Kako se zauzeti za sebe i konačno reći NE

Kako se zauzeti za sebe i konačno reći NE

Drage moje dame, stvari su vrlo jednostavne. Ako želite kvalitetnu vezu i muškarca koji ima ozbiljne namjere, onda ne smijete pristajati na “ono što se nudi”. Iako on povremeno govori lijepe riječi i možda ono što govori zvuči obećavajuće – ako njegove riječi ne podrazumijevaju i djela, onda je sve ono o čemu sanjate samo PRIVID. Drage moje, ako vam muškarac daje obećanja za bolje sutra, a nikada nije uz vas kada ga trebate, onda vam sa sigurnošću mogu reći da od toga NEĆE BITI NIŠTA. Ne, ako se ne znate zauzeti za sebe. Ne, ako ne znate reći NE. No dobro, idemo vidjeti: kako se zauzeti za sebe i konačno reći NE?

Još jedna kolumna je pred nama, drage moje vjerne čitateljice. Prije svega bih se željela zahvaliti na vašoj podršci, porukama i mailovima koje mi šaljete. U zadnje vrijeme nisam bila u mogućnosti odgovarati na pojedinačne mailove, no obećajem – nastojat ću to učiniti u skorije vrijeme. 

Dobivam također puno pitanja o novoj knjizi, koja će se uskoro naći u pretprodaji. Sigurna sam da će knjiga koju ste već dugo i s nestrpljenjem čekale, opravdati vaša očekivanja. Uskoro ćemo objaviti datume pretprodaje pa vas molim još samo malo strpljenja! 🙂

U prošloj kolumni pričali smo o vrlo zanimljivoj temi – zašto muškarac koji se činio nespreman za vezivanje, ipak želi vezu, ali s nekom drugom. Jasno je da ta druga ne mora biti ni pametnija, ni ljepša niti bolja osoba. Ona je naprosto učinila nešto što ti nisi – a to nešto je postavljanje granica. Drugim riječima, žene koje drže do sebe, ne pristaju na loš tretman. Ne čekaju u klubu do ranih jutarnjih sati da se dotični muškarac smisli i da ih pozove k sebi na druženje. Ne čekaju danima i tjednima da ih nakon toga nazove. Kada vam se muškarac javi usred noći i predlaže susret u četiri zida, to ne znači da mu je stalo, već je naprosto usamljen. Ako na to pristanete u nadi da ćete se na taj način emotivno povezati, onda vas moram razočarati drage moje – ovo je jedna od najvećih ZABLUDA.

Kao što sam navela u prošloj kolumni, na ovakav tip poziva trebate reagirati na sljedeći način:

“Hvala na pozivu, ali zamolit ću te da se idući puta javiš u pristojno vrijeme ???? Tada ću svakako razmotriti poziv za izlazak ???? “

I što se događa kada se postavite na ovaj način? Druga strana, a u ovome slučaju muškarac, dobiva jasnu poruku – poruku u kojoj mu jasno dajete do znanja da vam mora pristupiti s poštovanjem. Tada muškarac dobiva UPUTE.

A muškarci vole upute. Vole znati što smiju i ne smiju. A žene koje toleriraju neprimjereno ponašanje i pristaju na “sve što se nudi”, u nadi da će odnos s dotičnim u budućnosti postati nešto bolji, ne mogu biti u većoj zabludi od one u kojoj se nalaze. 

Kako se zauzeti za sebe i konačno reći NE

Drage moje dame, stvari su vrlo jednostavne. Ako želite kvalitetnu vezu i muškarca koji ima ozbiljne namjere, onda ne smijete pristajati na “ono što se nudi”. Iako on povremeno govori lijepe riječi i možda ono što govori zvuči obećavajuće – ako njegove riječi ne podrazumijevaju i djela, onda je sve ono o čemu sanjate samo PRIVID. Drage moje, ako vam muškarac daje obećanja za bolje sutra, a nikada nije uz vas kada ga trebate, onda vam sa sigurnošću mogu reći da od toga NEĆE BITI NIŠTA. Ne, ako se ne znate zauzeti za sebe. Ne, ako ne znate reći NE. No dobro, idemo vidjeti: kako se zauzeti za sebe i konačno reći NE?

Kome i čemu zapravo trebate reći NE? Osobi koja vas ne tretira s poštovanjem. Situaciji koja je neprimjerena. Vezi koja nije veza (ako pretpostavimo da je veza ono što želite). 

U konačnici, ako želite vezu, onda najprije trebate reći NE muškarcu koji vas ne poštuje. 

