Facebook

Što trebaš učiniti onda kada se on ne javlja

U prošloj kolumni govorila sam o tome što ne smiješ činiti onda kada se on ne javlja. Govorila sam o potezima koji će ga još više udaljiti čak i onda kada postoji opravdan razlog za njegovo nejavljanje. Danas ću govoriti o tome što trebaš učiniti onda kada se on ne javlja jer zapravo puno toga ovisi o tvojoj reakciji na njegovo nejavljanje. Tvoja reakcija je zapravo ono što će uvelike odrediti smjer u kojem će se nastaviti vaš odnos.

Ako muškarac vezu s vama doživi kao pozitivno iskustvo, ako ga pomisao na vaš odnos asocira na nešto pozitivno, tada će vam željeti biti bliže. Ako pak vaš odnos doživi kao negativno iskustvo u kojem prevladava drama, ljutnja, krivnja, predbacivanje, tada će se udaljavati sve više i više.

Isječak iz NOVE KNJIGE Muškarac u vezi – od veze bez obaveza do kvalitetne ljubavne veze

Što-trebaš-ućiniti-onda-kada-se-on-ne-javlja

Pismo čitateljice

Draga Nelly, imam ti potrebu reći kako su mi tvoje knjige promijenile život – i to ne samo ljubavni. Naučila sam od tebe kako komunicirati i dobiti ono što želim u ljubavi, a i u poslu. Prije nego sam otkrila tvoje knjige, kolumne, videe radila sam uvijek iste greške. Čim bih osjetila da se muškarac udaljava, ja sam započinjala s pitanjima, optužbama… Slala sam uzastopne poruke i svaki muškarac me blokirao. Plakala sam kada sam čitala tvoje knjige jer sam shvatila da sam svoje najbolje prilike prokockala jer nisam znala kako da se postavim. Odlučila sam to promijeniti i evo viđam se s muškarcem koji bi mogao biti onaj pravi. Ovoga puta ću pametnije. Hvala ti do neba.

Uvijek volim vidjeti ovakve poruke u kojima vi drage moje odlučujete okrenuti novi list. Uvijek postoji prilika za promjenu. Do promjene nas najčešće dijeli samo jedna odluka. I nema veze što ste do sada možda imale samo razočaranja na ljubavnom planu. Nikada nije kasno za promjenu. Uvijek možemo uzeti svoj život u svoje ruke kao što je to učinila ova čitateljica. Nikada nije kasno.

Što trebaš učiniti onda kada se on ne javlja? Prije svega, smiri se. Odluči da nećeš paničariti. Odluči da ćeš si dati neko vrijeme u kojem ćeš se posvetiti sebi, umjesto njemu. 

Kako pristupiti ovoj situaciji

Ako se muškarac s kojim je sve tek počelo, ne javlja učestalo kao prije ili ako se uopće ne javlja, to ne mora nužno imati veze s tobom. Isto tako može imati veze s tobom. Imaj na umu da ćeš saznati prije ili kasnije, ali ne forsiraj odgovor. Pusti ga da se javi sam, pusti ga da inicira komunikaciju – javit će se kada se najmanje nadaš. 

Što trebaš učiniti onda kada se on ne javlja? Ne traži od njega potvrdu da je sve ok. Ti imaš život i izvan ljubavne veze, a ako nemaš – krajnje je vrijeme da ga kreiraš. Vrijeme je da se posvetiš sebi. 

Upiši neki tečaj, posudi nekoliko knjiga u knjižnici, obrazuj se o temama koje te zanimaju, trči, pleši, izađi s prijateljicama. Postoji život i izvan ljubavne veze. Mora postojati.

Preuzmi kontrolu nad svojim životom, umjesto nad tim muškarcem. Ne pokušavaj kontrolirati svaku situaciju s njim. Tvoja opterećenost s njim je zapravo znak da trebaš poraditi na drugim područjima života. On ti na neki način svojim nejavljanjem čini uslugu.

Muškarac-u-vezi_naslovnica

Razmisli je li on uopće muškarac za tebe

Ovaj muškarac možda i nije kvalitetan muškarac za vezu. Daj si vremena da razmisliš o njemu i o njegovom ponašanju. Je li on uopće muškarac kakvoga tražiš? Koje osobine posjeduje, što te kod njega privlači, a što odbija? Napravi popis stvari koje tražiš kod muškarca. Pokušaj sagledati situaciju što realnije bez sanjarenja. Je li on onaj kakvim ga zamišljaš?

Što trebaš učiniti onda kada se on ne javlja? Osvijesti svoje kvalitete. Fokusiraj se na sebe. Razmisli što možeš učiniti za sebe u ovome periodu njegove distance. Kako ti možeš pridonijeti svojoj privlačnosti? Što možeš učiniti za svoje tijelo i um? Kako ti možeš raditi na sebi i usrećiti sebe? Kako postati još privlačnija verzija sebe koja će privući muškarca kakvog želiš? Bio on ili netko drugi. Ti duboko u sebi znaš na čemu možeš i trebaš raditi, ti znaš gdje imaš prostora za napredak. 

