Facebook

Pravila za uspješnu ljubavnu vezu – ostvarite željeno

Pravila za uspješnu ljubavnu vezu – ostvarite željeno. Da, možete ostvariti ono što želite, drage moje dame. Uspjeh je negdje iza ugla, a da biste postigle željenu promjenu na ljubavnom planu, morate znati što će vašu vezu unaprijediti, a što ne. Kada govorimo o romantičnim vezama i partnerskim odnosima, pravila zapravo nisu u pravom smislu pravila, ali ako znate što će doprinijeti vašoj vezi, stvari će se itekako promijeniti – nabolje. Dakako, nije dovoljno samo znati, već i primijeniti naučeno, te biti svjesni da svaka promjena počinje od nas samih.

Naime, gotovo svi muškarci žele vezu. Čuvanje vlastitih

teritorijalnih granica postane suvišno kada upoznaju ONU PRAVU.

Tada se sve promijeni.

Isječak iz knjige Muškarac iz snova – od nezainteresiranog do zaljubljenog muškarca

Pravila-za-uspješnu-ljubavnu-vezu

 

Drage moje dame, u posljednje vrijeme sam dobila bezbroj vaših poruka u kojima me tražite da se više posvetim vezama. U današnjoj kolumni govoriti ćemo upravo o postojećim vezama. Pitanje veza i uspješnosti je zapravo jako važno jer mnoge veze ne opstanu unatoč ljubavi. Ta vijest može biti poražavajuća samo onda kada nismo svjesni da ITEKAKO možemo utjecati na smjer u kojem će se razvijati postojeći ljubavni odnos. Važno je znati da nisu okolnosti jedine koje utječu na vašu ljubavnu sreću – da, okolnosti su uvijek tu, ali važnije je kako razumijemo i percipiramo ljubavne odnose.

Zašto mnoge veze ne opstaju unatoč ljubavi? Mnogi pretpostavljaju da će veza uspjeti samo ako se razvila ljubav, no za održivost ljubavne veze potrebno je razumijevanje, pravilna komunikacija i spremnost na kompromis.

Pravila za uspješnu ljubavnu vezu prije svega leže u razumijevanju onoga što druga strana želi te u spoznaji da za uspjeh veze treba puno više od ljubavi.

Što je važno u vezi da bi veza bila uspješna?

U početku su veze slatke, uzbudljive… Partner biva promatran kroz ružičaste naočale te se gledaju samo one pozitivne stvari, kao da one negativne i ne postoje. Do problema dolazi kada prođe faza ružičastih naočala jer tada parovi počinju uočavati različitosti, i jedno drugome pronalaziti mane. Neke veze pucaju već u ovoj ranijoj fazi jer se parovi ne znaju uloviti u koštac s problemima, no nerijetko i one veze koje opstanu duže vrijeme, počnu stagnirati upravo zbog nerazumijevanja među partnerima.

Ovdje se nameće dobro poznato pitanje – što je važno u vezi da bi veza bila uspješna?

Prije svega, važno je sagledati svaki problem iz perspektive partnera. I ono najvažnije od svega – treba odbaciti pretpostavke i znati, a ne pretpostavljati kako funkcionira um suprotnog spola po pitanju ljubavi i vezivanja. Naime, pretpostavke mogu biti jako veliki kamen spoticanja u svakoj vezi.

Dakle, ako postoji problem koji želiš riješiti s partnerom, nešto što te muči i proganja, rješenje leži u pravilno postavljenim pitanjima. Evo kako to učiniti.

  • Sviđa mi se kada me zagrliš (osjećam kao da dugo nismo bili bliski)…
  • Voljela bih da smo bliži, ali imam osjećaj da…
  • Voljela bih da ponovno odemo na ono mjesto (umjesto – Ti me nikada nigdje ne izvodiš..)
  • Htjela bih popričati s tobom o… Imam osjećaj da…

 

Ovo su samo neki od primjera rečenica kojim ne pristupate partneru s napadom ili pasivnom agresijom već polazite od svojih osjećaja. Partner se neće imati potrebe braniti jer mu ne pristupaš s optuživanjem, već s onim kako se uistinu osjećaš.

