Facebook

Što učiniti kada ON prorijedi javljanja?

Upoznaš super frajera. Postoji nevjerojatna fizička privlačnost. On zove, piše i općenito – javlja se svaki dan. Sve je zapravo super do trenutka kada on odjednom prorijedi javljanja. Iako smatraš da nisi bila dosadna, nisi bila naporna, on se odjednom ohladio. Uostalom, upoznata si s osnovnim pogreškama u muško-ženskoj komunikaciji. Čini ti se da znaš gotovo sve što je potrebno da bi ovaj put bilo sve kako treba. Čini ti se, ali ipak ne znaš što se dogodilo, konkretno, u ovoj situaciji? I kako postupiti kada se to dogodi? Drage moje dame, danas ću vam dati jedan savjet kojim ćete onda kada ga usvojite, stati na kraj ovakvim situacijama. Što učiniti kada ON prorijedi javljanja?

Što učiniti kada ON prorijedi javljanja

Drage moje dame, vjerne čitateljice, vaša omiljena kolumna konačno se vraća, nakon 4-mjesečne pauze. U zadnje vrijeme dobivam puno vaših mailova i općenito pitanja, kada kreću novi tekstovi pa bih željela iskoristiti priliku da vam se ispričam što ste toliko čekale nastavak. Pauza je bila planirana zapravo samo tijekom ljetnih mjeseci, kao i svake godine, no zbog rada na novoj knjizi (koja će vas vjerujem, i više nego obradovati), početak objava novih blog post-ova pomaknut je na 11. mjesec.  Nove objave ćete imati priliku pratiti jednom tjedno kao i do sada, uz puno zanimljivosti i korisnog sadržaja – koji ste vi tražile. No, prijeđimo na današnju temu. Iako sam do sada puno govorila o gubitku interesa muškarca i što zapravo stoji u pozadini takvih scenarija, danas ćemo na primjeru jedne od vas, vidjeti kako postupiti kada se nalazite u sličnoj situaciji.

U čemu je zapravo stvar

Lara je zgodna i simpatična dugokosa crnka u ranim 30-im godinama. Radi u odjelu marketinga jedne velike tvrtke gdje ima priliku upoznati puno ljudi. Želja joj je bila pronaći dečka s kojim će ostvariti jednu sasvim normalnu, kvalitetnu vezu. Međutim, u posljednjih nekoliko godina Lara se kontinuirano vrtila u krug. Upoznavala je zanimljive frajere, sve bi krenulo obećavajuće; tip koji se javlja PRVI, zove, piše, šalje poruke, zove ju na večeru, otvara joj vrata, dolazi po nju i vozi ju doma, govori joj kako je lijepa … kad odjednom – paf! On odjednom lagano zahladi, i dalje se javlja, ali sve rijeđe. Kada ga pita što nije u redu, on ne daje jasan odgovor i uvijek izmigolji iz takve vrste razgovora.

Neka čudna vibra je u zraku i već je jasno kamo to vodi – najprije dotični prorijedi javljanja, da bi se zatim s vremenom u potpunosti prestao javljati. – Pametna sam, dobro izgledam, imam posao, nisam ovisna ni o kome… zašto onda ne mogu pronaći normalnog frajera koji će ostati zainteresiran duže od 2 mjeseca? Zašto, kada postavim pitanje, zbog čega se ne javlja i u čemu je problem, niti jedan od njih nema odgovor?, upitala me zbunjeno. Zato što se takvo pitanje niti ne postavlja – odgovorila sam joj kratko i jasno.

Stvar koja frustrira

Lara je zapravo jedna od vas, meni dragih čitateljica. Obratila mi se za savjet na jednom od Instagram druženja za čitatelje. Lara je odmah rekla i jednu zanimljivu stvar – željela bi da njena iskustvo posluži i ostalim čitateljicama, osobito ako se stvari promijene u njezinu korist. Kao što znate, drage moje dame, vaše priče su isključivo povjerljive i ne objavljuju se, ukoliko vi same ne zatražite da se objave ili ukoliko ne zatražimo vaše dopuštenje za objavu. Lara je željela da se njezino iskustvo objavi, jer kako je navela – ovo je stvar koja frustrira puno single žena koje poznaje.

