Zašto se muškarci vraćaju pa onda opet odlaze

Facebook

Zašto se muškarci vraćaju pa onda opet odlaze

On je bio taj koji je inicirao sve. Dolazi pa odlazi. Najprije je bio ludo zainteresiran da bi potom nestao. Shvatila si da je izgubio interes, no naučila si što učiniti u toj situaciji i eto ga opet – javlja se. Iako nisi vjerovala da će se uopće više javiti. Čini se zainteresiran. Barem kratko vrijeme. Zanima ga gdje si, što radiš… Ispituje te zašto se nisi javljala, zanemarivši činjenicu da je on taj koji je nestao. Svakako, njegov interes je tu – ali ne zadugo. On opet nestaje, a ti ludiš jer više ne znaš na čemu si s njim. Zašto se muškarci vraćaju pa onda opet odlaze?

Zašto-se-muškarci-vraćaju-pa-onda-opet-odlaze

Drage moje dame, muškarci su zapravo jednostavni. Nema puno mudrosti. Lako se zainteresiraju, još lakše gube interes. Za razliku od žena, muškarci u početku odnosa ne razmišljaju previše o potencijalnoj vezi. Ipak, zanimljivo je to što često, tako zaneseni obećavaju brda i doline. I onda iznenadno nestaju jer odnos ne napreduje dalje od fizičke privlačnosti. Nedostaje ono nešto što je ključno za vezu. Nedostaje privlačnost na intelektualnoj i na emocionalnoj razini. Ipak, ako znate kako reagirati na njegovo iznenadno nejavljanje (o čemu ste imale priliku čitati u prethodnim kolumnama i u knjizi Muškarac iz snova – od nezainteresiranog do zaljubljenog muškarca), velika je šansa da će se ponovno javiti.

Zašto se muškarci vraćaju pa onda opet odlaze? Vraćaju se jer su znatiželjni, jer su ponovno zainteresirani. Vraćaju se kada primijete da se u vašim životima nešto zanimljivo događa. Opet odlaze onda kada ponovno izgube interes.

Zašto? Čitajte pažljivo.

Znaju li muškarci uopće što žele

Znaju li? Znaju. Oni koji govore da ne znaju što žele zapravo nisu sigurni da žele ovaj trenutni odnos. Muškarac koji ne zna što želi nije siguran da li želi biti s tobom. Isto je i sa ženama. Zainteresirana žena vrlo jasno zna što želi, no onda kada ne zna i nema vremena za određenog muškarca – to samo znači da nije zainteresirana. Svima je nama lakše reći da nemamo vremena – ugodnije je za obje strane. Zato ne vjerujte muškarcu koji ne zna što želi.

Knjige na akciji

Muškarac koji je zainteresiran prilično je jasan u svojim namjerama.

To je ujedno i onaj muškarac koji odjednom zna da treba kupiti ruže (iako je to prije uvijek zaboravljao). Ponovno zainteresiran muškarac zna štošta toga. I ima mobitel. Ima vremena. Ima svega na pretek. Zato ponovno zainteresiranom muškarcu trebate dati pokoji zadatak.

Zašto se muškarci vraćaju pa onda opet odlaze

Postavlja se pitanje: zašto se muškarci vraćaju pa onda opet odlaze? Zato što im brzo prestaje biti zanimljivo.

To se događa u dva moguća scenarija:

  1. Žena koju pokušava ponovno osvojiti mu na sve moguće načine olakšava put do sebe
  2. Žena koju pokušava ponovno osvojiti mu spočitava sve za što ga smatra krivim

Tada muškarac povratnik (koji je vrlo vjerojatno kriv za štošta – u najmanju ruku za iznenadno nejavljanje) ponovno uzmiče jer:

  1. Lakši put ga neće učiniti Supermenom – pa se nikada ni ne zainteresira koliko bi trebao
  2. Ne voli biti kriv nizašto (iako jest) pa mu je lakše pobjeći iz neugodne situacije

Napominjem da ovdje govorim o površnim odnosima i ljudima koji se poznaju i viđaju kraće vrijeme. Ovdje nije riječ o dugogodišnjim vezama i brakovima – zato s muškarcem s kojim nisi u ozbiljnoj vezi ne treba ulaziti u duge i ozbiljne rasprave. Njega neće opteretiti osjećaj krivnje.

[booking_product_helper shortname=”booking lovran”]

Muškarac koji se vraća, vraća se prvenstveno zbog sebe, a ne zbog tebe. Vraća se zbog osjećaja koji mu pruža vaš odnos. Vraća se zbog osjećaja da je s tobom puno izgubio.

Zato muškarcu koji se vraća treba dati priliku, zadatak, izazov. Treba mu dati nešto što će ga učiniti Supermenom. Nešto što će ga učiniti važnim i značajnim u svojim i u tvojim očima. Primjerice, kada ti muškarac povratnik kupi cvijeće, zahvali se i reci mu da je to jako lijepa gesta. Ne ispituj ga na čemu si niti bilo kakva pitanja o vašem odnosu. Dopusti mu da se potrudi.

Kako dalje?

  • Sviđa mi se kada muškarac preuzme inicijativu. Baš me zanima što slijedi 😉

To je primjer rečenice kojom ga ohrabruješ da postane još bolji u svojem osvajanju. Možeš ga tražiti za pomoć oko nečega gdje bi se on mogao iskazati. Zatim ga pohvaliti da se osjeća kao Supermen.

Zašto ovo ima efekta? Jer svaki muškarac želi biti značajan. Svaki.

Da bi se muškarac osjećao kao super heroj, pobjednik, sretnik – on mora osjetiti kako napreduje u svojem osvajačkom naumu. On mora osjetiti da njegov šarm ima efekta. On se mora osjećati kao muškarac.

Toliko za danas, do idućeg tjedna šaljem vam veliki pozdrav!

Najnovije s Youtubea

Povezane objave

S.K.Nelly-Blog

Da, on će se javiti

Da, on će se javiti Hoće, javit će se. Ako je imalo zainteresiran. Da, on će se javiti, ako ne forsiraš, ako ne vršiš pritisak i ako nisi nestrpljiva. Muškarac

Nastavi čitati