Share on facebook
Facebook

Uspjeti je zapravo lako

Uspjeti je zapravo lako. I u životu i u ljubavi. Naravno, ako znaš kako. Iz mojeg iskustva, uvijek i najbolje prolaze oni koji su spremni poslušati savjet – savjet osobe koja zna što govori. Osobe koje uspijevaju realno sagledati vlastitu ljubavnu situaciju bez samozavaravanja, ujedno su osobe koje će najprije postići promjenu u ljubavnom životu. Želite li da stvari krenu nabolje, u ljubavi (ili općenito u životu), morate biti svjesni činjenice da morate poduzeti nešto VEĆ DANAS.

Drage moje čitateljice, današnja kolumna je nastavak prethodne u kojoj sam govorila o tri djevojke, koje su me prije nekoliko godina angažirale kao osobnog love coacha i na ovaj način izrazile želju da podijele svoja iskustva s vama, kako biste naučile na njihovim primjerima. Prisjetimo se, riječ je o Ani, Mariji i Dei. Sve tri su bile u vezama bez obaveza u kojima nisu bile sretne. Sve tri djevojke željele su ozbiljnu vezu, a nalazile su se u dobro znanoj – vezi bez obaveza. Prve dvije djevojke su uspjele u svojem naumu, i s njima je zaista bilo lako raditi. Dok je treća djevojka Dea, u početku činila sve što nalaže coaching program, da bi potom, čim je osjetila poboljšanje u ljubavnom odnosu, odlučila “uzeti stvar u svoje ruke”. Ubrzo je preuzela isti obrazac ponašanja od prije i počela činiti sve ono što ju je ispočetka i dovelo u ovu situaciju. Rezultat svega je bio sljedeći: dotični gospodin je pronašao drugu djevojku i blokirao Deu na svim mogućim aplikacijama. “Zamaraš me”, rekao je hladno.

Lea je zapravo na teži način naučila da nema ništa od polovične primjene savjeta. Drugi put je odlučila poslušati ono što sam joj sugerirala i vrlo brzo se našla u vezi s novim frajerom. Također, dogodilo se i nešto sasvim NEOČEKIVANO.

Prije nego vam kažem o čemu se radi, željela bih naglasiti važnost predanosti onome što želite postići.

Uspjeh postižu oni najuporniji. 

Uspjeti je zapravo lako. I u životu i u ljubavi. Naravno, ako znaš kako. Iz mojeg iskustva, uvijek i najbolje prolaze oni koji su spremni poslušati savjet – savjet osobe koja zna što govori. Osobe koje uspijevaju realno sagledati vlastitu ljubavnu situaciju bez samozavaravanja, ujedno su osobe koje će najprije postići promjenu u ljubavnom životu. Želite li da stvari krenu nabolje, u ljubavi (ili općenito u životu), morate biti svjesni činjenice da morate poduzeti nešto VEĆ DANAS.

Bez obzira koliko bio kvalitetan vaš mentor, trener, love coach u bilo kojoj sferi života, morate biti svjesni činjenice, da ukoliko ne primijenite ono što vam trener govori, nećete imati željene rezultate. Stoga ako planirate angažirati love coach-a, bez obzira bila u pitanju ja ili netko drugi, učinite to samo ako ste doista spremni poslušati ono što vam stručnjak govori. Inače će to biti gubitak novca i vremena. Isto se odnosi i na fitness trenere – ako u teretani radite samo vježbe koje su vam lagane, i pritom umjesto 3 puta tjedno, odlazite možda samo jednom na trening – nećete vidjeti željene rezultate. To je istina koju će vam malo tko reći otvoreno. S druge strane, ako doista uložite u sebe na ovaj način i angažirate stručnjaka kojeg ćete doista poslušati, rezultati će biti ZAPANJUJUĆI.

Tako je bilo i kod Dee, drugi put kada je odlučila da neće ponavljati iste pogreške.

