči. Nemaš ništa konkretno, osim povremene pažnje muškarca koja ti godi, ali to je sve.

Zašto se on ne javlja iako se čini zainteresiran? Zainteresiran jest do neke mjere, sviđaš mu se, privlačna si mu, ali nije ozbiljno zainteresiran i nema osjećaje za tebe. OK?

Nisi mu prioritet

Ne draga moja, nisi mu prioritet, vjeruj mi. Da jesi, on bi se tako i ponašao. On bi zvao, pisao, vozio se oko tvoje kuće. Bio bi konkretan, jasan, odlučan.

Uistinu zainteresiran muškarac nije zbunjen i neodlučan. On zna da želi tebe i to jasno pokazuje. Nema tu puno mudrosti ni filozofije. Stvari su uistinu jednostavne. Kao najjednostavnija jednadžba u matematici.

Muškarac koji ti gleda Story-e i lajka objave, a pritom ne pokušava uspostaviti kontakt, privučen je tvojim licem, tijelom, moguće i ponašanjem. Moguće je da želi održati kontakt s tobom da bi ti se mogao javiti kada bude usamljen. Ono što je najvažnije jest da on SADA nije dovoljno zainteresiran i da ti njemu trenutno NISI PRIORIRET. OK?

Znam bolno je, znam lakše je vjerovati u „možda“, „čini mi se“, „djelovao je“, „gledao me“…. i u sve ono što hrani iluziju o zaljubljenom (a sramežljivom ili prkosnom muškarcu). Lakše je, ali bit će teže kada uvidiš da njegov život ide dalje, a ti čekaš zarobljena u iluziji.

Nema čekanja. Kreni dalje. Ako je zainteresiran naći će te. Ako nije, naći ćeš onoga koji jest.

Knjige na akciji

Drage moje, ne nasjedajte na polovične signale, na poglede iz daljine i na sve ono što same tumačite onako kako biste željele. Razmislite realno o njegovim konkretnim djelima, ne o naznakama.

Zašto se on ne javlja iako se čini zainteresiran? Jer se trenutno ne želi javiti. I ne, ne gleda tvoju sliku u osami svojeg doma, već vjerojatno spava s drugom ženom. Toliko je jednostavno.

Što učiniti u ovoj situaciji

Ne shvaćaj ga ozbiljno. Ako ti se javi „izdaleka“ svakih mjesec dana, ako ti ni ne odgovori na svaku tvoju poruku, ako je nezainteresiran za razgovor, to samo znači da nema ozbiljne namjere. Njegova djela vrlo jasno govore za sebe, a sva opravdanja koja mu nalaziš su zapravo kreirana u tvojoj glavi. Da želi, opravdao bi se za nejavljanje i potrudio bi se da ti to nadoknadi.

[booking_product_helper shortname=”booking lovran”]

Što učiniti u ovoj situaciji? Prije svega, ne forsiraj ga i ne ispituj ga zašto ti se ne javlja. Jasno je zašto. Nije dovoljno zainteresiran. Potrudi se da upoznaš nove ljude. To barem danas nije teško. Daj priliku novim ljudima, makar samo za dopisivanje. Nikada se ne zna koga možeš upoznati – moguće muškarca koji je puno bolji odabir za tebe. Isto tako, on, ukoliko je imalo zainteresiran, primijetit će tvoju odsutnost.  I vrlo vjerojatno će se malo više aktivirati oko tebe.

Tada ga možeš zaintrigirati na načine koje sam objasnila u knjizi Muškarac iz snova – od nezainteresiranog do zaljubljenog muškarca.

Kada on krene prema tebi, tada ga možeš ohrabriti da bude puno bolji u svojem osvajanju. Tada mu možeš dati PRILIKU, ali ne GARANCIJU da ćeš biti s njim. Kad muškarac dobije priliku, on će ju vrlo rado prihvatiti, dok mu garancija govori da će mu odnos s tobom postati teret.

Drage dame, ne srljajte i ne pretpostavljajte. Ako muškarac u vaš odnos investira svoje vrijeme, trud i sve što ima, onda je uistinu zainteresiran. Ako ne, nije. Ne stvarajte bajkovite scenarije tamo gdje ih nema.

U nedavnoj epizodi emisije „Na kavi s Nelly“ govorila sam o ovoj temi, pa ako želite znati više, obavezno pogledajte!

Toliko za danas drage dame, do idućeg tjedna šaljem vam veliki pozdrav!

Najnovije s Youtubea

Povezane objave