Što to znači kada muškarac ne zna što želi

Facebook

Što to znači kada muškarac ne zna što želi

On ne zna što želi. Neodlučan je, barem tako djeluje. Ipak ponekad djeluje zainteresirano. Kada ste zajedno, čini se tobom opčinjen, a čim ga nema, čini se kao da ste stranci. Ne pokazuje pretjeranu želju da te upozna. Nema pretjeranu želju saznati nešto više o tebi. Što to znači kada muškarac ne zna što želi? Bezbroj je pitanja, a čini se da odgovora nema na vidiku. Svaka prijateljica ima svoje viđenje situacije, od “Njemu je ipak stalo, s vremenom će i on to shvatiti” do “Okani se idiota”. Ipak, ništa od toga puno ne pomaže. Drage dame, stvari su ipak puno jednostavnije nego što mislite. Muškarac koji ne zna što želi, zapravo ne želi tebe. OK? Ipak, to ne znači da se stvari ne mogu promijeniti.

S.K.nelly - Što to znači kada muškarac ne zna što želi

Drage moje, vjerojatno ste se i vi nekada našle u ovakvoj situaciji. Muškarac koji i jest i nije zainteresiran. Prijateljice koje i pomažu i odmažu. Različita mišljenja, različiti savjeti. Sve to stvara zbrku u glavi. Pobogu, je li muški rod tako kompliciran? Nipošto. Zašto onda nerijetko daju dvostruke signale? Zašto onda jedan dan znaju, a drugi dan ne znaju što žele? Je li moguće da muškarac u tridesetim godinama još uvijek nije pronašao sebe? I onda ga stignu i četrdesete, a on se jadan još uvijek traži. I usput krati vrijeme nekoj ženi, ženi koja vjeruje da će se on uozbiljiti. Istina je malo drugačija.

Muška neodlučnost je isto odluka. To je nepisana riječ kojom vam muškarci puno toga govore.

Nerijetko vidim žene koje čekaju na muškarca – kao u sportu, čekaju na klupi da ih trener pozove u igru. Prozvane ustaju i veselo otrče u njegov zagrljaj, kao da je svaka šansa za “igru” šansa za nešto veće. Samo ako mu budu blizu, ako mu budu dobre i požrtvovne. Kao i u sportu, vježbaju kako će se iskazati i dokazati “na terenu”. Igra u ovom slučaju predstavlja savršeno seksualno umijeće, maestralno ispečenu mesnu štrucu, besprijekorno očišćen njegov stan… Popis je dug, a sve vodi ka metodi uvjeravanja. Kao da mu govoriš: – Pogledaj me, ja sam ona prava, ona koja je uvijek tu. Poruka je jasna, samo ju on još uvijek nije shvatio jer u svemu tome postoji mali problem:

Muškarac se neće vezati za ženu samo ako procijeni da bi bila dobra i požrtvovna partnerica.

Zato ti se možda već dogodilo da tvoje strpljivo “sjedenje na klupi” i sav tvoj trud, nije bio nagrađen. Zato ti se možda već i dogodilo da je dotični postao odlučan, samo ne po pitanju vašega odnosa. Zapravo, jako boli vidjeti tog neodlučnog muškarca kako kupuje ogromni buket crvenih ruža drugoj ženi – ženi koja nije nijednom oprala njegovo kupatilo. Koliko godina, toliko ruža. Njezin Instagram gori od lajkova. Svi obožavaju tu ženu, a čini se da ju i on obožava. A nije ljepša od tebe. Nije bolja od tebe. Samo je čini se ipak – malo pametnija. Barem kada je u pitanju ljubav.

Ljubav nije romantična komedija. Za ljubavni uspjeh treba i malo soli u glavi.

Amadea, žena o kojoj sam pisala u prethodnim kolumnama i polaznica mojeg Individualnog Coachinga, naučila je to na teži način. Kao što ste imale priliku čitati, obratila mi se za pomoć nakon čak šest gotovo istih ljubavnih razočarenja u nizu. Ipak, naučila je i to je ono što je važno. Netko nauči u dvadesetima, netko u tridesetima, netko u četrdesetima, pedesetima, a netko ne nauči nikada. Drage moje, nikada nije kasno da prestanete gubiti vaše dragocjene vrijeme. Morate znati jedno:

Muškarci su vrlo jednostavni po pitanju ljubavi. Muškarac koji ne zna što želi, zapravo ne želi tebe. Toliko je jednostavno.

