Zašto mnoge uspješne žene uvijek nalete na pogrešne muškarce?

Facebook

Uspješne žene uvijek nalete na pogrešne muškarce! Zašto?

Priča je uvijek ista, ili barem slična. Ona je lijepa, pametna, uspješna – i uvijek naleti na pogrešnog muškarca. Stigle su ju i tridesete, četrdesete, a uzorak se ponavlja. On je taj koji se bori za njezinu pozornost, barem u početku, da bi ubrzo postao nespreman za nešto ozbiljno – vezu. A ona je uložila dane, mjesece i godine u vezu koja nikada zapravo i nije bila veza. Zašto mnoge uspješne žene uvijek nalete na pogrešne muškarce?

Blog se nastavlja

Drage moje prekrasne dame, čitateljice i pratiteljice, hvala vam na velikoj pozornosti koju pridajete mojim objavama. Vaš blog se nastavlja i dalje u istom terminu te ću nastojati prema vašim pitanjima birati teme o kojima ću pisati, kako bih što više vas mogla spasiti nepotrebnih budućih ljubavnih razočarenja. Kao što sam već najavila, zbog povećanog broja medijskih projekata i obaveza, savjetovanje putem maila i poruka nažalost više neće biti moguće, ali će vaša pitanja biti odgovorena na način da ću ih uvrstiti u buduće teme bloga. Za one koje žele detaljan individualni pristup, to će biti i dalje moguće u sklopu Individualnog Coaching Programa, u unaprijed dogovoreno vrijeme i za iznimno ograničen broj osoba (informacije o individualnim satima možete dobiti od administratora na info@sknelly.com).

Današnja tema je priča većine žena s kojima sa radila kao osobni love coach. Priča je uvijek ista, ili barem slična. Ona je lijepa, pametna, uspješna – i uvijek naleti na pogrešnog muškarca. Stigle su ju i tridesete, četrdesete, a uzorak se ponavlja. On je taj koji se bori za njezinu pozornost, barem u početku, da bi ubrzo postao nespreman za nešto ozbiljno – vezu. A ona je uložila dane, mjesece i godine u vezu koja nikada zapravo i nije bila veza. Zašto mnoge uspješne žene uvijek nalete na pogrešne muškarce?

Svjedočila sam ovome bezbroj puta. Većina žena s kojima radim na poboljšanju njihova ljubavnog života ima uglavnom isti problem, problem koji se zove – muškarac nespreman za vezivanje.

3D-Muskarac-u-saci-web

Možete imati sve

Postavlja se pitanje: je li riječ o pogrešnom odabiru muškarca ili pak o pogrešnom pristupu u komunikaciji i pregovorima s dotičnim muškarcem? OBOJE. Najčešće je u pitanju oboje.

Ono što se “na prvu” čini apsurdno jest da mnoge snažne alfa ženke, uspješne u karijeri, majčinstvu, i mnogočemu i dalje čini se, nemaju uspjeha u ljubavi. Zašto je tomu tako i je li uspjeh ograničen samo na nekoliko polja u životu? Prije svega bih željela naglasiti da uspjeh nije nipošto ograničen na samo određena polja u životu. Možete imati SVE, ako znate KAKO. U čemu je onda problem i zašto mnoge uspješne žene ne uspijevaju ostvariti sretnu i kvalitetnu vezu?

Naime, alfa ženke, snažne žene ili žene lavice koje su se naučile kroz život izboriti za sebe u raznim situacijama, prevladavši razne životne nedaće, naučile su da u mnogo situacija “stvar trebaju uzeti u svoje ruke”. I to je sjajno.

Međutim, ponekad, a osobito kada su u pitanju ljubavni odnosi, “uzimanje stvari u svoje ruke” nema najbolji ishod.

Što time želim reći?

Uspješne i jake žene nerijetko sasvim nesvjesno odabiru slabe muškarce – muškarce koji imaju svoje probleme, poroke, izražene nesigurnosti … i povrh svega, ti muškarci imaju i pregršt izgovora zašto se ne mogu obavezati na duge staze. To su muškarci koji se u startu prikažu u najboljem svjetlu, ne bili osvojili ženu koja je u njihovim očima glavna premija, da bi vrlo brzo sve ono što oni uistinu jesu – isplivalo na vidjelo. Takvi muškarci nisu pouzdani partneri, bezbroj puta će razočarati ženu, ali će se ipak pobrinuti da joj ostave zrno nade da sve to među njima vodi nekamo – a zapravo vodi NIKAMO.