Sada se mnoge od vas pitaju: Ne bi li u ljubavi sve trebalo biti spontano?

Pa evo odgovora: Ako vas spontanost do sada nije dovela do željenog rezultata, onda činite nešto pogrešno i sasvim sigurno to što činite nije ono što bismo trebali okarakterizirati kao spontanost, već kao naviku. Neka naša ponašanja već prelaze u naviku, a kada nam ne ide, postajemo frustrirani i činimo ono što nimalo ne opisuje naš karakter i ne ide nam u prilog kada se predstavljamo ljudima.

Shvaćate li što vam govorim?

Dea je shvatila – drugi put. Upravo zato je željela da s vama podijelim i njezinu priču jer zapravo nikada nije kasno za promjenu.

Drage dame, imajte na umu sljedeće: nikada nisu sve prilike prokockane. OK? 

Prvo što je Dea trebala učiniti jest: odabrati sebe. To već dugo nije učinila – a u nastojanju da pronađe, osvoji i zadrži muškarca kakvog je željela, svu svoju energiju uvijek bi usmjerila prema muškarcu. Njezin život se vrtio oko toga, iako je samoj sebi to teško mogla i priznati. Zapravo, vrlo lako i vrlo brzo se dogodi i onim najpametnijim ženama da zapostave sebe kako bi osvojile muškarca. A znate li što je najzanimljivije?

Muškarci to osjete. I tada se lagano i nesvjesno počinju distancirati. 

Nedavno me jedna čitateljica upitala: Ne bi li muškarci trebali cijeniti požrtvovne žene?

Odgovor je vrlo jednostavan: Trebali bi, ali ih ne cijene. Pritom mislim na žene koje se žrtvuju i podređuju svoje želje željama muškaraca, bez da su dobile prsten na ruku ili bilo kakvu naznaku o želji za vezivanjem s druge strane. Jedna je stvar biti požrtvovna djevojka, supruga ili majka, onda kada se nalazite u kvalitetnoj vezi ili u braku s muškarcem koji vas poštuje i koji je spreman isto učiniti za vas. Savim druga stvar je požrtvovnost kada je u pitanju muškarac čije su namjere sve samo ne ozbiljne. Ako to činite drage moje, izgubit ćete dragocijeno vrijeme. To jako dobro znaju one koje su to osjetile na vlastitoj koži. Ostavljene, prevarene, razočarane. Vi drage moje, dobro znate o čemu govorim. A znala je i Dea.

No, Dea je u konačnici odlučila odabrati sebe. Muškarcu koji joj je preko noći hladno servirao “košaricu” i da je htjela nije se niti mogla javiti – jer ju je, prisjetimo se, blokirao na svim kanalima komunikacije. Ona stara Dea bi poslala hrpu ljutitih, razočaranih poruka, tražeći razlog zbog kojeg se ON tako kukavički ponio. Ipak, nova Dea – tj Dea koja je shvatila u čemu je stvar, odlučila je krenuti dalje i svu svoju energiju usmjeriti na sebe – umjesto na samosažaljenje. Nije bilo lako, ali je čvrsto donijela odluku, da više nikada neće izgubiti dostojastvo zbog muškarca. Niti jednog muškarca.

Kada donesete čvrstu odluku i odlučite se pridržavati te odluke, ništa vam neće stati na putu da dobijete ono što želite.

– Pobogu Nelly, ja ne znam kada sam ja postala osoba koja samo želi uloviti muškarca? A željela sam toliko toga postići u životu. Imala sam ambicije. Imam talente koji kao da su ostali zatočeni u nekoj prašnjavoj kutiji. Kao da je sve ono što me nekada opisivalo otišlo u zaborav. Ne znam kako je došlo do ovoga, govorila mi je Dea.

Prepoznajete li sebe u ovoj priči?

