Nesvjesni potezi koji te čine očajnom u muškim očima

Nesvjesni potezi koji te čine očajnom u muškim očima

Želiš biti sigurna ovaj put. Sigurna da je tvoje vrijeme dobro isplanirano, sigurna da druga strana tvoje vrijeme poštuje. Ne znaš kako se osigurati da će ovoga puta sve biti onako kako treba biti pa činiš ono što misliš da treba činiti. Postavljaš pitanja, pitanja kojima se želiš osigurati da ništa ne pođe po zlu. Nesvjesni potezi koji te čine očajnom u muškim očima su upravo pitanja takve vrste.

– Onda, jesmo se dogovorili? Vrijedi li dogovor? Sigurno idemo? Mogu li sto posto računati na dogovor? Ne želim se razočarati. Drugi su me razočarali… Ovo su samo neke od rečenica koje žene koriste onda kada se žele osigurati da ništa ne pođe po zlu. Bilo da je u pitanju izlazak na piće, večeru ili izlet u inozemstvo, žene nerijetko žele utvrditi i potvrditi planove. To je skroz ok ako je u pitanju prijateljica. Ipak, ako je u pitanju muškarac s kojim je tek sve krenulo, neke rečenice ovoga tipa, mogu se protumačiti kao očaj.

Nesvjesni potezi koji te čine očajnom u muškim očima - S.K.Nelly

Natalija, napredna polaznica mojeg Individualnog Coachinga, zamolila me da napišem jedan blog na ovu temu. Natalija je puno naučila od prošloga proljeća kada smo krenule s radom. Kao bivša sportašica, nije imala problema s disciplinom. Naučila je kako osvojiti muškarca, kako koketirati i kako zadobiti interes onoga koji ti se sviđa. Buketi ruža, zatrpan inbox, muškarci koji dolaze pod prozor – uslijedile su zanimljive situacije u Natalijinom životu. Tada je počela primjećivati nešto zanimljivo. Neki od njezinih interesenata počeli su se ponašati nesigurno.

  • Idemo li sutra? Sigurno idemo? – pitanja su koja su joj pristizala od nesigurnih muškaraca.

 

Pitanja koja ostavljaju dojam nesigurnosti

Želeći se osigurati da vrijedi dogovoreni spoj, i muškarci i žene ponekad, sasvim nesvjesno, ostavljaju dojam očaja. Upravo zato, uvidjevši koliko ju takve poruke nerviraju, Natalija me zamolila da napišem nešto na ovu temu. I ona je tada shvatila kako to drugoj strani izgleda, kada propituješ i ispituješ nešto što nema potrebe utvrđivati. Nesvjesni potezi koji te čine očajnom u muškim očima su upravo pitanja takve vrste.

Drage dame, čak i ako je muškarac uistinu zainteresiran, ovakva pitanja ga mogu brzo ohladiti.

Naime, kada nakon dogovorenog susreta muškarca ispituješ – Je li sigurno da idemo? Samo da još jednom potvrdimo?, on će to vrlo lako protumačiti kao dosađivanje. Ako se stavite na mjesto tog muškarca, i kao Natalija počnete primjećivati da vas takva pitanja počinju nervirati, onda stvari postaju malo jasnije.

Nesvjesni potezi koji te čine očajnom u muškim očima su naizgled obična pitanja. Problem je u tome što ta pitanja u sebi kriju određenu poruku koja glasi: Želim se osigurati da ćemo se vidjeti. Takva pitanja su odraz nesigurnosti, a efekt je gotovo uvijek isti – druga strana se ohladi prije negoli se zagrije kako treba.

Zainteresiran muškarac je muškarac koji je trenutno zainteresiran. To se vrlo brzo može promijeniti. Isto tako nezainteresiran muškarac može ponovno postati zainteresiran. Važno je da znate kako vaše svjesno i nesvjesno ponašanje utječe na ponašanje druge strane.

Kako se osigurati da muškarac poštuje dogovor

Kako? Nikako. To nije tvoj problem. Ako muškarac inicira sastanak, onda slobodno pričekaj da ti se taj isti muškarac javi oko organizacije. Primjerice, ako je on predložio izlazak na večeru, onda on treba organizirati odlazak na istu. Ne moraš i ne trebaš se osiguravati.

Ništa se loše neće dogoditi ako jedan dogovor za večeru propadne.

Stoga, zaboravi na rečenice tipa: – Doći ću ja na pola puta da ti olakšam.

Zašto mu olakšavati?

Muškarci se najluđe zaljubljuju u žene do kojih put nije lak.

Zašto mu olakšavati put do sebe? Ne, ne moraš doći na pola puta ako je on taj koji te poziva na večeru. Ne, ne trebaš ispitivati je li siguran dogovor. To te samo čini dostupnom i nesigurnom. Nesvjesni potezi koji te čine očajnom u muškim očima vrlo lako se mogu izbjeći – onda kada ih znamo prepoznati. Stoga, drage moje, kada se uhvatite mobitela ne bi li ispitale muškarca stoji li vaš dogovor, smjesta se zaustavite.

Nađite si hobi.

Ako se dogodi da muškarac zezne dogovor, onda mu smireno i oštro dajte do znanja da je vaše vrijeme dragocjeno. Prije toga, ne reagirajte. Ne trčite pred rudo. Sve će biti ok onda kada se opustite.

Toliko za danas, do idućeg tjedna šaljem vam veliki pozdrav!

Vaša Nelly

P.S.

NOVO: YouTube emisiju „Na kavi s Nelly“ u kojoj ću odgovarati na vaša najčešća ljubavna pitanja, od sada možete pratiti dva puta tjedno na kanalu S.K.Nelly.

Ako još uvijek birate idealan poklon za Dan žena, bilo da želite iznenaditi partnera, najbolju prijateljicu, ili samoj sebi kupiti nešto lijepo, evo ideje! Odnedavno sam ostvarila suradnju s prekrasnim brendom Capitola i zaljubila se u njihove satove! Inače promoviram samo stvari koje mi se istinski sviđaju, a Capitola dizajn osvojio me svojom elegancijom, jednostavnošću i profinjenošću.
Capitola satovi dostupni su po super cijenama, naručiti ih možete na www.capitolawatches.com, a uz promo kod SKNELLY15 ostvarujete dodatnih 15% popusta! Dolaze u elegantnim kutijicama, a ono što se meni posebno svidjelo jest da imaju različite veličine satova i podesive narukvice.

S.K.Nelly - Capitol
S.K.Nelly - Capitola
S.K.Nelly - Capitol

P.S. Obje knjige:

možete naručiti u našoj web trgovini u online obliku (eKnjige se šalju na vaš mail u PDF-u) ili u tiskanom obliku (knjige se šalju na vašu kućnu adresu). Knjige se šalju u cijeli svijet!

Cijenimo vaše mišljenje i nagrađujemo vašu vjernost! Ukoliko još niste ostavili vaše cijenjeno mišljenje o pročitanim knjigama, Individualnom Coachingu ili o blogu, to možete učiniti odmah na:

1. Našoj službenoj Facebook stranici – klikni ovdje za Facebook Review 2. Našoj službenog Google Business Stranici – klikni ovdje za Google Business Review

Nakon što ostavite vašu recenziju, javite nam se mailom na info@sknelly.com te ćemo vam poslati moj moćni ePriručnik za uspješno koketiranje na POKLON 😃

Povezane Objave