Što ne smiješ činiti onda kada se on ne javlja

Facebook

Što ne smiješ činiti onda kada se on ne javlja

Sve je super kada postoji onaj početni zanos. Onda kada se on javlja, zove, piše, dolazi. Sve je super dok ide glatko i dok rade leptirići. Rijetko što tako prija kao ono početno uzbuđenje, val sreće koji te ponese onda kada se najmanje nadaš. Gotovo u nevjerici uživaš u ljubavnim čarima novog poznanstva sve dok se ne dogodi ono čega se najviše pribojavaš. Zahlađenje. Ono surovo zahlađenje s njegove strane kojem ne nalaziš objašnjenje. Da li je to slučajno, ima li opravdan razlog zbog kojega se ne javlja učestalo kao prije ili je to znak za uzbunu? Što ne smiješ činiti onda kada se on ne javlja?

Najveća greška koju možete napraviti na početku veze je postaviti ultimatum muškarcu koji se za vas još uvijek nije emotivno vezao.

Tada nesvjesno stavljate pečat na taj odnos i produbljujete svoje razočaranje, a moglo je biti drugačije. Na koncu, mnogo je razloga zbog kojih muškarci mijenjaju ponašanje u ranim fazama veze, ali imajte na umu sljedeće:

Nije toliko važan razlog zbog kojega se on distancirao, koliko način na koji vi reagirate na promjenu u njegovu ponašanju. To je ono što će znatno utjecati na smjer u kojem će se razvijati vaš odnos.

Isječak iz NOVE KNJIGE  Muškarac u vezi – od veze bez obaveza do kvalitetne ljubavne veze

 

Što-ne-smiješ-činiti-onda-kada-se-on-ne-javlja

Pismo čitateljice

Draga Nelly, ulovila me panika i mislim da mi se on nikada neće javiti. Sve je bilo super dok on, nakon tri mjeseca poznanstva, iznenada nije smanjio javljanje. Pitala sam ga zašto i to više puta. Nisam dobila odgovor. Samo mi je počeo govoriti kako vršim na njega pritisak da bi na koncu rekao da mu to nije to. Pokušavala sam riješiti stvar, pričati s njim jer mi je stalo do njega, ali on mu uopće ne daje priliku da mu objasnim. Izgubila sam kontrolu nekoliko puta i rekla mu svašta i sada ne znam što da radim.

Situacija ove čitateljice je tipičan primjer u kojem se nešto sasvim bezazleno može pretvoriti u potpuno zahlađenje i prekid odnosa. Bez obzira na razlog zbog kojega se on povlači (a o razlozima sam detaljno govorila u novoj knjizi Muškarac u vezi), vrlo lako može doći do lošeg scenarija. Zaista je moguće da on naprosto ima neke probleme zbog kojih je odsutan, isto kao što je moguće da iz nekoga razloga njegov interes za nju nije isti kao prije. Kako god da bilo, u ovoj situaciji, a osobito kada je u pitanju kratko poznanstvo – izuzetno je važno ne izgubiti kontrolu.

Što ne smiješ činiti onda kada se on ne javlja? Prije svega, ne smiješ paničariti. Moguće je da nije u pitanju ništa značajno. Postoji mogućnost da njegova promjena u ponašanju nema veze s tobom, no i ako ima, panika ti neće pomoći da popraviš stvari.

Ne pretjeruj s analizama

Mnoge žene na prvi znak uzbune, započinju provođenje brojnih, nepotrebnih analiza. Traže razlog zbog kojeg se on ne javlja kao prije. Sumnjiče ga. Traže krivca u sebi. Preispituju svaki svoj korak. Svaki njegov korak. Traže mišljenje od nekoliko prijateljica i uspoređuju ovaj slučaj s prošlim iskustvima. Što više razmišljaju, to ih hvata veća panika i upravo tada počinju djelovati. Njihovo ponašanje tada biva vođeno strahom, a ovu situaciju žele riješiti sada i odmah. U potrazi za odgovorima, ne razmišljaju racionalno – već kreću u „napad“ s pitanjima – zašto, kako, zbog čega…

I tada bez obzira koji bio razlog njegova smanjenog angažmana, čak i ako je nešto bezazleno, dolazi do vrlo neugodne situacije u kojoj ga ona odlučuje prozvati u nadi da će se on pokajati, opravdati i popraviti učinjeno. Zapravo se dogodi ono suprotno – dolazi do novog sukoba. Ona ne uspije saznati zašto je on smanjio javljanje jer on zauzima defenzivan stav, a odnosi se dodatno zahlađuju.

Upravo zato je važno ne paničariti i ne javljati se dotičnom muškarcu u uzrujanom stanju. I ne, to ne znači da ti treba biti ok što se on ne javlja učestalo kao prije. Ali valja izbjeći ishitrene reakcije koje mogu odvesti u nepotrebne rasprave.

Što ne smiješ činiti onda kada se on ne javlja? Ne javljaj mu se u panici. Smiri se. Ne djeluj. Duboko udahni. Pričekaj malo pa djeluj. Pažljivo razmotri situaciju. Ima vremena da izraziš svoje mišljenje.

