Trenutak kada odlučiš promijeniti ono što te ne čini sretnom

Facebook

Trenutak kada odlučiš promijeniti ono što te ne čini sretnom

Da mogu popričati sa svakom od vas pojedinačno, odmah bih vam mogla reći koje od vas će, unatoč pogrešnim koracima na ljubavnom planu u prošlosti, postići ono što žele i to puno prije nego što biste očekivale. Znate li jeste li u toj skupini? Pa evo, otkrit ću vam tajnu. Prva i osnovna stvar koja vam treba za uspjeh, u ovom slučaju na ljubavnom polju jest ODLUČNOST. To znači da ste doista spremne unijeti promjene u svoje ponašanje i da nećete pokleknuti i posegnuti za starim načinima osvajanja u trenucima očaja. Trenutak kada odlučiš promijeniti ono što te ne čini sretnom jest trenutak kada bolji život počinje.

– Drago mi je što si sretna… bila je to poruka koja je Dei stigla već sutradan nakon susreta s Bivšim.

Prisjetimo se, nakon neočekivanog susreta u parku, Bivši je ubrzo Dei poslao poruku komplimentirajući njezin izgled. Odgovorila mu je ljubazno, no spriječila sam ju da mu postavlja daljna pitanja. Iako je bilo teško odoljeti znatiželji, Dea me poslušala i ubrzo je uvidjela da će odgovore koje je tražila, dobiti bez da postavi ijedno pitanje. Na kraju krajeva, tijekom njihove nesretne veze bez obaveza, imala je običaj postavljati previše pitanja – tražeći pozornost muškarca kojem naprosto nije bilo stalo. Barem ne do nje. Kao posljedica takvog pristupa, uslijedilo je još veće hlađenje s njegove strane, što je bilo za očekivati jer:

Muškarci se vrlo brzo ohlade od žena koje ih silno pokušavaju “pridobiti” u vezu. 

Naime, za muškarce je to slično kao da ih pokušavate ugurati u kavez. Osobito ako im baš i nije stalo. Tada je kontraefekt puno jači. Tako je bilo i u Deinom slučaju. Upravo zbog toga, njegov iznenadni interes za Dein život činio se nevjerojatan – barem Dei. Meni je njegov interes bio sasvim očekivan. Znate li zašto drage moje? 

Jer on jest u početku bio zainteresiran za Deu. U početku. I to je često dovoljno. 

Dovoljno da se taj isti muškarac zapita što se dogodilo sa ženom koja ga je uporno pokušavala uvjeriti da mu je mjesto pored nje? Nešto se očigledno dogodilo, kada ona to više ne pokušava. Štoviše, čini se sretna. Sretna pored nekog drugog. A Dea je to doista i bila. 

Nije glumila sreću. Ostvarila je ljubavnu sreću. A to drage moje, možete i vi.

Da mogu popričati sa svakom od vas pojedinačno, odmah bih vam mogla reći koje od vas će, unatoč pogrešnim koracima na ljubavnom planu u prošlosti, postići ono što žele i to puno prije nego što biste očekivale. 

Znate li jeste li u toj skupini? Pa evo, otkrit ću vam tajnu.

Prva i osnovna stvar koja vam treba za uspjeh, u ovom slučaju na ljubavnom polju jest ODLUČNOST. To znači da ste doista spremne unijeti promjene u svoje ponašanje i da nećete pokleknuti i posegnuti za starim načinima osvajanja u trenucima očaja. 

Zamislite to ovako: Ulazite u trgovinu. Ugledate ono što vam se sviđa – možda još niste sigurni da ćete to kupiti, ali postajete sve sigurniji i sigurniji nakon što izađete iz dućana. Ne možete prestati razmišljati o toj haljini iako je cijena pomalo paprena. Prodavačica je bila ljubazna, no istovremeno vam je dala do znanja da je velika potražnja za tim modelom haljine i da je ovo posljedni broj. Da, morate ju imati. Makar ta kupovina podrazumijevala otplatu na rate. Vraćate se u trgovinu i provlačite karticu. Vratila vas je želja. I vlastita volja.