Muškarac koji vas ne poštuje može biti loš tip, onaj kojeg trebate izbjegavati u širokom luku. Isto tako, to može biti normalan dečko iz susjedstva koji se tako ponaša iz jednog jednostavnog razloga – JER MISLI DA MOŽE. Zašto i ne bi mislio, ako ta super privlačna i zanimljiva žena pristaje na svaki njegov poziv, dolazi u gluho doba noći u njegov stan ili ga pušta u svoj – onda kada se on dosjeti i kada njemu to odgovara. Odjednom ona više i nije toliko zanimljiva. S druge strane, ako ta ista žena odluči reći NE i pokaže jasne granice i smjernice njoj prihvatljivog ponašanja, stvari će se početi mijenjati. Muškarac će dobiti jasnu poruku – ukoliko se i dalje želi s njom viđati – MORAT ĆE PROMIJENITI PRISTUP. I to će i učiniti. U većini slučajeva. Tada odnos ima šansu da se razvije u vezu. Tek tada. Tek onda kada vas muškarac počne tretirati s poštovanjem.

Ovo vrijedi i obratno. Jeste li se ikada zaljubile u muškarca prema kojem niste imale poštovanja? Kladim se da ne. 

Kako se zauzeti za sebe i konačno reći NE? Smireno, odlučno i odrješito. Bez tenzija. Bez uzbuđenja. Bez spočitavanja.

Evo primjera, kako reagirati kada vam muškarac ponudi nešto neprimjereno:

“Hvala ti na prijedlogu, ali nisam žena koja pristaje na ovakvu vrstu poziva. Sigurna sam da muškarac poput tebe može smisliti nešto primjerenije za jednu damu, a kada se to dogodi, rado ću razmotriti tvoj poziv.”

Jednostavno i jasno – može li bolje od toga?

Nastavak slijedi za tjedan dana. Do tada vam šaljem veliki pozdrav 🙂

Vaša Nelly

Individualni Coaching Program, knjige Muškarac u šaci, Muškarac iz snova i ostale korisne informacije

INDIVIDUALNI VIP COACHING

Za sve informacije o Individualnom Coaching Programu (individualne poduke/jedan na jedan) obratite se na mail mail info@muskaracusaci.com.

NOVO: Knjiga Muškarac iz snova

Sve informacije o novoj knjizi Muškarac iz snova – od nezainteresiranog do zaljubljenog muškarca možete naći klikom na link.

HIT Knjiga Muškarac u šaci

Osim standardnog tiskanog izdanja, dugo očekivano izdanje eKnjige Muškarac u šaci možete naručiti u samo par klikova na sljedećem linku. Za sve upite o knjizi, eKnjizi ili za narudžbu putem maila, javite se mojim administratorima na mail info@muskaracusaci.com ili na društvene mreže. Knjiga se šalje u sve države! 🙂

Zapratite nas na Instagramu za dnevne novosti: @muskaracusaci & @sknelly_official.

Besplatno poglavlje knjige možete preuzeti klikom sljedeći link, a popis prodajnih mjesta nalazi se na sljedećem linku.

Autorica: Sanela Kovačević Nelly

Fotografija: Josip Čekada

P.S.

NOVO: YouTube emisiju „Na kavi s Nelly“ u kojoj ću odgovarati na vaša najčešća ljubavna pitanja, od sada možete pratiti dva puta tjedno na kanalu S.K.Nelly.

Ako još uvijek birate idealan poklon za Dan žena, bilo da želite iznenaditi partnera, najbolju prijateljicu, ili samoj sebi kupiti nešto lijepo, evo ideje! Odnedavno sam ostvarila suradnju s prekrasnim brendom Capitola i zaljubila se u njihove satove! Inače promoviram samo stvari koje mi se istinski sviđaju, a Capitola dizajn osvojio me svojom elegancijom, jednostavnošću i profinjenošću.
Capitola satovi dostupni su po super cijenama, naručiti ih možete na www.capitolawatches.com, a uz promo kod SKNELLY15 ostvarujete dodatnih 15% popusta! Dolaze u elegantnim kutijicama, a ono što se meni posebno svidjelo jest da imaju različite veličine satova i podesive narukvice.

S.K.Nelly - Capitol
S.K.Nelly - Capitola
S.K.Nelly - Capitol

P.S. Obje knjige:

možete naručiti u našoj web trgovini u online obliku (eKnjige se šalju na vaš mail u PDF-u) ili u tiskanom obliku (knjige se šalju na vašu kućnu adresu). Knjige se šalju u cijeli svijet!

Cijenimo vaše mišljenje i nagrađujemo vašu vjernost! Ukoliko još niste ostavili vaše cijenjeno mišljenje o pročitanim knjigama, Individualnom Coachingu ili o blogu, to možete učiniti odmah na:

1. Našoj službenoj Facebook stranici – klikni ovdje za Facebook Review 2. Našoj službenog Google Business Stranici – klikni ovdje za Google Business Review

Nakon što ostavite vašu recenziju, javite nam se mailom na info@sknelly.com te ćemo vam poslati moj moćni ePriručnik za uspješno koketiranje na POKLON 😃

Povezane Objave