Facebook

Zašto muškarcu trebate pokazati interes

Znam, zbunjujuće je. Mnoge od vas ne znaju kako pristupiti pokazivanju interesa muškarcu. Kako se ponašati, što učiniti. Što je premalo, a što previše. Zbog straha od neuspjeha ili odbijanja, mnoge od vas ne poduzmu ništa. Gledate svoju simpatiju iz daljine. Šetate psa u parku u kojem on šeće svojega, stokirate mu Instagram storye, pratite njegove WhatsApp statuse, ali ne poduzimate ništa. On najčešće pojma nema da kod vas ima šansu, i zato se ništa niti ne dogodi. Zašto muškarcu trebate pokazati interes? Jer su šanse puno veće da će muškarac prići ženi za koju zna da je zainteresirana.

Jedna od najvećih grešaka koje žene rade u početku dopisivanja ili na početku ljubavnog odnosa jest – ne pokazivanje interesa.

 Isječak iz NOVOG ePriručnika Tajne uspješnog dopisivanja s muškarcem

Zašto-muškarcu-trebate-pokazati-interes

Da, i muškarci se boje odbijanja. I muškarci ne žele biti odbačeni. Doduše postoje oni muškarci koji prilaze svima ženama, ali takve i ne želite, zar ne? Niti jedna od vas nije fascinirana s dosadnjakovićem koji prilazi svima odreda i prodaje istu spiku. Sve vi želite nekoga zanimljivog, posebnog, često i nekoga određenog.

Nije teško osvojiti muškarca, a prvi korak na tome putu je pokazati interes.

Drage moje dame, osvojiti muškarca nije teško čak i ako je riječ o ljepotanu, „frajeru“ ili bilo kojem muškarcu koji vam se čini nedostižan. O ovome sam govorila u knjizi Muškarac u šaci – ili o tajnama osvajanja, a poanta je da je svaki muškarac osvojiv – samo je pitanje za koga.

Kako izbjeći gubljenje vremena

Mnoge žene bivaju fascinirane s određenim muškarcima do te mjere da im se boje pokazati interes jer ih smatraju u mnogočemu superiornim, nestvarnim, posebnim. Iz straha od odbijanja, ostaju u sigurnoj zoni maštanja i svaki njegov pokret tumače kao znak da i s njegove strane postoji nešto više od prijateljstva.

Možda postoji, možda ne, ali ako čekate da se desi čudo, dočekat ćete razočaranje. Čak i ako je zainteresiran, može vam se dogoditi da vam „uleti“ neka brža, a ako nije, tada vas čeka još veće razočaranje. Naime, neke žene, kada se umore od čekanja, odluče svoju simpatiju suočiti sa svime što su osjećale sve ove mjesece (ili još gore godine) i na taj način na njega bace instant breme očekivanja, krivnje i očaja.

Muškarac koji nije niti znao za vaše osjećaje, bit će u najmanju ruku šokiran, a ako uz to s njegove strane nema fizičke privlačnosti, mogao bi biti i bolno iskren. –Žao mi je, ali ne privlačiš me – rečenica je koja bi svaku zaljubljenu ženu izbacila iz takta. Osobito ako je izgubljeno puno vremena u nadanju. Zato je važno pokazati interes čim prije.

Zašto muškarcu trebate pokazati interes? Jer time i sebi i njemu činite uslugu. Pokazivanje interesa nije zakletva na vječnu ljubav, to je samo ukazivanje na to da nekoga simpatiziraš. I zato nećemo od toga raditi BIG DEAL.

Tajne-uspješnog-dopisivanja-s-muškarcem

Zašto muškarcu trebate pokazati interes

Da li vam se ikada dogodilo da ste počele razmišljati o muškarcu koji vam je otvoreno pokazivao simpatije? Možda i nije bio vaš tip muškarca, možda ga prije i niste primjećivale, no od trenutka kada ste uvidjele da dotični prema vama osjeća fizičku privlačnost, privukao je vašu pozornost. Zvuči li vam ovo poznato? Što se ovdje dogodilo?