Je li problem u današnjim frajerima koji bi samo švrljali i nisu se spremni tako lako obvezati prema jednoj ženi? Ili je problem velika konkurencija među ženama? Obzirom da je Lara radila na lokaciji gdje je u opticaju jako puno ljudi – i muškaraca i žena, sličnih godina i tema za razgovor, moguće je da je u pitanju i jedno i drugo. Puno faktora utječe na odabir partnera, osobito u sredinama gdje je veća mogućnost za upoznavanje sličnih interesnih skupina. Ipak, sve to nije uopće bitno – ako se na početku odnosa znate postaviti prema frajeru, onda nemate konkurenciju.

Što time želim reći?

Vratimo se malo unatrag. Vratimo se do dijela gdje Larin frajer počinje hladiti – do trenutka kada  prorijedi javljanje. “Kada ga pita što nije u redu, on ne daje jasan odgovor i uvijek izmigolji iz takve vrste razgovora.” Njoj zapravo nije sasvim jasno što nije u redu i uslijed čega je došlo do promjene u njegovu ponašanju. Vjerojatno nije niti vama koje se trenutno nalazite u sličnoj situaciji. I to je zapravo normalno. Nije niti meni nekada bilo sasvim jasno. Zato se, postaviti takvo pitanje, čini sasvim na mjestu. No ipak, stvari stoje malo drugačije.

Muškarci naime, često zahlade, sasvim nenadano u početnoj fazi viđanja. Onda kada stvari još nisu potpuno definirane – muškarac nerijetko napravi mali odmak. Uzrok tome može biti gubitak interesa s njegove strane (mogući razlozi su brojni, no o tome ćemo drugom prilikom) ili pak dotični namjerno radi malo distancu kako bi vidio reakciju žene s kojom se viđa. Ponekad distancu napravi i pomalo nesvjesno jer i nije sasvim siguran što želi od toga odnosa – nije siguran da li želi vezu. Nadalje, iako su muškarci vrlo vješti u smišljanju izgovora i razloga zbog kojih moraju otkazati spoj (onda kada nisu dovoljno zainteresirani), može se dogoditi i da se distanca dogodi uslijed nekih, njemu novonastalih istinitih obaveza. Kako god da bilo – ON se odjednom više BAŠ I NE JAVLJA.

I što se onda dogodi? Kroz njezinu glavu prođe stotinu scenarija, a svaka prijateljica koju nazove ima svoju teoriju o tome zašto se on odjednom ne javlja i što bi mu ona trebala reći. Zbunjena je i ne zna koga poslušati. Jedna stvar je jasna – NEŠTO NE ŠTIMA. Nešto nije u redu. A ona će saznati što je to. Ionako čini se – nema što izgubiti.

Njegova reakcija

Nakon dužeg razmišljanja, postaje već poprilično ljuta i ujedno spremna dotičnog suočiti s istinom. To izgleda otprilike ovako:

– Oprosti, ali nešto se čudno događa s tobom u zadnje vrijeme. Ne želiš više da se viđamo, ili što?

– Što se događa? Nisi mi odgovorio na prošle dvije poruke. Ako se više ne želiš viđati, reci! OK?

– Mislila sam da si drugačiji, ali isti si kao svi. Ne moramo se više viđati, ali budi fer pa reci… 🙁

Njegova reakcija? Muškarac gotovo uvijek u ovakvoj situaciji biva posve izbezubljen. Čak i ako zna da je za nešto “kriv” i da je možda zvučalo obećavajuće – ono što je govorio na prvih nekoliko spojeva. Muškarac se osjeća prozvan, a oni ne vole biti za bilo što prozvani. 

I što se tada dogodi? On se prestane javljati jer TADA IZGUBI interes. Ako je prethodno i napravio svjestan odmak da procijeni želi li dalje ulagati u taj odnos – ako i nije bio siguran – tada postaje siguran da NE ŽELI. Tada njegov interes nestaje i to – BRZINOM SVJETLOSTI. Ono što se nama ženama možda i čini kao sasvim legitimno pitanje u danoj situaciji, njima predstavlja PRITISAK. I bez obzira što vam je na nekoliko prvih spojeva gugutao slatke riječi kao golupčić, to ne znači da je dotični spreman da bude prozvan za svoje iznenadno nejavljanje.

