Zašto ne trebaš pristati na vezu bez obaveza

Facebook

Zašto ne trebaš pristati na vezu bez obaveza

Veze bez obaveza mogu biti ok. Mogu, ako obje strane žele isto. Međutim, ako se jedna strana počne emotivno vezati i shodno tome nadati, da će od takvog odnosa biti nešto više – postoji problem. Problem je taj što će netko iz te priče izaći povrijeđen. Žene koje se emotivno vežu za muškarce s kojima nisu u pravoj vezi, najčešće biraju opciju – čekanja. I to je ona najgora opcija, kada čekaš da dotični muškarac promijeni mišljenje i poželi nešto više od površnog odnosa. Zašto ne trebaš pristati na vezu bez obaveza? Ako je prava veza ono što želiš, onda moraš postaviti jasne temelje u samome startu.

Zašto-ne-trebaš-pristati-na-vezu-bez-obaveza

Muškarci zapravo vole veze bez obaveza. U ovoj priči muškarac ne ulaže puno, a puno dobiva. Seks, topao zagrljaj, skuhan ručak, večeru – širok je izbor. Veze bez obaveza najčešće se odvijaju unutar četiri zida, nema držanja za rukice u javnosti, ručka i večera u restoranima, nema upoznavanja s obitelji. Veze bez obaveza mogu biti vrlo uzbudljive, nepredvidive, zabavne – ali do velikog problema dolazi ako se samo jedna strana emotivno veže.

Zašto ne trebaš pristati na vezu bez obaveza? Ako želiš nešto više, onda ne trebaš pristajati na manje jer samo to ćeš i dobiti.

Zašto su žene te koje se češće emotivno vežu

Postavlja se pitanje: Zašto su žene te koje se češće emotivno vežu u ovakvoj vrsti veze?

Žene i muškarci doživljavaju seks na različit način i to je opće poznato. Kod muškaraca seks nije direktno povezan s emocijama, dok žene malo teže odvajaju intiman čin od emocija. Znanstveno gledano, objašnjenje leži u tome što se tijekom seksa otpušta hormon oksitocin. To je hormon koji je zadužen za povezivanje i povećanje bliskosti. S obzirom na to da žensko tijelo proizvodi ovaj hormon u puno većim količinama nego muško tijelo, žene se lakše zaljubljuju u muškarca nakon seksa.

S obzirom da muškarci ne povezuju seks s emotivnim vezivanjem, oni su u stanju održavati vezu bez obaveza godinama – bez planova za budućnost.

Suprotno tome, žene često intiman čin tumače kao da je muškarac spreman za vezivanje, a to je najčešće daleko od istine. Čak i ako ste spavali zagrljeni.

U konačnici to što ste spavali zagrljeni, ne znači ništa. To samo znači da je i njemu trebao topao zagrljaj. Ali to ne znači da se muškarac spreman vezati.

Zato i dolazi do razočarenja sa ženske strane, kada se muškarac nakon predivne zajedničke noći – ne javi. Ne inicira poruke, a na tvoju poruku odgovori hladno i nezainteresirano. Kao da je u pitanju druga osoba, a ne onaj isti čovjek koji ti je dijelio komplimente šakom i kapom. Još jučer ti je govorio slatke rečenice. – Lijepa si, divno mi je s tobom.

Ne znači li to da je razmišljao o vezi? NE.

Knjige na akciji

Zašto ti je onda govorio lijepe stvari

Ako ti je pričao lijepe stvari onda kada je bio seksualno uzbuđen, to ne znači ništa.

To samo znači da njime u tim strastvenim trenucima upravlja testosteron. Testosteron je prvenstveno muški spolni hormon kojeg u muškarca luče testisi, u manjoj mjeri luči se i kod žena i u jajnicima i nadbubrežnim žlijezdama. Testosteron dakle, upravlja muškim seksualnim nagonom i raspoloženjem.

Što je veći nivo testosterona u određenom trenutku, to je veća inspiracija za obećanja.
Isječak iz knjige Muškarac u šaci – ili o tajnama osvajanja

Zašto ne trebaš pristati na vezu bez obaveza? Ako pristaneš na vezu bez obaveza, samo takvu vezu ćeš i dobiti. I to može potrajati beskonačno dugo.

Naime, ako se potajno nadaš da će se veza bez obaveza s vremenom pretvoriti u vezu, u zabludi si. Mnoge žene misle, ako se još samo malo potrude, da će dotični muškarac s vremenom uvidjeti da je došlo vrijeme za nešto više od površnog odnosa. Ako samo strpljivo pričekaju, bit će nešto. Drage dame, morat ću vas razočarati – nema ništa od strpljivog čekanja.

Ako strpljivo čekaš muškarca koji ti nudi samo vezu bez obaveza, da se predomisli i ponudi ti nešto više – načekat ćeš se. I vjerojatno to nikada nećeš dočekati.

S druge strane, ako poludiš i kažeš mu svašta, nakon što si ga strpljivo čekala, također ishod neće biti onaj željeni. On će se ponašati zbunjeno, kao da nisi bila iskrena prema njemu od početka. U ovakvim situacijama, često žena ispada ta koja je neiskrena i igra igrice da muškarca namami u vezu.

Rezultat? On se bezobrazno povlači jer ne želi dramu.

[booking_product_helper shortname=”booking lovran”]

Je li to od njega fer

Je li to od njega fer? Nimalo. U ljubavi onako ništa nije fer. Svatko se želi pobrinuti za sebe i odabrati ono najbolje. I žene i muškarci žele birati. Svi žele biti sretni.

Zašto onda taj muškarac ne odabere TEBE? Tebe koja si uvijek bila tu? Upravo zato što si uvijek bila tu, a nisi mu postavila jasne granice.

Nisi jasno izrazila svoje želje, već si eksplodirala onda kada je situacija postala neizdrživa. Napravila si dramu onda kada su povrijeđeni tvoji osjećaji. Razumijem, to je ljudski, i ja sam nekada radila drame.

Sve dok nisam shvatila da me drama nikamo neće odvesti – barem ne do željenoga cilja.

Kada trebaš pristati na vezu bez obaveza? Onda kada doista samo takvu vezu želiš. Kada i zašto ne trebaš pristati na vezu bez obaveza? Onda kada želiš nešto više.

U konačnici, zaslužuješ dobiti sve što želiš. Nisi rođena da skupljaš mrvice.

U sljedećem blogu govorit ću o tome: Što učiniti ako želiš vezu s muškarcem koji te ne shvaća ozbiljno?

Toliko za danas drage moje, do idućeg tjedna šaljem vam veliki pozdrav!

Najnovije s Youtubea

Povezane objave

EKSKLUZIVNO: NOVA KNJIGA MUŠKARAC U ZANOSU

DAN
SATI
MINUTE
SEKUNDE