Što to znači kada muškarac traži malo prostora?

Facebook

Što to znači kada muškarac traži malo prostora?

Sve je u početku super, on je sjajan muškarac, trudi se oko tebe, čini sve kako bi ti udovoljio. Čini se da imate super klik. On bi čak mogao biti taj, Onaj Pravi. Već počinješ raditi planove za budućnost. I taman kada treba postati najbolje, on postaje pomalo čudan i distanciran. Osjećaš da nešto nije u redu. Pokušavaš saznati što. Razlog ne dobivaš. Samo rečenicu da mu treba malo prostora. Uff. Nije dobar osjećaj. Postavlja se pitanje: što to znači kada muškarac traži malo prostora? I što učiniti kada se to dogodi?

Što-to-znači-kada-muškarac-traži-malo-prostorai

Drage moje dame, ova priča vam sigurno zvuči poznato. Zainteresiran muškarac u jednom trenutku skida zvijezde s neba, sve dok se ne pretvori onog drugog, hladnog i neprepoznatljivog. I traži malo prostora za sebe. Ne želi te uključiti u svoje probleme. Zašto?

Što to znači kada muškarac traži malo prostora? To znači da ga mu trebaš ispuniti želju.

Naime, njegovo distanciranje ne mora nužno imati veze s tobom. Zato ne treba paničariti. Moguće je da on doista prolazi teško razdoblje na poslu te da mu trenutno fokus nije na vašem odnosu.

Sada se mnoge od vas pitaju: zašto onda mene ne uključi u rješavanje tih problema? Zašto ne prihvaća moju podršku? Zašto o tome ne želi razgovarati? Zato što muškarci ne funkcioniraju kao mi žene. Njima ne pomažu beskonačni razgovori o istoj temi kao nama ženama. Ako ste u friškoj vezi, razumljivo je da on te probleme želi riješiti sam.

S druge strane gledano, moguće je da se njegovo distanciranje doista tiče vašeg odnosa.

Zašto mu treba prostora

Bila si divna, pažljiva, trudila si se – i on treba prostora? Ništa neobično. Ako si ti ta koja je preuzela inicijativu u vašem odnosu, ako si ti ta koja radi planove i ako se on ne mora truditi oko tebe, on prestaje biti zainteresiran. Svakako nije zainteresiran u onoj mjeri u kojoj je bio na samom početku.

Moguće je da osjeća pritisak veze. I zato želi distancu – kako bi vidio želi li nastaviti investirati u taj odnos. U tome slučaju, on traži prostor za razmišljanje.

To je donekle i jasno. Mnoge od vas već znaju i pretpostavljaju da pretjeran trud oko muškarca ne rezultira uvijek onako kako bismo željeli. Možda ste ga obasipale uzastopnim porukama na koje nije odgovarao. No što kada niste bile ni očajne, ni naporne? Što ako ste bile sve, samo ne to? Zašto njemu tada treba prostora i vremena za razmišljanje? Što to znači kada muškarac traži malo prostora?

Ako je vaš odnos krenuo preintenzivno, i ako se sve odvilo jako brzo, muškarac traži vrijeme za sebe kako bi osjetio da nije izgubio svoju slobodu. I to uopće ne mora biti loše ni alarmantno za vašu vezu. Dapače, to može biti dobro, osobito ako razumijete što se događa i shodno tome, reagirate na pravi način.

Knjige na akciji

Što učiniti

Što to znači kada muškarac traži malo prostora? To znači da ga trebaš saslušati. I što učiniti kada se to dogodi? Prihvati njegov prijedlog.

Zašto? Zato što nećeš ništa postići forsiranjem, sasvim suprotno:

Ako te muškarac zatraži malo prostora, a ti na to ne pristaneš, time ne poštuješ ni njega ni sebe. Forsiranje komunikacije u ovoj situaciji nije nimalo dobra ideja. Umjesto toga učini sljedeće:

  • Fokusiraj se na sebe (iskoristi to vrijeme za nešto što je tebi važno)
  • Fokusiraj se na ono što je oko tebe
  • Okruži se pozitivnim ljudima
  • Promijeni rutinu, stil, frizuru – bavi se sobom
  • Ne forsiraj objave na društvenim mrežama kako bi izazvala reakciju

 

[booking_product_helper shortname=”booking lovran”]

Ako muškarac uvidi da nisi preplavljena očajem zbog njegovog izbivanja, te da nema pritiska s tvoje strane, poželjet će sam učvrstiti vaš odnos. Naravno – ako mu je stalo. Zanimat će ga gdje si, što radiš, čime se baviš..  U konačnici, kada kod tebe uoči pozitivnu promjenu, bit će zaintrigiran da ti se približi.

Što ako je ipak razlog njegova distanciranja druga žena ili druge žene? Tada ćeš ti biti ta koja će prva izaći iz toga „kruga zablude“ i time ćeš mu dati do znanja da cijeniš sebe. Naime, žene koje ne inzistiraju na kontaktu s muškarcem koji ih uporno izbjegava, nisu žene koje muškarci lako zaboravljaju.

Ako je to slučaj i ako muškarac s kojim se viđaš pokušava „sjediti na više stolica“, tvoje je da mu pokažeš da nećeš biti dio te priče. Tvoje je da odeš smireno i dostojanstveno.

U nedavnoj epizodi emisije „Na kavi s Nelly“ govorila sam o ovoj temi pa svakako pogledajte i krenite s primjenom naučenog.

Toliko za danas drage dame, do idućeg tjedna šaljem vam veliki pozdrav!

Najnovije s Youtubea

Povezane objave