Facebook

Zašto muškarci gube interes u vezi

Upoznaš super frajera, sve je intenzivno i onda sve naglo splasne. Čini ti se da ti se to događa stalno. Uvijek ista priča. Super si mu, zgodna, zanimljiva, no onda on odjednom postane čudan. Niste niti godinu dana zajedno i on već nije siguran što želi. Sve bi to bilo ok da znaš što se dogodilo. Zašto ti se čini da si mu zanimljiva na počeku i kako vrijeme odmiče, tako on postaje sve zaposleniji i zaposleniji. Izgovora je pregršt zbog kojih on nema vremena za tebe. A ti postaješ umorna od ove, uporno ponavljajuće situacije. Pitaš se zašto muškarci gube interes u vezi?

Zašto-muškarci-gube-interes-u-vezi

Drage moje, prije nego krenemo s današnjom temom, povodom izlaska 150. bloga, darujemo vas SPECIJALNIM POPUSTOM na ONLINE izdanja knjiga. Popust će trajati 24 h, a svoje primjerke možete naručiti klikom na LINK. Uživajte u čitanju!

Ptičice pjevaju, ti si opet zaljubljena, neko novo proljeće dolazi, no ti se bojiš da će sve biti kao prije. On je jako zagrijan u početku, čak i definirate vezu, upoznaje te s prijateljima i rodbinom i svi znaju da si upravo ti njegova djevojka. Osjećaš se sretno, presretno dok on iznenada ne postane nekako čudan. Ti već znaš što slijedi. Reći će ti: – Nisi kriva ti, kriv sam ja. Ne znam što želim. Treba mi vremena. Posao me opterećuje. Ne, ti ne razumiješ.

Ali ti itekako razumiješ. Barem onaj slijed događanja gdje on od neodlučnog muškarca postaje onaj odlučni koji zna da treba prekinuti vašu vezu. Onaj isti muškarac koji ne cijeni tvoj trud. Koji ti neće reći hvala za sve što si učinila za njega. Neće ti reći hvala za sva tvoj trud.

Naravno da neće. Ljubavni odnosi i nisu tu da se jedni drugima zahvaljujemo. Ljubavni odnosi funkcioniraju tako da svatko za sebe bira ono najbolje. I da, u tome procesu odabira zahvalnost često izostane.

Zašto je on naglo promijenio ponašanje?

Postavlja se pitanje: zašto je on naglo promijenio ponašanje? Zašto muškarci gube interes u vezi? A uzmimo u obzir da je već bilo i govora o zajedničkoj budućnosti.

Dvije su moguće opcije:

  1. On i nije muškarac kakvoga tražiš, muškarac koji će ti biti lojalan partner, već netko tko je stalno u potrazi za novim, kratkoročnim uzbuđenjima
  2. On je ok muškarac, i želi se skrasiti onda kada naiđe Ona Prava, ali ti trenutno nisi ta u njegovim očima.

Bolno je znam. Opcija broj jedan je OK. Opcija broj dva je kao sol na ranu. Teško je prihvatiti da ti nekome nisi Ona Prava, a on je bio taj koji te je u početku nagovarao da mu pružiš priliku.  I sve se više pitaš kako postati i ostati zanimljiva u ljubavnom odnosu. Zašto ti se čini da su ljubavni odnosi tako kompleksni? Čini ti se – jer nisu.

Slično je i u poslovnim odnosima. Netko ti ponudi posao, nagovori te da ga prihvatiš, obeća ti unaprjeđenje – čini se kao prilika života. Zato ostaješ u uredu do kasno navečer, dolaziš vikendom, završavaš svoj posao i posao ostalih kolega – dokazuješ se i samo čekaš trenutak kada će šef uvidjeti da je vrijeme za unaprjeđenje. A kad ono, kolega neradnik (barem ga takvim smatraš) dolazi veseo u ured i govori ti kako si dobila novoga šefa. – Koga, upitaš zbunjeno? Pa mene draga, dobio sam unapređenje! – odgovori on s ushićenjem. Kako to? – upitaš ga u nevjerici. – Eto tako, tražio i dobio! – reče kolega.