U konačnici, drage moje, nije niti važno zašto je on iznenada prorijedio javljanja, važno je KAKO ĆETE VI NA TO REAGIRATI.

O tome zapravo ovisi u kojem smjeru će krenuti vaš odnos. Ne zaboravimo da muškarci nemaju isti timing što se tiče vezivanja – kao žene. I nemaju isti pogled na ljubavne odnose.

Što učiniti kada ON prorijedi javljanja?

Doista, što onda učiniti kada ON prorijedi javljanja? Ako pretpostavimo da se viđate tek nekoliko tjedana?

NIŠTA. OK? Baš ništa. 

Nastavite dalje sa svojim životom i ne obazirite se na činjenicu što se nije javljao nekoliko dana ili vam nije odgovorio na SMS. Mogući uzroci takvoj promjeni ponašanja su brojni, a onaj najizgledniji jest da je iz nekog razloga za vas počeo gubiti interes. Kako god da bilo, njegovo nejavljanje ne znači nužno da je stvar završena, dok vaša reakcija na njegovo nejavljanje vrlo brzo stavlja “pečat” na njegovu neodlučnost. Ako prihvatite činjenicu da odnos koji ste započeli i nije uzeo neke ozbiljne razmjere i nastavite život bez razmišljanja o objašnjenjima koje smatrate da vam dotični duguje, stvari će se promijeniti – u vašu korist.

Drugim riječima, ako se muškarac s kojim se viđate relativno kratko vrijeme, počne hladiti – “smanjite ulog”. Ne prozivajte ga i ne ispitujte pitanja ZAŠTO i KAKO. Samo produžite dalje bez pitanja. Tada će vas isti muškarac poželjeti slijediti. 

Lara je sada u vezi. S muškarcem zbog kojeg mi se javila početkom ove godine. Kada mi se javila, bila je uvjerena da će i taj odnos završiti kao gubitak vremena. Ipak, štošta se može promijeniti, samo ako znate kako 😉 

Nastavak o Lari i njezinom ljubavnom preokretu slijedi za tjedana dana!

Vaša pitanja & Instagram druženje

Drage moje dame, organizirat ćemo novo druženje na mojem Instagram profilu @sknelly_official  10.11. u 19 h.

Stoga ukoliko imate pitanja, javite se u predviđeno vrijeme na Instagram i to je najbrži način da dođete do mene jer ću se potruditi da nikoga od vas ne izostavim. Ukoliko sam nekoga izostavila, što je lako moguće jer vas ima zaista jako puno – molim vas da mi se ponovno obratite Instagram direct u navedeno vrijeme. 

Veliki pozdrav 🙂

INDIVIDUALNI VIP COACHING

Za sve informacije o Individualnom Coaching Programu (individualne poduke/jedan na jedan) obratite se na mail mail info@muskaracusaci.com.

NOVO: Knjiga Muškarac iz snova

Sve informacije o novoj knjizi Muškarac iz snova – od nezainteresiranog do zaljubljenog muškarca možete naći klikom na link.

HIT Knjiga Muškarac u šaci

Osim standardnog tiskanog izdanja, dugo očekivano izdanje eKnjige Muškarac u šaci možete naručiti u samo par klikova na sljedećem linku. Za sve upite o knjizi, eKnjizi ili za narudžbu putem maila, javite se mojim administratorima na mail info@muskaracusaci.com ili na društvene mreže. Knjiga se šalje u sve države! 🙂

Zapratite nas na Instagramu za dnevne novosti: @muskaracusaci & @sknelly_official.

Besplatno poglavlje knjige možete preuzeti klikom sljedeći link, a popis prodajnih mjesta nalazi se na sljedećem linku.

Autorica: Sanela Kovačević Nelly

Fotografija: Josip Čekada

Najnovije s Youtubea

Povezane objave

Kako-pronaci-ljubav-do-ljeta-SKNelly-web

Kako pronaći ljubav do ljeta

Kako pronaći ljubav do ljeta Umorna si od svega, od novih pokušaja, od lažnih priča, od muškaraca koji ti svašta obećavaju, a na kraju ništa ne ispune? Svaki puta kada

Nastavi čitati