Što učiniti kada se on iznenada distancira?

Facebook

Što učiniti kada se on iznenada distancira?

Distanca. Riječ koju često ne želimo čuti, a osobito doživjeti. Distanca nije nimalo ugodna ako ju napravi druga osoba, osobito ako je ta druga osoba muškarac koji ti se sviđa. U svemu tome najgore je to što najčešće ni ne znaš razlog takvoj promjeni u njegovom ponašanju. Isti muškarac koji je do jučer bio sve – samo ne distanciran. Dogodilo se to gotovo preko noći. Odjednom je postao hladniji, ne zove i ne piše kao prije. Postavlja se pitanje: što učiniti kada se on iznenada distancira?

Što-učiniti-kada-se-on-iznenada-distancira

Drage moje dame, ova priča vam djeluje vrlo poznato, možda i predvidivo. Možda vam se upravo to dogodilo nekoliko puta. Ako jest – vi već znate ishod. Nakon distance sve nekako pada u vodu, sve kreće nizbrdo i uskoro taj muškarac prestaje biti dio tvojega života. Na kraju se samo pitaš – zašto? I što učiniti kada se on iznenada distancira?

Mnogo je mogućih razloga za takvu promjenu u ponašanju. Ono što je najvažnije od svega je sljedeće: Bez obzira na razlog njegovog distanciranja, to ne mora nužno biti kraj. Distanca ne znači nužno i ZBOGOM. Distanca samo znači da stvari nisu onakve kakve su bile. To znači da se vaš odnos promijenio.

Distanca ujedno znači da se vaš odnos može i poboljšati.

Zvuči kontradiktorno zar ne? Idemo vidjeti u čemu je stvar.

Koji je glavni razlog njegovog distanciranja

Već sam vam objasnila kako se muškarci ponekad distanciraju samo da bi osjetili kako nisu izgubili svoju mušku slobodu (ukoliko se vaš odnos razvijao preintenzivno). Tada je moguće da će i zatražiti malo prostora za sebe – na što trebate pristati. No što je s drugim mogućim razlozima njegove distance?

Koji je glavni razlog njegovog distanciranja – onda kada ti ne vidiš razlog jer si se trudila oko njega – možda i previše. Upravo taj. Vrlo je vjerojatno da te uzima zdravo za gotovo, upravo zbog svog silnog truda koji ulažeš u vaš odnos. I trud nije loš – osim kada si ti jedina koja se trudiš i samim time njemu ni ne ostavljaš dovoljno prostora da se potrudi.

Tada on prestaje osjećati uzbuđenje oko vaše veze ili općenito odnosa i počinje te uzimati zdravo za gotovo. Ti si ionako tu, i ostavljaš dojam da ćeš biti tu bez obzira na sve. Ovo se najčešće događa ženama koje muškarcima toleriraju loše ponašanje (konstantno otkazivanje dogovora, javljanje i dolaske u gluho doba noći, i slično). Kada muškarci misle da im svako ponašanje „prolazi“, tada sav izazov koji im taj ljubavni odnos predstavlja nestaje.

Ovo je čak nešto što se događa vrlo nesvjesno i to onda kada se zaljubiš i sav svoj fokus usmjeriš na dotičnog muškarca. Cijeli tvoj svijet se počinje vrtjeti oko njega – i to PRERANO, što je sasvim dovoljan razlog da se on naglo DISTANCIRA.

Knjige na akciji

Što učiniti kada se on iznenada distancira?

Stvari su zapravo vrlo jednostavne. Što učiniti kada se on iznenada distancira? DOPUSTI MU DA SAM PRONAĐE PUT DO TEBE. Daj mu priliku time što nećeš forsirati vašu komunikaciju.

Ono što često primjećujem kod žena koje su dale sve od sebe da im ljubavni odnos uspije, jest da se u ovakvoj situaciji počinju još više truditi. Takvo ponašanje proizlazi iz straha i gotovo nikada neće rezultirati željenim uspjehom. „Spašavanje veze“ nagovaranjem jedna je od najvećih grešaka koje možete učiniti. Nagovaranje i uvjeravanje vas automatski stavlja u podređeni položaj – položaj žene koja ne cijeni sebe dovoljno da bi dala prostora muškarcu koji jasno daje do znanja da je upravo prostor ono što on želi.

Što se on više povlači, to ti ideš više prema njemu. Tvoja nesigurnost i strah dodatno utječu na njegovo smanjenje interesa, i nekako on u tome cijelom procesu izbjegavanja komunikacije učvršćuje svoju odluku. Odluka glasi – ne želim biti s tobom. I to je to.

[booking_product_helper shortname=”booking lovran”]

Suprotno tome, ako odabereš sebe i dopustiš muškarcu da uživa u distanci koju je kreirao, on se više neće trebati boriti da izađe iz vašeg ljubavnog gnijezda. Naime, kada muškarcu širom otvoriš vrata i pustiš ga da ode, on odjednom i nije više toliko zainteresiran za odlazak. Naravno, ako pretpostavimo da mu je do tebe stalo.

U knjizi Muškarac iz snova – od nezainteresiranog do zaljubljenog muškarca detaljno sam objasnila zašto muškarci gube interes i zašto to ponekad može biti dobro za vas.

Ponekad je distanca upravo prilika da se stvari poboljšaju, i da vaš odnos napreduje na sljedeću razinu, osobito ako ste do sada bili u nedefiniranom odnosu. Tada distanca itekako može pogodovati vašem odnosu jer muškarac kojem se sviđaš često treba vrijeme bez tebe da bi osjetio kako mu nedostaješ. Upravo taj osjećaj ga motivira da poželi definirati vaš odnos.

U nedavnoj epizodi emisije „Na kavi s Nelly“ govorila sam o razlozima zbog kojih se muškarci distanciraju i o tome što vi drage moje možete učiniti u ovakvim situacijama.

Toliko za danas drage dame, do idućeg tjedna šaljem vam veliki pozdrav!

Najnovije s Youtubea

Povezane objave

SUPER POPUST OD 50%

DAN
SATI
MINUTE
SEKUNDE