Prtljaga iz prošlosti

Glavni problem uspješnih žena jest što pokušavaju “popraviti” takve muškarce, na svoja leđa stavljaju njihove probleme i prtljagu iz prošlosti, jer ako ništa, takav muškarac bi joj barem trebao biti zahvalan. U konačnici će shvatiti, nakon što mu ona pomogne financijski i na razne načine, da je ona najbolji izbor za njega. Pogodite što? Ništa od zahvalnosti. I ne, on neće shvatiti niti cijeniti njezinu žrtvu. Dogodit će se nešto potpuno suprotno.

Muškarac kojeg žena s kojom se viđa, počne “spašavati” i tolerirati mu loše ponašanje, zaključit će da s njom može kako hoće i neće imati ni želju niti potrebu za dodatnim ulaganjem u njihov ljubavni odnos.

Malo je reći da će muškarac koji traži spas, ženu spasiteljicu uzeti zdravo za gotovo.

Hmm.. pomalo kontradiktorno? Ili možda malo surovo drage moje dame? Muškarac koji svojim ponašanjem traži spas za razne probleme, u konačnici nije zahvalan svojoj spasiteljici? I ne, nije na putu do obližnje zlatarne da joj kupi prsten? Surovo? Nepravedno? Što god da bilo, istinito je. Žene spasiteljice uvijek izvuku deblji kraj. A ono što je najzanimljivije od svega jest da upravo snažne, uspješne i pametne žene nesvjesno preuzimaju spasiteljsku ulogu jer ih je život naučio da mogu mnogo toga ponijeti na svojim leđima.

3D-Muskarac-iz-snova-web

Uspješne žene

E pa drage moje prekrasne dame, danas je dan da otresete suvišan teret sa leđa i stavite sebe na prvo mjesto. Ako muškarac kojega ste do sada spašavale ima imalo potencijala za kvalitetnog partnera, onda će to i pokazati. Pokazati će to prvom prilikom kada osjeti da ON mora biti taj koji će također morati ulagati u vašu vezu.

Ako je riječ o koristoljubivom muškarcu, vječnoj žrtvi okolnosti, on će se u svakoj novonastaloj situaciji nastojati pobrinuti za sebe – samo za sebe i isključivo za sebe. Moram li reći da vam takav muškarac ni ne treba?
Pouka dana: spašavajte napuštene životinje, one će vam biti zahvalne.

Toliko za danas drage moje dame, a novi blog slijedi za tjedan dana 🙂

Vaša Nelly

 

Individualni Coaching Program, knjige Muškarac u šaci, Muškarac iz snova i ostale korisne informacije

INDIVIDUALNI VIP COACHING

Za sve informacije o Individualnom Coaching Programu (individualne poduke/jedan na jedan) obratite se na mail mail info@sknelly.com.

Knjiga Muškarac iz snova

Sve informacije o novoj knjizi Muškarac iz snova – od nezainteresiranog do zaljubljenog muškarca možete naći klikom na link.

HIT Knjiga Muškarac u šaci

Osim standardnog tiskanog izdanja, dugo očekivano izdanje eKnjige Muškarac u šaci možete naručiti u samo par klikova na sljedećem linku. Za sve upite o knjizi, eKnjizi ili za narudžbu putem maila, javite se mojim administratorima na mail info@muskaracusaci.com ili na društvene mreže. Knjiga se šalje u sve države! 🙂

Zapratite nas na Instagramu za dnevne novosti: @muskaracusaci & @sknelly_official.

Besplatno poglavlje knjige možete preuzeti klikom sljedeći link, a popis prodajnih mjesta nalazi se na sljedećem linku.

Autorica: Sanela Kovačević Nelly

Fotografija: Josip Čekada

Najnovije s Youtubea

Povezane objave

S.K.Nelly-blog

Ne, njemu nije stalo

Ne, njemu nije stalo “Ali on se ipak povremeno javlja i onda kada se javlja želi znati sve o meni. Istina, ne javi se i po nekoliko dana, ali tada

Nastavi čitati