S druge strane, ako je prodavačica u dućanu bila agresivno nametljiva i nije vam dala prostora da razmislite da li vam je taj odjevni predmet uopće potreban, stvari bi se mogle odviti drugačije. Naime, kada vas netko pokuša “prisiliti” da nešto učinite, taktikama intenzivnog nagovaranja i uvjeravanja, šanse su velike da to nećete željeti učiniti. Zar ne? 

I prije nego bilo što komentirate, imajte na umu da mi nije namjera uspoređivati ljude sa predmetima, niti bilo što slično – već vam naprosto želim dočarati kako funkcionira želja na vrlo jednostavnom primjeru koji je većini od vas poznat. Ni vi, drage moje, ne želite da vas netko na nešto prisiljava, zar ne? Bez obzira koliko se spretno netko služio riječima, ako krene taktika uvjeravanja, vrlo brzo ćete zaključiti da vam ono na što bivate nagovoreni zapravo i NE TREBA. OK?

Dea je to shvatila na teži način, ali je nakon brojnih razočarenja i izgubljenog vremena u konačnici donijela ODLUKU – odluku da će promijeniti ljubavni život najbolje i čim je prestala kombinirati ono čemu sam ju učila u našem love coaching programu, sa svojim neuspjelim taktikama uvjeravanja, stvari su se promijenile. Gotovo preko noći. Drugim riječima, ako doista činite ono čemu vas učim – uspjeh će doći. No ako uz to, kao rezultat nestrpljenja, udavite vašeg odabranika hrpom poruka (kako, zašto i zbog čega ne čini ono što biste željele) – nemojte očekivati uspjeh. Niti jedan love coach na ovome svijetu vam neće moći pomoći ako ne budete slušale ono što vam govori. OK?

– Drago mi je što si sretna, glasio je SMS od Bivšeg.

– Hvala ti, nadam se da si dobro, uzvratila je Dea.

– Nisam baš najbolje. Znaš, žao mi je malo što je sve onako završilo… Nadam se da on nije glup kao ja…

– Ne znam na što točno misliš, ali neka to sve ostane u prošlosti, OK? 😉 , odgovorila je Dea.

– Mislim na onoga frajera s kojim sam te vidio. To ti je novi dečko?, upitao je znatiželjno.

Nakon toga ju je nazvao. Nije se javila. Zapravo, nije bila niti dužna da mu se javi. Ona mu više ništa ne duguje, i toga je postala itekako svjesna. Ljubazno je odgovorila na poruke, ali ovoga puta je ona diktirala smjer u kojem će se razvijati komunikacija. Stvari su se promijenile.

Dea je napokon shvatila koja je razlika između zainteresiranog i nedovoljno zainteresiranog muškarca. Shvaćate li i vi drage moje dame, koliko je to zapravo jednostavno? 

Nastavak slijedi za tjedan dana 🙂

Vaša Nelly

Individualni Coaching Program, knjige Muškarac u šaci, Muškarac iz snova i ostale korisne informacije

INDIVIDUALNI VIP COACHING

Za sve informacije o Individualnom Coaching Programu (individualne poduke/jedan na jedan) obratite se na mail mail info@muskaracusaci.com.

NOVO: Knjiga Muškarac iz snova

Sve informacije o novoj knjizi Muškarac iz snova – od nezainteresiranog do zaljubljenog muškarca možete naći klikom na link.

HIT Knjiga Muškarac u šaci

Osim standardnog tiskanog izdanja, dugo očekivano izdanje eKnjige Muškarac u šaci možete naručiti u samo par klikova na sljedećem linku. Za sve upite o knjizi, eKnjizi ili za narudžbu putem maila, javite se mojim administratorima na mail info@muskaracusaci.com ili na društvene mreže. Knjiga se šalje u sve države! 🙂

Zapratite nas na Instagramu za dnevne novosti: @muskaracusaci & @sknelly_official.

Besplatno poglavlje knjige možete preuzeti klikom sljedeći link, a popis prodajnih mjesta nalazi se na sljedećem linku.

Autorica: Sanela Kovačević Nelly

Fotografija: Josip Čekada

Najnovije s Youtubea

Povezane objave