Muškarac-u-vezi_naslovnica

Ne šalji pasivno agresivne poruke

U ovim situacijama žene često pribjegavaju pasivno agresivnim porukama tipa: – Isti si kao svi.. Ne javljaš se… Mislila sam da si drugačiji… Razočarao si me…

Problem u ovim porukama nije izražavanje osjećaja razočaranja, već u tome što u ovoj fazi njega osjećaj krivnje neće opteretiti. Ako se nije za tebe emocionalno vezao, ovakve poruke će ga samo još više udaljiti. I ne, to ne znači da je njegovo ponašanje u redu, niti opravdano, ali morate znati kako se odvijaju stvari u njegovoj glavi.

On u ovoj fazi ne smatra da ti nešto duguje. Pa čak i ako ti je spreman objasniti zašto se ne javlja kao prije, on to neće učiniti ako ga prozoveš pasivno agresivnim porukama. Izglednije da će ti reći kako mu stvaraš pritisak i još više će se udaljiti. Surovo, ali istinito.

Ne postavljaj ultimatume

  • Ako misliš da je ok to što se nisi javio cijeli dan, onda mi se nemoj javiti nikada – poruka je koja ga neće potaknuti da se „popravi“.

 

Ultimatumi ne funkcioniraju ni u dužim vezama, kamoli u kratkim poznanstvima. Ultimatum je zapravo dobar način da se „riješiš“ muškarca koji ti se baš i ne sviđa. To je način da on pobjegne što dalje i što brže. Što ne smiješ činiti onda kada se on ne javlja? Ne postavljaj ultimatume, zapravo niti ne pomišljaj na ultimatume.

Da, tako se sada osjećaš, razumijem. Ljuta si i želiš da on bude svjestan da će te izgubiti, no ultimatum nije način na koji mu trebaš pokazati što gubi. Na taj način ćeš mu samo dati potvrdu da je pametno što se udaljio jer će on početi osjećati pritisak koji će ga naglo ohladiti – čak i ako je bio jako zagrijan u početku.

Super-paket S.K.Nelly

Ne opravdavaj se

U ovakvim situacijama ključno je da se naučite postaviti na pravi način, a to prije svega znači da trebate ostati sabrane i da ne smijete izgubiti kontrolu.

Isječak iz NOVE KNJIGE  Muškarac u vezi – od veze bez obaveza do kvalitetne ljubavne veze

 

Još jedna nesretna strategija jest pretjerano opravdavanje i traženje krivnje u vlastitim postupcima – Zašto se ne javljaš kao prije? Reci mi samo jesam li ja u nečemu pogriješila? – pitanja su kojima pokazujete nesigurnost i kojima nećete instantno popraviti situaciju. Čak i ako se trebate ispričati, ne pretjerujte i ne srljajte – ne forsirajte komunikaciju. Da, znam da vam se žuri ponovno uspostaviti ravnotežu u odnosu, ali ništa se neće popraviti na silu, ni na brzinu.

Ništa se neće popraviti ako forsiraš komunikaciju. Nećeš dobiti iskren odgovor od muškarca ako mu pošalješ hrpu uzastopnih poruka ili ako mu se pretjerano opravdavaš. To je samo pokazatelj tvoje nesigurnosti koja uvelike smanjuje privlačnost koju on prema tebi osjeća. Na koncu, nije toliko ni važan razlog zbog kojeg se on ne javlja kao prije, koliko tvoja reakcija na njegovo nejavljanje. Zato je jako važno ostati sabrana i ne srljati na prvi znak uzbune.

U sljedećoj kolumni govorit ću o tome što trebate činiti kada se on ne javlja, a više o ovoj temi poslušajte u mojem najnovijem YouTube videu klikom na LINK.

Novo tržište: Od sada i novu knjigu Muškarac u vezi možete kupiti u Srbiji!

EKSKLUZIVNO: Zbog ogromne potražnje, uz moje prve dvije knjige – Muškarac u šaci i Muškarac iz snova, sada je i moja nova knjiga Muškarac u vezi dostupna na tržištu u Srbiji! Možete ih naručiti kod našeg izdavača i predstavnika za Srbiju klikom na LINK te za sve upite vezane uz narudžbe na njihovoj stranici, obratite im se direktno na office@korisnaknjiga.com.

Hrvatska i cijeli svijet

Inače, knjige šaljemo u sve države pa tako sve knjige možete iz bilo kojeg dijela svijeta naručiti u našoj WEB TRGOVINI klikom na LINK.

U našoj web trgovini birate između eKnjiga i tiskanog/štampanog izdanja: prednost eKnjiga koje se šalju na vaš mail u .PDF formatu jer to što ih možete čitati ODMAH i ne trebate čekati na poštara! Ako ste pak ljubiteljice standardnih tiskanih knjiga, ne brinite, knjige se šalju u cijeli svijet, te nakon slanja dobivate broj za praćenje vaše pošiljke.

Najnovije s Youtubea

Povezane objave