Facebook

Zašto se muškarci prestaju truditi u vezi

U početku je sva bilo očaravajuće, toliko da nisi mogla vjerovati da se to tebi događa. Čak je došlo i do definiranja veze. Sve je bilo kako treba, osim što on nije više zainteresiran kao u početku. I ne samo to, postao je vrlo neodlučan, pasivan, hladan. Sve što činiš za njega kao da nema nikakvu vrijednost – kao da ne cijeni tvoj trud. Postavlja se pitanje: Zašto se muškarci prestaju truditi u vezi?

Kada su uistinu zainteresirane, žene nerijetko čine sve u svojoj moći kako bi se svidjele određenom muškarcu – organiziraju, planiraju, putuju na drugi kraj svijeta, kupuju poklone, maštovite sitnice, nude se za čuvanje njegovih nećaka… Načini dobivanja simpatija su razni, a gotovo nikada ne vode do željenog rezultata. Muškarci uglavnom ne cijene žene koje se previše trude u samome startu.

Isječak iz NOVE KNJIGE Muškarac u vezi – od veze bez obaveza do kvalitetne ljubavne veze

Zašto-se-muškarci-prestaju-truditi-u-vezi

 

Zato što ne mora

Da, vrlo je jednostavno – muškarac koji se ne trudi u vezi najčešće se ne trudi jer se ne mora truditi. I tu ne govorimo o muškarcima koji su inače problematični i imaju razne poroke. Govorimo o muškarcima za koje vi drage dame znate da mogu bolje. Vi znate da se oni znaju potruditi onda kada to žele.

Zašto se muškarci prestaju truditi u vezi? Zato što se često ne moraju truditi. Kada žena preuzme ulogu muškarca, kada ga počne obasipati poklonima, svom pažnjom ovoga svijeta, on više ne mora činiti ništa da bi ju osvojio. Postaje lijen i nezainteresiran.

O tome sam govorila u knjizi Muškarac u vezi – od veze bez obaveza do kvalitetne ljubavne veze jer moja misija je da vas naučim da ne lupate glavom o zid pokušavajući pridobiti muškarca da vas zavoli. Muškarci ne funkcioniraju na taj način. Oni se ne zaljubljuju iz zahvalnosti. Shvatite to drage moje.

Muškarac se ne zaljubljuje iz zahvalnosti. On ne bira tebe i ne ostaje s tobom zbog svega što si učinila za njega. On bira tebe zato što se pored tebe sjajno osjeća, a da bi se tako osjećao, on mora uložiti trud u vaš odnos.

Muškarac-u-vezi_naslovnica

Ne nagrađujte lijenost

Mnoge žene se uplaše da će izgubiti muškarca, onda kada se on počne ponašati hladno i nezainteresirano. Upravo iz toga straha počinju se još više i više truditi i ulagati sve više i više energije u taj odnos. Odjednom inertnog, pasivnog muškarca dočekaju iznenađenja o kakvima nije sanjao. Od ručka, do večere sa svijećama, do romantičnog vikenda na moru… Od skupocjenih poklona do opuštajućih masaža… Odjednom on dobiva još više – a i dalje ne daje ništa zauzvrat.

Zašto se muškarci prestaju truditi u vezi? Zao što nagrađujete njihovu lijenost, te umjesto da smanjite, dodatno povećavate svoj angažman i on tek tada ne mora činiti ništa da bi vas zadržao.

Morate znati da muškarac treba biti svjestan da bi vas svojim lošim ponašanjem mogao otjerati, izgubiti. A kako će toga postati svjestan ako ti još više ulažeš u njega, onda kada ti on ne daje ništa?

Motiviraj ga da se aktivira

Muškarci se ne zaljubljuju u žene koje se oko njih trude. Oni se zaljubljuju onda kada se oni sami počnu truditi. Zaljubljuju se u onu ženu koja ih zna motivirati da se popnu na najvišu planinu, da bi pronašli put do njezina srca.

Isječak iz NOVE KNJIGE Muškarac u vezi – od veze bez obaveza do kvalitetne ljubavne veze

Umjesto da smišljaš kako ćeš ga razveseliti, obradovati, odobrovoljiti – motiviraj ga da se aktivira. Reci mu što bi voljela da učini za tebe i potom mu reci da vjeruješ u njega – da on to može.

Trilogija-+-Tajne-uspješnog-dopisivanja-s-muškarcem

DAJ MU ZADATAK I DAJ MU POHVALU

Ako želiš da se ponovno počne truditi oko tebe, vrati mu ulogu muškarca. Umjesto da praviš kolutove unaprijed i unatrag da ga zadiviš, smanji ulog i počni se baviti sobom. A njemu ostavi prostora i vremena da on tebe zadivi.

Zašto se muškarci prestaju truditi u vezi? Muškarci su zapravo vrlo jednostavni. Često ne cijene ono što im je ponuđeno i servirano na pladnju. Često uzimaju zdravo za gotovo divnu ženu koja se trudi biti najbolja ljubavnica, partnerica i domaćica. Čim ona postane opsjednuta s idejom da mu se svidi pod svaku cijenu, njegovo oduševljenje splašnjava jer misli da ju ima  – i ovako i onako.

Kako preokrenuti karte u ovakvoj situaciji, detaljno sam objasnila u knjizi Muškarac u vezi – od veze bez obaveza do kvalitetne ljubavne veze, a više o današnjoj temi pogledajte i u najnovijoj epizodi emisije Na kavi s Nelly klikom na LINK.

Novo tržište: Od sada i novu knjigu Muškarac u vezi možete kupiti u Srbiji!

EKSKLUZIVNO: Zbog ogromne potražnje, uz moje prve dvije knjige – Muškarac u šaci i Muškarac iz snova, sada je i moja nova knjiga Muškarac u vezi dostupna na tržištu u Srbiji! Možete ih naručiti kod našeg izdavača i predstavnika za Srbiju klikom na LINK te za sve upite vezane uz narudžbe na njihovoj stranici, obratite im se direktno na office@korisnaknjiga.com.

Hrvatska i cijeli svijet

Inače, knjige šaljemo u sve države pa tako sve knjige možete iz bilo kojeg dijela svijeta naručiti u našoj WEB TRGOVINI klikom na LINK.

Najnovije s Youtubea

Povezane objave

S.K.Nelly-blog

Što ima ona, a nemam ja?

Što ima ona, a nemam ja? Smatraš da si bolja od nje, pametnija, ljepša, profinjenija. I ne razumiješ zašto je on bio nespreman za vezu s tobom, a spreman s

Nastavi čitati

EKSKLUZIVNO:

DAN
SATI
MINUTE
SEKUNDE

"BESPLATNA DOSTAVA"
NA SVA TISKANA IZDANJA KNJIGA