Facebook

Kako uspješno koketirati

Ljubavni odnosi ne bi trebali biti shvaćeni toliko ozbiljno na samom početku. Ležerni dejtovi u kojima će biti puno flerta, a malo obećanja, baza su za jedan zanimljiv ljubavni odnos. U početku treba biti uzbudljivo, zabavno, zanimljivo, nepredvidivo – umjesto predvidivo, ozbiljno, dosadno. Koketiranje je izuzetno važno i na početku veze, a i kasnije jer na taj način održavate onu čaroliju koja muškarca motivira da se još malo više potrudi da bi vas zadivio. No postavlja se pitanje, kako uspješno koketirati?

Kako-uspjesno-koketirati

Zašto je koketiranje tako važno?

Drage moje dame, imajte na umu sljedeće: ako znate koketirati, onda je pred vama vrlo jednostavan put za ostvarivanje zanimljive i kvalitetne duge veze. Kvalitetne? Mnoge od vas se sada pitanju, koliko koketiranje utječe na kreiranje jedne ozbiljne, duge, perspektivne veze?

ZNAČAJNO.

Zašto je tako? Naime, mnoge žene pristupaju prvim susretima suviše ozbiljno, s prevelikim očekivanjima, dok je muškarcima samo zabavno (ili im nije zabavno). Za razliku od žene, muškarci se u početku ne zamaraju razmišljanjem o potencijalu veze.

Dok žene provode vrijeme analizirajući budući potencijal trenutnog ljubavnog odnosa, muškarci žive u trenutku.

Stoga, kada dejtanje sagledate iz muške perspektive, onda će vam puno toga biti jasnije. Onda će vam biti jasno zašto je u početku zanesen muškarac, postao nezainteresiran.

Kada odnos strmoglavo krene iz početne faze koketiranja u ozbiljnije teme, prije nego što se između vas uopće razvila prava povezanost, shodno tome opada i njegov interes za tebe.

Dobra vijest je ta, ukoliko naučite kako koketirati i time održati početno uzbuđenje, sve se može promijeniti nabolje. U prošloj kolumni govorila sam o friend zoni u kojoj se ne želite naći s muškarcem koji vam se sviđa, a koketiranje će vam biti najbolji saveznik da prijeđete prag prijateljstva i zapalite vatru koja se neće ugasiti tako lako!

Kako uspješno koketirati? Drsko, odvažno, samopouzdano.

Faze koketiranja

U knjizi Muškarac u šaci, umijeće koketiranja podijelila sam na pet faza pomoću kojih objašnjavam kako uspješno koketirati, a to su: AKTIVNO SLUŠANJE, WOW EFEKT, DRSKOST, ZAGONETNOST I NEDOREČENOST.

  1. AKTIVNO SLUŠANJE

Polazna točka koketiranja s muškarcem jest posvećivanje pažnje, a to ćete učiniti aktivno slušajući ono što vam govori, gledajući ga u oči s uvažavanjem. Zapamtite, muškarac će vas uvijek u početku pokušati zadiviti s nečim na što je ponosan. Stoga vaša potpitanja moraju imati smisla, a divljenje ne smije izostati.

  1. WOW EFEKT

„Ne mogu vjerovati da netko to može“ ili „Nisam još upoznala tako multi-talentiranog muškarca“ rečenice su koje će ga uz zagonetni osmijeh izbaciti iz ravnoteže. Drage moje, kada se muškarac toliko zanese pričanjem o sebi i područjima svoga interesa, znajte da ste na pravom putu.

  1. DRSKOST

Začinite stvar s fazom broj tri, a to je DRSKOST. Kako? Tako što ćete ga drsko i izravno upitati nešto škakljivo, gledajući ga ravno u oči (također uz zagonetni osmijeh), primjerice – „Strašno me zanima, kako bi muškarac poput tebe reagirao u situaciji…..“ „Sigurna sam da imaš neki neočekivan odgovor.“ Pritom ga možete ženstveno dodirnuti po ruci ili ramenu.

  1. ZAGONETNOST

Muškarac će također htjeti znati više o vama i postavljat će pitanja na koja ćete odgovarati kratko i zanimljivo (bez referata i hvalospjeva o sebi). Možete reći o sebi poneku zanimljivost, a da pritom ne izostane lagano zamahivanje kose, ili gotovo nezamjetno prelaženje prstom preko usnama, kao da popravljate ruž.

  1. NEDOREČENOST

Nikada MU NE SMIJETE dati odgovore na sva pitanja. Muškarac mora čeznuti od želje za ponovnim razgovorom, i ako želi saznati više o vama zasigurno će vas tražiti broj. Neće željeti izgubiti kontakt. Da zaključimo, koketiranje može trajati vrlo kratko, a biti vrlo uspješno i intenzivno.

Knjige na akciji

Kako uspješno koketirati

Ne morate biti filmske dive, glumice, vješte kokete da biste savladale umijeće koketiranja. Da biste bile uspješne u koketiranju, treba vam vježba, zato predlažem da krenete od jednostavnih komplimenata koje ćete uputiti općenito suprotnom spolu (prijatelju, poznaniku, konobaru, prodavaču). Pozitivne reakcije na upućeni kompliment, ohrabrit će vas da nastavite dalje s komplimentima te da krenete koketirati s onim muškarcem kojim vam se sviđa.

Kako uspješno koketirati? Bez straha. Krenite u akciju. Što više vježbate, to ćete biti smjelije i vještije, te ćete steći dodatno samopouzdanje na tome putu.

[booking_product_helper shortname=”booking lovran”]

U jednom od videa YouTube emisije Na kavi s Nelly govorim o tome kako biti neodoljivo privlačna pa ukoliko još niste, svakako pogledajte, kao i ostale videe u kojima vam demonstriram kako bi koketiranje trebalo izgledati u praksi.

Toliko za danas drage dame, do idućeg tjedna šaljem vam veliki pozdrav!

Najnovije s Youtubea

Povezane objave

EKSKLUZIVNO: NOVA KNJIGA MUŠKARAC U ZANOSU

DAN
SATI
MINUTE
SEKUNDE