Dea je odlučila upisati tečaj koji je dugo željela upisati, odlučila je skinuti i višak kilograma koji je utjecao na njezino samopouzdanje, odlučila je da će se ponovno posvetiti svojem nekadašnjem hobiju. Da, Dea je imala pune ruke posla. Uz posao od 8 do 16 i druge dnevne obaveze, odlučila je da će učiniti sve kako bi pronašla vrijeme za sebe i svoj osobni napredak. Nije bilo lako, ali uspjeh ni ne dolazi onima koji ne žele uložiti trud. Uz sve to, Dea nije imala niti vremena razmišljati o izgubljenoj ljubavi.

Morala je svu svoju snagu uspjeriti na sebe. Imala je jasan cilj. Znala je što želi postići u životu i u ljubavi.

Nakon samo mjesec dana, vidjeli su se prvi rezultati: počela je gubiti na težini, opet je ušla u svoje stare traprerice, završila je tečaj koji je oduvijek željela završiti i samim time, svoj hobi je odlučila pretvoriti u pravi posao. Iznenadila ju je snaga koju je nosila u sebi. – Zar sam ovo ja?, upitala me s osmijehom na licu.

Inače moj rad sa ženama, pored rješavanja ljubavnih problema, podrazumijeva i rad na pronalaženju one unutarnje snage koju svaka od nas ima u sebi. Dea je otkrila svoju snagu, snagu koja ju je gurala naprijed. Vidite drage moje, kada odlučite uzeti život u svoje ruke, počinju se događati nevjerojatne stvari. Dan kada je Dea odlučila otići u nabavku materijala za svoj posao iz snova, upoznala je NJEGA, muškarca s kojim se vrlo brzo nakon prvog susreta našla u vezi. 

O Deinoj priči govorit ćemo u idućem blogu, a za kraj bih se željela osvrnuti na vaše brojne mailove i poruke, i podršci na kojoj sam vam jako zahvalna. Znam koliko vam znači da stupimo u direktan kontakt i nastojim i dalje svima poslati barem kratki odgovor, iako možda prođe dosta vremena dok vam uspijem odgovoriti. Naime kako mi na tjednoj bazi pristižu ogromne količine vaših mailova i upita, zaista je postalo nemoguće svima poslati opširan odgovor, a s obzirom da većinu vas zanima kako vratiti interes muškarca, detaljne upute i korake objasnila sam u novoj knjizi Muškarac iz snova – od nezainteresiranog do zaljubljenog muškarca. Na vaša pitanja ću i dalje nastojati odgovoriti barem u jednoj rečenici, no isto tako vas molim da budu što kraća i sažetija. Detaljniji pristup moguć je u vidu individualnog love coaching programa. 

Hvala vam puno na vašoj podršci i razumijevanju, a novi blog slijedi za tjedan dana 🙂

Vaša Nelly

Individualni Coaching Program, knjige Muškarac u šaci, Muškarac iz snova i ostale korisne informacije

INDIVIDUALNI VIP COACHING

Za sve informacije o Individualnom Coaching Programu (individualne poduke/jedan na jedan) obratite se na mail mail info@muskaracusaci.com.

NOVO: Knjiga Muškarac iz snova

Sve informacije o novoj knjizi Muškarac iz snova – od nezainteresiranog do zaljubljenog muškarca možete naći klikom na link.

HIT Knjiga Muškarac u šaci

Osim standardnog tiskanog izdanja, dugo očekivano izdanje eKnjige Muškarac u šaci možete naručiti u samo par klikova na sljedećem linku. Za sve upite o knjizi, eKnjizi ili za narudžbu putem maila, javite se mojim administratorima na mail info@muskaracusaci.com ili na društvene mreže. Knjiga se šalje u sve države! 🙂

Zapratite nas na Instagramu za dnevne novosti: @muskaracusaci & @sknelly_official.

Besplatno poglavlje knjige možete preuzeti klikom sljedeći link, a popis prodajnih mjesta nalazi se na sljedećem linku.

Autorica: Sanela Kovačević Nelly

Fotografija: Josip Čekada

Najnovije s Youtubea

Povezane objave