Muškarac kojega niste primjećivale, pokazao je za vas interes i samim time vam je postao zanimljiviji.

Činjenica jest da svi mi volimo znati da se nekome sviđamo, da nas netko smatra privlačnima, simpatičnima, lijepima, zanimljivima. Prisutnost ljudi koji nas simpatiziraju nam naprosto godi pa nije nimalo čudno što ćete vi drage moje početi razmišljati o muškarcu koji vas otvoreno simpatizira. Isto vrijedi i obratno.

Brojna istraživanja na temu privlačnosti i muško ženskih odnosa ukazuju na to da smo skloniji razvijanju simpatija prema ljudima kojima se sviđamo. Zato će i izglednije da će muškarac koji zna da ti se sviđa, napraviti prvi korak jer zna da kod tebe ima šansu.

Kako osvojiti nedovoljno zainteresiranog muškarca objasnila sam u jednoj od kolumna, a sada idemo vidjeti kako uopće pristupiti pokazivanju interesa.

Kako pokazati interes

Sjajna stvar u pokazivanju interesa je činjenica da to ne morate učiniti otvoreno. Ne morate staviti karte na stol i pred njega istresti svoje osjećaje kao vrećicu čipsa. Ne morate i ne trebate. Mnoge žene ovome pristupaju na potpuno pogrešan način.

Pokazivanje interesa treba biti jednostavno, bez prevelike težine i bez nametnutih očekivanja.

Najbolji način na koji nekome možete pokazati interes je koketiranje. Ovo je posebno važno za odnose u kojima je već izgrađena neka vrsta prijateljstva pa već imate osjećaj da hodate „po tankom ledu“. Naime, puno je lakše krenuti s nekime ispočetka i započeti ljubavni odnos, nego nadograditi postojeće prijateljstvo. Ni jedno ni drugo nije suviše teško niti komplicirano, no kada s nekim već imate izgrađen prijateljski odnos, osjećate nelagodu pri samoj pomisli da otkrijete svoje prave osjećaje. I to je skroz razumljivo, ni ne trebate pričati o dubokim osjećanjima.

Pokazati interes možete na jednostavan način: ako mu udijelite kompliment. Pokažite mu da ga simpatizirate, da vam je fizički privlačan, zanimljiv. Bacite udicu i gledajte hoće li se uloviti.

Knjige na akciji

Sviđaš mi se

U novom ePriručniku Tajne uspješnog dopisivanja s muškarcem naći ćete preko 180 primjera poruka koje služe da privučete, zainteresirate i osvojite muškarca, a ovo su samo neki od primjera kojima možete pokazati interes na jednostavan način:

  • Fascinantan si. Dugo me jedan muškarac nije ovako zaintrigirao…
  • Sviđaš mi se. 😉
  • Sviđa mi se kako razmišljaš. 😉
  • Sviđa mi se kako si __________(u nastavku opisujete ponašanje koje želite ohrabriti).
  • Izgledaš sjajno. Dobro je što smo samo prijatelji … 😉

Da, apsolutno mu možete komplimentirati rečenicom „Sviđaš mi se“. To ne znači – Očajna sam i prema tebi gajim duboke osjećaje koje mi moraš uzvratiti ako ne želiš da sada zaplačem. To znači da imaš dovoljno samopouzdanja da mu pokažeš interes na vrlo koketan i direktan način, bez nametnutih očekivanja.

Zašto muškarcu trebate pokazati interes? Jer je pokazivanje interesa zeleno svjetlo koje će muškarac prepoznati i djelovati (ako je imalo zainteresiran).

 U emisiji „Na kavi s Nelly“ govorila sam o ovoj temi, a video možete pogledati klikom na link. Toliko za danas, a do idućeg tjedna šaljem vam veliki pozdrav!

Najnovije s Youtubea

Povezane objave

EKSKLUZIVNO: NOVA KNJIGA MUŠKARAC U ZANOSU

DAN
SATI
MINUTE
SEKUNDE