Zašto ti onda to nije rekao? Odgovor je vrlo jednostavan: želi izbjeći dramu. I to ne znači da mu se ne sviđaš. Sviđaš mu se, smatra te zgodnom, seksi, pametnom, super kuharicom, ali nešto nedostaje. Nedostaje želja. Nedostaje želja koja će ga učiniti uistinu zainteresiranim muškarcem, onim koji zna što želi. Bezbroj puta ću vam ovo ponoviti.

Muškarac koji može sve

Postoje muškarci koji mogu sve, muškarci koji znaju sve, muškarci koji žele, vole… Takvi muškarci su svugdje oko nas. Lako ih je prepoznati.

Zainteresiran muškarac zna što želi. On nije zbunjen, neodlučan i ne gubi vrijeme tražeći smisao života.

Zainteresiranom muškarcu prioritet si ti. Amadea je to naučila kada je njezin “muškarac povratnik” odjednom za nju počeo pokazivati pravi interes. Odjednom ga je zanimalo sve o njoj. Neke stvari ju nikada prije nije pitao. Moram li reći da nije znao koja je njezina omiljena boja?  Nije znao do nedavno. Iako je ona o njemu puno toga znala. Mislila je da je znala sve. Kada je bestraga nestao mislila je da su muškarci loši, pokvareni, da su svi isti jer joj se to dogodilo šesti put u nizu. Kada se vratio pomislila je da ništa ne zna.

Nezainteresiran muškarac može se ponovno zainteresirati. I njegov interes može postati puno veći od površnoga.

To se dogodilo i u njezinom slučaju. Pisao je poruke, dobio iznenadni dar tipkanja (iako u fazi zahlađenja nije bio u stanju napisati niti jedan kratki SMS). Mogao je sve. Želio je sve. Želio je nju. I znao je što želi. Nije više bilo uvijanja. Nije više bilo dvosmislenih rečenica – onih koje ostavljaju nadu, nadu za bolje sutra. Nadu za one naivne. Drage moje, budite pametne. Ne tražite tračak nade u izgovorima. Ne čekajte da vas netko pozove kad se sjeti. Svaka od vas vrijedi puno više od toga da bude rezerva.

On može sve. On zna sve. Njemu ništa nije teško. On se zove zainteresiran muškarac.

On ne može ništa. On ne zna što bi. Njemu je sve teško. On se zove nezainteresiran muškarac.

Može li biti jasnije od ovoga?

Što to znači kada muškarac ne zna što želi?

To znači da ti ne želi reći pravu istinu. Ne želi tebe.

U Amadeinom slučaju, dotični je promijenio mišljenje i ponovno se zainteresirao za Amadeu. Ovoga puta više nego ikada.

– Imaš li vremena za mene ovaj vikend? – upitao je, nakon tri tjedna dopisivanja. Javljao se, pisao, a ona, iako ljubazna i bez otvorenih zamjerki, nije pristajala na susret. Nije žurila. I to ne zbog igre, nego zbog sebe. Nije poskočila na prvi poziv, no nije ga ni odbila. Ostavila je otvorena vrata muškarcu koji se poželio vratiti u njezin život, ali više nije bilo garancije s njezine strane.

Zašto bi i bilo garancije?

Odnos između dvoje ljudi treba teći glatko, bez pritiska, ucjene, tetoviranja njegovog/njezinog imena na istaknute dijelove tijela. Bez drame. Bez teatralnosti. Odnos koji je prepun drame nije zdrav i neće potrajati – prije ili poslije će jedno otići. Život nije serija niti film. Šanse su male da će netko za tobom potrčati na aerodrom da ti kaže volim te i da te odvede u svoj bajkoviti dom – samo ako živiš u nadanju. Osobito ako misliš da znaš ono što on želi. Drage dame, ako želite zadobiti interes muškarca – prestanite s pretpostavkama. To što vi mislite da on želi, ne znači da on to uistinu želi.

Muško i žensko razmišljanje o vezama se uvelike razlikuje.

Muškarci se lako predomišljaju, lako izgube interes, no stvar može otići i u pozitivnom smjeru. Kako vratiti interes muškarca, čak i onda kada se to čini nemoguće, detaljno sam objasnila u knjizi  Muškarac iz snova – od nezainteresiranog do zaljubljenog muškarca.

Najnovije s Youtubea

Povezane objave