Uostalom, zašto ne usmjeriti energiju na sebe i na svoj osobni razvoj? Moguće je da ćeš upravo u ovome periodu postići čuda na poslovnom ili na nekom drugom planu.

On će se javiti

Ako ne reagiraš burno, uvrijeđeno, pasivno agresivno na njegovu promjenu u dinamici javljanja, budi sigurna da će ti se javiti – prije ili kasnije. Tada ne trebaš glumiti da je sve ok ako se nije javljao danima. Štoviše, ne trebaš glumiti nikada. 

Nije poanta u tome da skrivaš svoje osjećaje i ne govoriš što te smeta, već je poanta da ne srljaš i ne donosiš ishitrene zaključke. 

Možda njegovo nejavljanje nema veze s tobom. Možda ti se javi već sutradan s opravdanjem zašto se nije javljao.Tada je na tebi da budeš ok jer svima se može dogoditi naporan dan na poslu, problemi u krugu obitelji ili neki zdravstveni problem. Ako to pak postane učestalo, tada mu slobodno reci da ti ovakva dinamika u komunikaciji ne ulijeva povjerenje, a povjerenje ti je bitno kako bi mogla nastaviti ulagati u odnos. Također mu možeš reći kako ti je važan njegov angažman da bi i ti nastavila s ulaganjem u isti. Na taj način mu daješ do znanja da si spremna krenuti dalje, ukoliko se on nije voljan angažirati oko vašeg odnosa. Poruka je vrlo jednostavna, jasna i on će ju shvatiti.  

Što trebaš učiniti onda kada se on ne javlja? Pusti ga da se javi sam, potom postavi granice na smiren način onda kada se on ponovno počne angažirati oko tebe. Reci mu što želiš, a što ne želiš onda kada budeš imala njegovu pozornost. U protivnom, ako to učiniš onda kada on nije angažiran, postići ćeš samo kontraefekt.

Trilogija-+-Tajne-uspješnog-dopisivanja-s-muškarcem

Distanca uopće ne mora biti loša

Žene se najčešće zaljubljuju u prisutnosti muškarca. Muškarci će se povezati sa ženom u njezinoj prisutnosti, ali prava zaljubljenost često nastupa u odsutnosti žene. Zato je distanca ponekad i prilika da se muškarac istinski zaljubi. 

Isječak iz NOVE KNJIGE Muškarac u vezi – od veze bez obaveza do kvalitetne ljubavne veze

 

Ako je razlog njegove distance razmišljanje o vašem odnosu, ako ima dvojbe treba li nastaviti dalje s ulaganjem u taj odnos, tada je vrijeme za razmišljanje upravo ono što je njemu prijeko potrebno. To je jako važan period unutar kojeg ćeš mu početi nedostajati.

Suprotno tome, ako izvršiš pritisak i postaviš hrpu pitanja onda kada on nije siguran u vaš odnos, počet će razmišljati o tome odnosu kao o opterećenju. To je zapravo idealan period u kojem on biva oduševljen s tvojom reakcijom ako ga pustiš da bude sam sa sobom, a potom mu u pravom trenutku pokažeš granice. Žena koja zna što želi, a pritom ne prisiljava određenog muškarca da joj to pruži, vrlo brzo postaje ona prava, unikatna žena u očima toga muškarca. 

Svaka od vas vrlo lako može postati ona prava ako ne srlja, ako izbjegne očajničke poteze i jasno izrazi svoje želje i očekivanja. 

Ljubav se dogodi onda kada nema pritiska, ljubav se ne može forsirati.

Više o ovoj temi poslušajte u mojem najnovijem YouTube videu klikom na LINK.

Novo tržište: Od sada i novu knjigu Muškarac u vezi možete kupiti u Srbiji!

EKSKLUZIVNO: Zbog ogromne potražnje, uz moje prve dvije knjige – Muškarac u šaci i Muškarac iz snova, sada je i moja nova knjiga Muškarac u vezi dostupna na tržištu u Srbiji! Možete ih naručiti kod našeg izdavača i predstavnika za Srbiju klikom na LINK te za sve upite vezane uz narudžbe na njihovoj stranici, obratite im se direktno na office@korisnaknjiga.com

Hrvatska i cijeli svijet

Inače, knjige šaljemo u sve države pa tako sve knjige možete iz bilo kojeg dijela svijeta naručiti u našoj WEB TRGOVINI klikom na LINK.

U našoj web trgovini birate između eKnjiga i tiskanog/štampanog izdanja: prednost eKnjiga koje se šalju na vaš mail u .PDF formatu jer to što ih možete čitati ODMAH i ne trebate čekati na poštara! Ako ste pak ljubiteljice standardnih tiskanih knjiga, ne brinite, knjige se šalju u cijeli svijet, te nakon slanja dobivate broj za praćenje vaše pošiljke.

Najnovije s Youtubea

Povezane objave

EKSKLUZIVNO:

DAN
SATI
MINUTE
SEKUNDE

SUPER POPUST: TAJNE USPJEŠNOG DOPISIVANJA S MUŠKARCEM 💖 EKNJIGA 💖