Facebook

Zašto mnoge uspješne žene nemaju sreće s muškarcima

Pametna si, uspješna, a opet sama. Puno toga si postigla, a opet čini ti se da si puno toga i propustila. Pitaš se kako to da na poslovnom planu možeš riješiti gotovo svaki problem, a na onom privatnom se kontinuirano vrtiš u krug. Da li je u pitanju sreća? Ili postoji nešto što činiš pogrešno jer nikako da ostvariš kvalitetnu ljubavnu vezu. Umorna si od traženja i novih pokušaja jer svaki puta se ista priča ponovi. Priča u kojoj ti izvučeš deblji kraj. Zašto mnoge uspješne žene nemaju sreće s muškarcima? Jesi li i ti jedna od njih?

Ne možete osobu uvjeriti da misli isto što i vi. Upravo je obrnuto – ako želite da određeni muškarac nestane iz vašeg života počnite ga UVJERAVATI, što učestalije.

 Sposobnost da drugoga uvjerite u ono do čega vam je stalo alat je koji u trenu pretvara zainteresiranog muškarca u nezainteresiranog, toplog u hladnog, zaljubljenog u zamorenog…

 Drugim riječima: KAD MUŠKARCA POČNEŠ UVJERAVATI DA SI TI

“TA”, ČISTIM AUTOMATIZMOM PRESTAJEŠ BITI “TA”.

Isječak iz knjige Muškarac iz snova – od nezainteresiranog do zaljubljenog muškarca

Zašto-mnoge-uspješne-žene-nemaju-sreće-s-muškarcima

Drage moje dame, mnoge od vas su se zasigurno prepoznale u ovom opisu. Pametna, uspješna, sposobna, a opet sama. Zašto je tako? Zašto ti uvijek izvučeš deblji kraj, a spremna si s osobom koju voliš podijeliti sve? Zašto muškarci ne vide tvoju vrijednost? Puno pitanja i puno odgovora, a danas ćemo govoriti o onima ključnima pitanjima i odgovorima koji će vam pomoći da prepoznate što je to što vas sprječava da ostvarite kvalitetnu ljubavnu vezu.

Zašto mnoge uspješne žene nemaju sreće s muškarcima? Najčešće je u pitanju ili krivi odabir muškarca ili pogrešan pristup ili oboje.

Što to zapravo znači? Čitajte pažljivo.

Muškarac zvan projekt

Mnoge uspješne žene nesvjesno odaberu muškarca koji je slab, nesiguran, neodlučan. Takav muškarac od početka svojim ponašanjem ukazuje na to da neće biti pouzdan partner, a uspješna, pametna žena, smatra da ga ona može promijeniti. Tako muškarac nesretnik, vječna žrtva okolnosti ili stalni pehist postaje muškarac projekt, od kojeg će ona, žena spasiteljica napraviti pravog muškarca. O ženama spasiteljicama govorila sam u knjizi Muškarac u šaci – „Žena spasiteljica“ uvijek odabire slabije muškarce, one kojima ne ide u životu, i najčešće su „žrtve okolnosti“. Ne mogu si sami pomoći, ali vjeruje da će im ona pomoći. Psihološki, financijski, kako god, ali ona će ga izvući s dna.

Takvim ženama – spasiteljicama, na neki način godi što su superiornije od svojih odabranika jer su po prirodi dominantne, i na čudan se način vežu uz problematičnu osobu. Ako je on neradnik ili ako je odan nekoj vrsti poroka, ona to opisuje kao slijed nesretnih okolnosti u njegovu životu, a koje će s vremenom prebroditi uz njenu pomoć. Unatoč njezinu trudu, on pak i dalje vodi isti neuredan život koji je vodio dok nije nju upoznao. On možda ne voli posao koji radi, ali ga ne planira ni promijeniti, no ona za njega ima petogodišnji plan – za njegov spas iz životnog jada u koji je zapao, i budući zajednički život.

Nažalost, takav tip muškarca će se „trgnuti“ samo onda kada on to uistinu odluči. Žena koja preuzima ulogu majke odraslom muškarcu u startu gubi – jer takvim pristupom nestaje privlačnost koju on prema njoj osjeća. I to zapravo i nije neka šteta, no što ako se radi o kvalitetnom muškarcu?

Zašto mnoge uspješne žene nemaju sreće s muškarcima? Jer predugo ostaju u ulozi žene spasiteljice koja ih uvijek odvede u slijepu ulicu razočaranja.

Kako se postaviti prema kvalitetnom muškarcu

Ok, sve vam je jasno, spašavale ste slabe muškarce iz nevolje, muškarce koji će tražiti posao sutra, ali sutra nikada ne dođe, muškarce koji su u vječnoj besparici i od vas posuđuju novac koji vam u konačnici nikada ni ne vrate… I ne, niste dobile ni hvala. Umjesto toga, on se zagledao u neku drugu ženu koja za njega nije učinila ništa. I tako to obično biva. Na kraju krajeva, takav muškarac i nije „najsjajniji dijamant“. No, što kada dođe onaj koji bi mogao biti onaj pravi, pa odustane? Da li se i on boji jakih, uspješnih žena? Ne nužno.

Ok, postoje muškarci koji se pribojavaju žena koje su u mnogočemu uspješnije, te smatraju da im nemaju što ponuditi. Isto tako, kvalitetni i muškarci, oni koji su sigurni u sebe, neće se osjećati ugroženima od strane uspješnih žena – upravo suprotno, smatrat će ih vrlo privlačnima.

Kako se postaviti prema kvalitetnom muškarcu? Samouvjereno, možeš ponekad inicirati susrete, ali mu dopusti da bude muškarac. Ohrabri ga, pohvali i daj mu prostora da se iskaže. Neka bude tvoj Supermen. Daj mu pozornicu na kojoj će zasjati u tvojim očima, a pritom budi ponosna na sebe i na ono što jesi. Kvalitetni muškarci obožavaju samouvjerene žene koje znaju svoju vrijednost, ali ne zaboravljaju i njima dati na važnosti.

Knjige na akciji

Zašto mnoge uspješne žene nemaju sreće s muškarcima

Što odbija muškarce? Je li to zavidan uspjeh kod žene? Ne, već smo konstatirali da uspjeh može biti vrlo privlačan, osobito kada su u pitanju muškarci koji su sigurni u sebe. Zašto onda mnoge uspješne žene nemaju sreće s muškarcima?

Jedan od mogućih odgovora jest sljedeći: mnoge uspješne žene znaju kako riješiti gotovo svaki problem i pokušavaju isto učiniti i za svoga muškarca. Međutim, treba znati kada se opustiti i ne pokušavati imati kontrolu nad svakom situacijom?

Pa što ako ti znaš bolje uparkirati automobil? Ne oduzimaj mu muškost, pusti ga da parkira. Pa što ako ti bolje kuhaš – daj mu kuhaču i pregaču u ruke i govori mu da je veličanstven kuhar. Možda i jesi svestrana i uspješna u svemu, ali ne natječi se s muškarcem jer ćeš mu postati kolega. Radije mu dozvoli da te pobijedi i promatraj ga s divljenjem.

Muškarac želi zadiviti, impresionirati ženu koja mu se sviđa.  Zašto mu otežati put?

U emisiji „Na kavi s Nelly“ govorila sam o ovoj temi, a video možete pogledati klikom na link.  Toliko za danas, a do idućeg tjedna šaljem vam veliki pozdrav!

Najnovije s Youtubea

Povezane objave