Facebook

Zar joj više nisam interesantan?

– Zar joj više nisam interesantan? Pomisli ZBUNJEN MUŠKARAC. I tu nova priča počinje. On odjednom počinje razmišljati O TEBI. O tebi koja mu baš u zadnje vrijeme i nisi zanimljiva. Možda si mu čak i pomalo dosadna. Možda si ga čak i prekinula u pomnom planiranju priče o prezaposlenosti koju ti je bio spreman servirati. No ima li smisla pričati nekome da si prezaposlen, NEKOME KOGA TO NE ZANIMA? Ne bih rekla.

Zatvorena vrata

Ima li tko od vas mačke? Mnoge od vas vjerujem. Moj mačak (jedan od moja tri mušketira), mezimac Edgar najviše voli zatvorena vrata. Doslovno mijauče i grebe po vratima kako bi ušao u onu prostoriju čija su vrata zatvorena. Najviše voli spavaću sobu u koju mu načelno i nije dozvoljen ulaz. Ipak, on toliko želi biti u toj sobi pa se skriva u zasjedi – ne bi li uletio unutra. Kada u konačnici uspije u svojem naumu, ili kada ga pustimo dobrovoljno, izvali se na krevet kao car, intenzivno prede i postaje posebno umiljat. Soba iza zatvorenih vrata čini se, ima mekši krevet, mekšu deku i sve, sve je ljepše u toj sobi. S druge strane, da su vrata od spavaće sobe stalno otvorena, vjerojatno i ne bi toliko uživao u trenucima koje tamo provodi. Ne bi mu bilo zanimljivo. Slično je i s muškarcima.

Drage moje, nešto morate znati.

Kada muškarcu zatvorite vrata, počinju se dešavati čuda.

Ipak, nešto je ključno u cijeloj priči. Bez toga nećete imati uspjeha.

Kako zatvoriti vrata? – pitanje je koje zlata vrijedi.

Kako zatvoriti vrata

Mnoge od vas, sasvim nesvjesno rade toliko kobne greške kada su u pitanju muško-ženski odnosi, da nisu toga niti svjesne. Najveći problem, drage moje cure, je kada muškarac napravi nešto što nije trebao (otkaže sastanak u zadnji čas, ne javi se kada je obećao itd..), a ti s punim pravom, opako ljuta IZGUBIŠ KONTROLU.

A muškarci se, drage moje dame, ne znaju nositi sa ženama koje u startu gube kontrolu.

Muškarcu je najjednostavnije pobjeći iz situacije koja mu ne odgovara. On neće razmišljati o tome kako nije bilo u redu što se nije javio ili ispunio neki dogovor. On neće o tome uopće razmišljati. Razmišljat će samo o tvojoj reakciji.

ONA JE LUDA.

– Reče jadan, izbezumljen muškarac najboljem frendu (ili pak cijeloj kvartovskoj nogometnoj momčadi).

– Kaj? Kak to misliš luda? Kaj je bilo? – reče muškarac br 2 dok ispija Ožujsko iz flaše.

– Ma niš’. Poludjela totalno bez veze. Luda ženska velim ti.

– Aha. A kaj je s onom drugom što ima dobre sise?

– Ne znam.  Ona je dobra. Moram joj se javit – reče muškarac broj 1 i prebaci se na priču o nogometu.

Vidite drage moje, muškarac koji je “kriv” za štošta – bilo da je zaboravio na dogovor ili da nije poštovao dogovoreno vrijeme, ne razmišlja o tome kako je on za nešto kriv i da je možda on izazvao burnu reakciju s druge strane. NE.