Zvuči li vam ovo poznato? Vjerujem da su se mnoge od vas našle u takvoj situaciji na poslu, a slično vrijedi u ljubavnim odnosima.

I paf, tvoja iluzija nestaje – iluzija da će netko na koncu primijetiti kako te treba nagraditi za trud i strpljivo čekanje. Kako i u poslu, tako i u ljubavnim odnosima –  pretjeran trud i požrtvovnost ne garantiraju da će se odnos pomaknuti na sljedeću razinu.

Tako žena koja uoči prve „alarmantne znakove“ u ponašanju muškarca s kojim je u vezi često to doživljava kao osobni napad. Počinje se pitati što je ona krivo učinila, što nije u redu s njom kada joj se to stalno dešava – i samim time postaje sve nesigurnija i nesigurnija. A uložila je sve u taj odnos i sada iz straha da će ga izgubiti, počinje ulagati još više truda… On taj trud ne primjećuje i ne cijeni, a ona se sve više povlači u sebe, iako je njezina ljutnja itekako vidljiva. U konačnici on kaže zbogom.

Knjige na akciji

Zašto muškarci gube interes u vezi?

Zašto se ovo događa? I zašto se ovo dogodilo možda baš tebi? Možda baš i nekoliko puta?

Upravo zato što si cijelu sebe dala u taj odnos – vrlo vjerojatno prerano. Istina jest da i muškarci traže Onu Pravu, kao što i žene traže Onoga Pravoga, ali ako svoje vrijeme u potpunosti podrediš njemu, događa se ono neočekivano.

Čim ON postane cijeli tvoj svijet, on više nije siguran želi li preuzeti toliku odgovornost.

Ovo često primjećujem kod mlađih djevojaka, onih koje tek startaju na „ljubavnom tržištu“. Ipak, obećanja i zakletve na vječnu ljubav, nisu obrasci ponašanja koji su prisutni samo kod tinejdžera. Mnoge odrasle, zrelije žene i dalje vjeruju ako ga uvjere svojim djelima, ako mu se zakunu na vječnu ljubav, da upravo tu kreće ljubavna čarolija.

[booking_product_helper shortname=”booking lovran”]

I kreće. Samo što on tada traži čaroliju na drugome mjestu.

Zašto muškarci gube interes u vezi? Jer muškarac zapravo i ne želi biti cijeli svijet žene s kojom je u vezi. Muškarac želi biti dio tvojeg zanimljivog svijeta. Čim počne osjećati kako tvoje raspoloženje i tvoja sreća ovisi isključivo o njemu, on više nije siguran da su ti Ona Prava.

Poanta priče? Ulaži u sebe, uključi muškarca u svoj svijet, ali ostavi dio svojega svijeta samo za sebe. Znam, lijepo je biti zaljubljen, ali žene čija sreća ovisi isključivo o prisustvu muškarca u njihovu životu – obično smatraju da i nemaju sreće u ljubavi.

U konačnici, ni ne treba vam sreća već uspjeh u ljubavi. A uspjeh će doći onda kada zaista shvatite da se muškarci ne zaljubljuju i ne vežu za žene koje su za njih spremne žrtvovati SVE.

Upravo suprotno – muškarci žele žene koje ne daju sto postotnu garanciju da će uvijek biti tu.

U idućem blogu objasnit ću što je zapravo ključ sretne veze i kada će on zaključiti da si baš ti Ona Prava.

Toliko za danas, do idućeg tjedna šaljem vam veliki pozdrav!

Najnovije s Youtubea

Povezane objave

S.K.Nelly-blog

Kako postići da on “lovi” tebe

Kako postići da on “lovi” tebe? Kako potaknuti njegov interes u vrlo kratkom vremenu? Iako je riječ o vrlo privlačnom, uspješnom, poželjnom muškarcu? Iako je riječ o muškarcu koji “može

Nastavi čitati

EKSKLUZIVNO: NOVA KNJIGA MUŠKARAC U ZANOSU

DAN
SATI
MINUTE
SEKUNDE