Pravila za uspješnu ljubavnu vezu leže u pravilnoj komunikaciji, a na ovaj način kreiramo pozitivna iskustva. Otvaramo prostor za nimalo lak i ranjiv razgovor, koji onda kada je dobro obavljen može drastično poboljšati vašu vezu.

Kako da veza uspije?

Da bi ljubavna veza (i bilo koja veza) bila zdrava i uspješna, tome uspjehu uvijek prethodi rad na sebi. Kako promijeniti ljubavni život tema je o kojoj sam jako puno govorila, a sve kolumne na tu temu možete pročitati klikom na link.

Uspjeti je lako, onda kada odabereš sebe. Mnoge žene misle da veze uspijevaju onda kada se bezglavo predaš i podrediš cijeli svoj život toj vezi, no zapravo ne mogu biti u većoj zabludi.

Da bi veza uspjela, da bi rasla kao njegovan cvijet, potrebno je da oba partnera zadrže svoje interese izvan ljubavne veze. U suprotnom, onaj partner koji se bezglavo preda ljubavnoj vezi počinje zamjerati onome tko ima karijeru, hobije, interese.

Kao što i vas privlače muškarci koji imaju cilj u životu, tako i muškarce privlače žene kojima oni nisu jedini fokus. Gdje leži ključ uspjeha u ljubavi?

Puno je faktora koji utječu na ljubavni uspjeh, ali od velike važnosti je STAV. Ako govorimo o muškoj perspektivi, muškarci se zanose ženama koje imaju jasan stav. One ne traže muškarce da im podrede sve svoje vrijeme jer imaju svoje prijateljice, planove, aktivnosti. Njihov je život toliko zanimljiv muškarcima da im žele biti blizu – na duge staze.

Kako održati uspješnu ljubavnu vezu?

Veza je cvijet koji se zalijeva. Ako se dugo ne zalije, uvenut će.

Drage moje dame, ljubavna veza nije neka velika nauka.

Ako poštujete sebe, njegujete sebe i svoje vrijeme, a pritom njegujete i vezu u kojoj se nalazite, povećavaju se i šanse da ćete ostati zajedno. Dakako, valja imati na umu da je za uspjeh veze potrebno dvoje i da ne možeš mijenjati ponašanje muškarca s koji si u vezi, ali možeš promijeniti svoje ponašanje i time direktno utjecati na njegov odnos prema tebi.

Ono što sam primijetila kod sretnih parova koji su već trideset i više godina zajedno jest sljedeće: to su parovi koji su rasli zajedno. To su parovi koji su poticali jedno drugo da ostvare svoje želje i snove. To su parovi koji su ulagali u svoje veze i brakove, kao u dragocjen cvijet koji treba zalijevati da bi cvao. Dakako, takav odnos nije moguće ostvariti sa svakim, čak i ako vi drage dame, učinite sve sa svoje strane da odnos uspije. Tada se trebate zapitati jeste li pogriješile u odabiru partnera.

Muškarca ne možeš promijeniti, preodgojiti niti preuzeti ulogu njegove majke.  Ne trebaš preuzimati odgovornost za njegovo ponašanje, ali uvijek trebaš preuzeti odgovornost za svoje. Stoga, jedno od pravila za uspješnu vezu jest i preuzimanje odgovornosti za odabir partnera te za vlastito ponašanje. Kada postanemo svjesni da mi, svojim ponašanjem uvelike utječemo na smjer u kojem se razvija ljubavni odnos, ljubavni uspjeh odjednom više i nije nemoguća misija.

U emisiji „Na kavi s Nelly“ govorila sam o ovoj temi, a video možete pogledati klikom na link. Toliko za danas, a do idućeg tjedna šaljem vam veliki pozdrav!

Najnovije s Youtubea

Povezane objave