– Ja sam kriv, nisam se pojavio na vrijeme. A onda sam ju zaboravio nazvati jer sam bio prezaposlen upravljajući sa dvije velike firme od 200 ljudi. Želio sam se javiti, ali sam istinski prezaposlen i naprosto sam zaboravio. A ona je tako dobra cura, nije ni čudo što je tako burno reagirala. Siguran sam da takve reakcije nisu učestale. Siguran sam da bi bila divna supruga i majka naše buduće dječice. Ipak, JA SAM KRIV što joj se nisam javio i zato se nemam obraza javljati. Nadam se da će se ona javiti meni – reče nepostojeći muškarac nepostojećem frendu. 😀

OK, shvatile ste?

Idemo se vratiti na realni scenarij. Ona je luda – reče postojeći muškarac (i pritom se ne zapita da li je on možda uzrokovao promjenu u tvojem ponašanju).

I što sada?

Možda si eksplodirala i pokazala osjećaje. Možda čak ni to. Možda si bila predobra i previše dostupna. On se povlači i ti mu TRENUTNO NISI ZANIMLJIVA. Preuranjena erupcija emocija (bilo pozitivnih ili negativnih) je UBOJICA PRIVLAČNOSTI. Da se razumijemo, bilo bi bolje izbjeći bilo kakve emocionalne reakcije, no ukoliko si i napravila navedene pogreške – još uvijek možeš “zatvoriti vrata”.

Kako zatvoriti vrata?

– Smireno.

– Sretno.

– Zadovoljno.

I najvažnije od svega – BEZ ZAMJERKI.

Odmori se. Odmori se od žicanja pažnje onoga koga boli briga za tebe. Jer tek onda – TEK ONDA će se on zapitati – Zar joj više nisam interesantan?

Kada primijeti da stvari nisu onakve kakve su bile do sada, muškarac naviknut na pažnju određene žene (ma čak i one za koju nije pretjerano zainteresiran), zapitat će se što se dogodilo. Zašto se ona više ne javlja? A bila je čak pomalo dosadna – pomislit će iznenađen muškarac.

Što će se onda dogoditi?

On će početi razmišljati o tebi, o tebi koja si nestala. Zašto? Kako? Zar joj više nisam interesantan?

Uspostavljanje kontakta

Kada shvati da se više ne javljaš, muškarac će pokušati uspostaviti kontakt. Ponekad iz znatiželje, ponekad zbog vlastitog ega – različiti su razlozi (ovisno o tome koliko je do sada bio nezainteresiran), ali činjenica je da će se u velikom broju slučajeva IPAK JAVITI.

I onda kada se javi … hmmm …. znate li što?

Većina vas “pada na testu”. Zašto?

Nastavak slijedi za tjedan dana!

Individualni Coaching Program, knjige Muškarac u šaci, Muškarac iz snova i ostale korisne informacije

INDIVIDUALNI VIP COACHING

Za sve informacije o Individualnom Coaching Programu (individualne poduke/jedan na jedan) obratite se na mail mail info@muskaracusaci.com.

NOVO: Knjiga Muškarac iz snova

Sve informacije o novoj knjizi Muškarac iz snova – od nezainteresiranog do zaljubljenog muškarca možete naći klikom na link.

HIT Knjiga Muškarac u šaci

Osim standardnog tiskanog izdanja, dugo očekivano izdanje eKnjige Muškarac u šaci možete naručiti u samo par klikova na sljedećem linku. Za sve upite o knjizi, eKnjizi ili za narudžbu putem maila, javite se mojim administratorima na mail info@muskaracusaci.com ili na društvene mreže. Knjiga se šalje u sve države! 🙂

Zapratite nas na Instagramu za dnevne novosti: @muskaracusaci & @sknelly_official.

Besplatno poglavlje knjige možete preuzeti klikom sljedeći link, a popis prodajnih mjesta nalazi se na sljedećem linku.

Autorica: Sanela Kovačević Nelly

Fotografija: Josip Čekada

Najnovije s Youtubea

Povezane objave

EKSKLUZIVNO: NOVA KNJIGA MUŠKARAC U ZANOSU

DAN
SATI
MINUTE
SEKUNDE