Facebook

Sve počne slavno, a završi neslavno. On zove, šalje poruke, inicira spojeve sve do trenutka kada to prestane činiti – iz nekog sasvim neobjašnjivog razloga. Iz ženskog kutka to baš i nije fer – jer ipak je on bio taj koji je inicirao gotovo svaki susret. I sada se povlači bez objašnjenja. Najmanje što joj duguje jest objašnjenje. Postavlja se pitanje: Što vam muškarac na početku veze duguje?

S.K.Nelly - Što vam muškarac na početku veze duguje

Muškarac vam zapravo ništa ne duguje.

Muškarac na početku veze uglavnom misli na sebe. I ne, nije vaš spasitelj. Današnji blog započet ćemo isječkom iz knjige Muškarac iz snova – od nezainteresiranog do zaljubljenog muškarca.

Žene se često pitaju zašto muškarci imaju tako zbunjujuće ponašanje kada su u pitanju ljubavne veze, a osobito počeci. Često se dogodi da ženu ni ne zanima određeni muškarac, no on već nekako pronađe put do njezina srca i izbori se za njezinu naklonost. Trud i upornost muškarca koji joj ispočetka nije bio interesantan, na kraju se isplati. ON JOJ SE POČINJE SVIĐATI. I taman kada ONA pomisli da će od svega toga biti nešto, njegovo ponašanje se počinje mijenjati – u sasvim neuobičajenom smjeru. On – ili postaje prezaposlen ili ga stalno nešto “muči” zbog čega se više ne može posvetiti njihovom odnosu. Treća varijanta je njegov iznenadni nestanak, a iza svega toga leži jedna bolna činjenica – on traži IZLAZ, prvi, najlakši i najbliži izlaz iz toga odnosa.

I NE, NEMA VEZE ŠTO JE DO JUČER GUGUTAO SLATKE I OBEĆAVAJUĆE RIJEČI KAO GOLUPČIĆ. To je bilo jučer i on se tako osjećao jučer. Danas je druga priča. Danas se drugačije osjeća.

OK. Jasno je, ON je izgubio interes za NJU iz nekog od brojnih mogućih razloga, no je li to fer? Da li je fer da muškarac nestane bez objašnjenja, nakon što je žena uložila određeno vrijeme i trud u taj odnos? A svi mi znamo da ne volimo gubiti vrijeme. Osobito mi – žene.

Ljutnja, bijes, ogorčenje.

Gubitak vremena nas često može izbaciti iz takta i ponukati da kažemo neke stvari u afektu, nepromišljeno, ishitreno i pomalo uzrujano. U tim trenucima ne razmišljamo posve realno, već nama vladaju osjećaji – javlja se ljutnja, bijes, ogorčenje, razočarenje i kao kombinacija svega toga, dogodi se reakcija koja možda niti ne opisuje našu osobnost. Primjerice, žena koja je inače vrlo sabrana, smirena, te u poslu uspijeva pregovarati iz pozicije koja joj osigurava uspjeh – u ljubavnoj situaciji može u potpunosti izgubiti kontrolu i reći sve što misli i ne misli potencijalnom partneru.

U čemu je ovdje stvar? Ona je zapravo svjesna da u poslu nema osjećaja te da mora sačuvati hladnu glavu ukoliko želi uspješno završiti pregovore. Ona zna da joj druga strana ništa ne duguje, no ono što ne zna ili ono čega žene najčešće i nisu svjesne jest da im isto tako muškarac na početku ljubavnog odnosa NIŠTA NE DUGUJE. Dakako vrijedi i obratno.

Naime, ako u ljubavnom odnosu nije bilo govora o vezi, to znači samo jedno. NISTE U VEZI. I točka. OK?

Intimnije zbližavanje.

Čini se da nije fer, ako nas netko hrani idejama o vezi pa potom nestane, ali ako pozorno sagledate ovakve situacije, onda ćete uvidjeti sljedeće – muškarac koji ne smatra da ste u vezi, riječ veza nikada niti ne spominje. Žena je ta koja pretpostavlja da stvari vode u tome smjeru nakon gomile lijepih riječi, nekoliko tjedana do nekoliko mjeseci viđanja i intimnijeg zbližavanja. Naime, u ljubavnim odnosima pretpostavka je ono što će sabotirati svaku potencijalnu vezu. Drage moje dame, ako uhvatite sebe kako pretpostavljate da određeni muškarac misli ili želi ono što vi mislite da bi trebao misliti ili željeti, velika je vjerojatnost da ste u krivu.

Muškarci naime, imaju potpuno različito poimanje veze od žena. Osobito kada je u pitanju timing i definiranje veze.

Znači li to da muškarac koji iznenadno napravi odmak ne želi vezu s tobom? Znači li to da je definitivno odlučio pobjeći? NE NUŽNO. Naime, odluka muškarca o konačnom bijegu formira se nešto kasnije nakon njegovog prvog nestanka. Drugim riječima:

Kada zauzmete stav da vam muškarac kojeg jedva poznajete nešto duguje, budite sigurne da dotični traži prvi izlaz. I ne, neće vam pomoći niti nova haljina, niti nove cipele.

Muškarac s kojim nisam u vezi ne duguje mi apsolutno ništa.

Iza mene su godine i godine rada i iskustva sa ženama po pitanju promjene i poboljšanja njihova ljubavnog života, no i ja sam nekada mislila da mi muškarci duguju – štošta. Najmanje objašnjenje. Najmanje objašnjenje zašto nije nazvao onda kada je rekao da će to učiniti. I ja sam gubila kontrolu u takvim situacijama, kao i mnoge od vas. Jer tada nisam shvaćala, da mi muškarac s kojim nisam u vezi ne duguje apsolutno ništa, kao ni ja njemu. Voljela bih da je tada netko meni otvorio oči, kao što to ja činim sada za vas.

Drage moje dame, onda kada shvatite kako stvari funkcioniraju kada su u pitanju muškarci i ljubavni odnosi, tada ćete prestati gubiti vrijeme na pogrešne stvari – prvenstveno na zablude.

Muškarac nije taj koji vam krade vrijeme, već prvenstveno neznanje i nerazumijevanje muškog uma po pitanju ljubavnih odnosa.

Toliko za danas drage moje dame, a novi blog slijedi za tjedan dana 🙂

Vaša Nelly

INDIVIDUALNI VIP COACHING

Za sve informacije o Individualnom Coaching Programu (individualne poduke/jedan na jedan) obratite se na mail mail info@muskaracusaci.com.

Knjiga Muškarac iz snova

Sve informacije o novoj knjizi Muškarac iz snova – od nezainteresiranog do zaljubljenog muškarca možete naći klikom na link.

Knjiga Muškarac u šaci

Osim standardnog tiskanog izdanja, dugo očekivano izdanje eKnjige Muškarac u šaci možete naručiti u samo par klikova na sljedećem linku. Za sve upite o knjizi, eKnjizi ili za narudžbu putem maila, javite se mojim administratorima na mail info@muskaracusaci.com ili na društvene mreže. Knjiga se šalje u sve države! 🙂

Zapratite nas na Instagramu za dnevne novosti: @muskaracusaci & @sknelly_official.

Besplatno poglavlje knjige možete preuzeti klikom sljedeći link, a popis prodajnih mjesta nalazi se na sljedećem linku.

Najnovije s Youtubea

Povezane objave