Zašto vas muškarci blokiraju na društvenim mrežama?

Facebook

Zašto vas muškarci blokiraju na društvenim mrežama?

Blokirao te na Viberu, WhatsAppu, a potom i na svim društvenim mrežama? Nije ti jasno zašto jer skoro do jučer je sve bilo ok. Možda je čak i on bio taj koji je započeo komunikaciju. Možda je čak i on bio taj koji je cijelo vrijeme inicirao kontakt. Ipak – nešto se promijenilo. Postavlja se pitanje: zašto vas muškarci blokiraju na društvenim mrežama i na ostalim komunikacijskim kanalima?

Zašto vas blokiraju na društvenim mrežama

Drage moje dame, danas ćemo govoriti o jednoj vrlo popularnoj temi, a to je – blokiranje na društvenim mrežama. Blokiraju žene, blokiraju muškarci, kao da je blokiranje postao neki trend koji je popularan u svim generacijskim skupinama – barem kada su u pitanju odnosi ljubavne prirode.

S obzirom da tjedno dobivam stotine vaših E-mail-ova, samim time imam i uvid u to što većinu vas najviše zanima, a jedna od najpopularnijih tema je upravo blokiranje na komunikacijskim kanalima – ili bolje rečeno – blokiranje svugdje gdje se blokirati može. Danas ćemo govoriti o blokiranju od strane muškarca i o onome što uzrokuje takvo ponašanje suprotnog spola.

Blokirao te na Viberu, WhatsAppu, a potom i na svim društvenim mrežama?

Nije ti jasno zašto jer skoro do jučer je sve bilo ok. Možda je čak i on bio taj koji je započeo komunikaciju. Možda je čak i on bio taj koji je cijelo vrijeme inicirao kontakt. Ipak – nešto se promijenilo. Postavlja se pitanje: zašto vas muškarci blokiraju na društvenim mrežama i na ostalim komunikacijskim kanalima?

Ono što je meni privuklo pažnju jest spoznaja da se ovom “metodom” obustavljanja kontakta služe i vrlo mladi dečki, kao i oni nešto stariji, no isto tako i muškarci u zrelijim godinama. Pravilo je da pravila nema, a čini se da su muškarci ovom funkcijom dobili vrlo jednostavan način za bijeg iz odnosa ili situacije koja im iz nekoga razloga – ne odgovara. Da, BIJEG, dobro ste pročitale drage moje dame. Naime, kada muškarac blokira ženu (kojoj se čini da se to dogodilo kao grom iz vedra neba), ona započinje nepresušne analize njegova ponašanja ne bi li otkrila uzrok svemu tome. Što leži u pozadini ovakvog čina? Ono što vam sa sigurnošću mogu reći jest da se u najvećem broju slučajeva radi o dva moguća razloga ili o kombinaciji navedenih:

  1. Druga žena (ili žene)
  2. Vaš odnos mu je postao prenaporan
  3. Kombinacija prvog i drugog razloga

Kako bih vas riješila vječnih dilema, u nastavku teksta ću vam malo pobliže objasniti o čemu je ovdje riječ. 

Druga žena (ili žene)

Razlog je vrlo jednostavan. Taj slatki frajer ili naočiti muškarac od početka vašeg dopisivanja ima djevojku/suprugu ili pak nekoliko ležernih kombinacija. Također je moguće i da je naknadno upoznao osobu koja ga je više zaintrigirala, a blokiranje u ovim slučajevima služi kao zaštita od mogućih komplikacija koje bi za njega uslijedile ukoliko bi njegova aktualna partnerica uočila da mu pristižu poruke ljubavnog karaktera. Bolje spriječiti nego liječiti – pomislit će muškarac prije nego stisne opciju block – svugdje gdje je ta opcija omogućena.

Isto će učiniti i muškarac koji je uspijevao duže vremena “sjediti na dvije ili više stolica”, a potom se opekao kada je njegova bolja polovica sasvim slučajno uočila poruku od neke Ane i napravila paradu stoljeća. Izvukao se za dlaku, ali je brže bolje stisnuo block i Ani i Ivani i svima koje bi mogle pisati poruke neprimjerenog sadržaja. U konačnici svaki sadržaj može biti neprimjeren za muškarca u vezi, zar ne?

Vaš odnos mu je postao prenaporan 

Mnoge od vas zapravo i nisu svjesne da je ono što se ženama čini kao poticanje komunikacije, muškarcima prvi znak uzbune za bijeg. Drage moje dame, pretpostavimo da je riječ o muškarcu koji se borio za vašu pozornost. Borio se borio i nije se umorio – jer muškarca ne umara osvajanje. Umara ga nešto drugo – a to je osjećaj da je stjeran u kut i zagušen ženskom pažnjom. Ovo sasvim nesvjesno čine i žene koje su u početku bile nedostupne – u želji da fiksiraju odnos ili vezu, muškarcu odjednom počnu poklanjati sve više pažnje, a kada to oscilira prevelikom količinom poruka – tada je muškarcu jedina stvar na pameti opcija BLOCK. – Naporna je, povjerit će frendu u kratkim crtama i potom promijeniti temu.

Kada žena muškarcu uporno šalje poruke, bilo da mu želi pomoći ili želi dobiti odgovor na neko pitanje vezano uz njihov odnos, šanse su velike da će ju taj isti, donedavno zainteresiran muškarac blokirati. Misli će mu vrlo vjerojatno zaokupiti druga žena čiju pažnju dobiva na kapaljku i njegov interes bit će naglo preusmjeren tamo gdje se on osjeća slobodnim i gdje može preuzeti ulogu osvajača.

Kombinacija prvog i drugog razloga

Vrlo je jednostavno. Muškarac koji se dopisuje ili viđa sa dvije ili čak više žena istovremeno, a pritom jedna od njih počinje intenzivirati slanje poruka, vrlo lako i bez previše razmišljanja bira opciju blokiranja i na taj način si osigurava nesmetano patroliranje na ljubavnom tržištu.

I za kraj, trebam li dodati da muškarac koji te je blokirao – ne želi vezu s tobom? Mislim da je to i više nego jasno 😉

Toliko za danas drage moje dame, a novi blog slijedi za tjedan dana 🙂

Vaša Nelly

INDIVIDUALNI VIP COACHING

Za sve informacije o Individualnom Coaching Programu (individualne poduke/jedan na jedan) obratite se na mail mail info@muskaracusaci.com.

NOVO: Knjiga Muškarac iz snova

Sve informacije o novoj knjizi Muškarac iz snova – od nezainteresiranog do zaljubljenog muškarca možete naći klikom na link.

HIT Knjiga Muškarac u šaci

Osim standardnog tiskanog izdanja, dugo očekivano izdanje eKnjige Muškarac u šaci možete naručiti u samo par klikova na sljedećem linku. Za sve upite o knjizi, eKnjizi ili za narudžbu putem maila, javite se mojim administratorima na mail info@muskaracusaci.com ili na društvene mreže. Knjiga se šalje u sve države! 🙂

Zapratite nas na Instagramu za dnevne novosti: @muskaracusaci & @sknelly_official.

Besplatno poglavlje knjige možete preuzeti klikom sljedeći link, a popis prodajnih mjesta nalazi se na sljedećem linku.

Autorica: Sanela Kovačević Nelly

Fotografija: Josip Čekada

Najnovije s Youtubea

Povezane objave

SUPER POPUST OD 50%

DAN
SATI
MINUTE
SEKUNDE