Kako se postaviti onda kada ON ne želi vezu

Facebook

Kako se postaviti onda kada ON ne želi vezu

U prošlom blogu smo govorili o tome što učiniti onda kada želiš vezu s muškarcem koji te ne shvaća ozbiljno, s muškarcem koji se ni ne trudi da te bolje upozna. Taj muškarac ni ne mora biti loš čovjek, ali ti ne nudi ništa osim veze bez obaveza. Problem je u tome što ti se on uistinu sviđa, ali ti više ne odgovara samo ležeran odnos. Postavlja se pitanje: kako se postaviti onda kada on ne želi vezu?

Kako-se-postaviti-onda-kada-ON-ne-želi-vezu

Drage moje, u prošlom blogu sam vam pokazala kako se postaviti i što reći muškarcu da bi se vaš trenutni odnos „veze bez obaveza“ pretvorio u nešto više. Najgore što možete u toj situaciji učiniti jest strpljivo čekati, čekati da te se sjeti muškarac koji te uzima zdravo za gotovo. Onaj isti muškarac koji ti se ne javlja svaki dan, a vrlo je rječit kada je u pitanju dogovor za seks.

Ne, čekanje nije dobra ideja.

U tom čekanju žene često čine sve više ustupaka i ulažu sve više i više truda u odnos s tim muškarcem. Kao da će on u nekom momentu shvatiti da bi trebao početi cijeniti taj trud. Ali postoji jedan problem:

Ulazak u vezu nije audicija na kojoj ćeš se iskazati ako daš sve od sebe da se dokažeš.

Upravo suprotno – muškarac oko kojega se trudiš iako ti ne daje ništa zauzvrat, još će te manje cijeniti. Ljudi općenito ne cijene ono što im je ponuđeno na pladnju.

Kako se onda postaviti kada on ne želi vezu? Jasno mu postavi granice i drži se tih granica.

Kada mu postaviš granice (u prošlom blogu pročitaj kako) i pritom nestaneš s radara, moguće je da te neće željeti izgubiti. Isto tako je moguće da ga tvoj odlazak neće pogoditi. Ali to je samo znak da bi ionako otišao iz tvojeg života – prije ili poslije.

Šteta je da ti prođu godine u nadanju

Knjige na akciji

Šteta je. Šteta je da ti prođu godine u nadanju. Kada čekaš na nekoga da te se sjeti – i nadaš se – ovoga puta će biti drugačije.

NEĆE. Vjerujte mi, drage moje dame – neće.

Ako pristaneš nekome biti rezerva, bit ćeš rezerva sve dok na to pristaješ.

Srećom, postoji i dobra vijest. Uvijek možeš reći dosta, ali ne reći pa poreći. Ne možeš istodobno biti i dostojanstvena žena i rezerva. Ne možeš postaviti granice pa sutradan “skakati” na nečiji poziv.

Možda taj muškarac i nije loš, možda i jest. Sve u svemu, on te tretira kao rezervu jer TI MU TO DOPUŠTAŠ.

Drugim riječima, ako želiš da te muškarac doživi kao potencijalnu Onu Pravu, kao rijetki dijamant, onda se moraš tako i postaviti. Ne smiješ mu pružati ono što bi dobio u vezi, ako niste u vezi. Ako ti dolazi na neobavezni seks, a još mu pritom i napraviš ručak, saslušaš ga, nudiš mu pomoć oko njegovih problema… a on ni ne spominje riječ veza, smjesta napravi korak unatrag. Zapravo više koraka unatrag. On od tebe dobiva sve što bi bilo normalno u jednoj vezi, ali ti jasno daje do znanja da se ne želi vezati. Uostalom i ne mora – kada si ti ionako tu.

Zato trebaš povući crtu.

Kako se postaviti onda kada ON ne želi vezu

Nakon što mu jasno daš do znanja koje su tvoje želje i time jasno postaviš granice, trebaš se tih granica i držati. Dakle, ako mu kažeš da ti više ne odgovara ležeran odnos, te da si u fazi života kada želiš pravu vezu, onda ne možeš pristati na mrvice.

[booking_product_helper shortname=”booking lovran”]

Što to znači?

U većini slučajeva će muškarac reagirati tako da će ti reći da ne želi vezu tj. da nije spreman za vezivanje. I što onda? Ništa. Kažeš mu – ok, bez ljutnje i predbacivanja. – Možemo biti prijatelji.

Nakon što muškarcu postaviš granice i jasno izraziš svoje želje, vrijeme je da se povučeš da bi dotični imao vremena vidjeti kako izgleda život bez tebe.

Moguće je da će ti se početi javljati nakon tjedan, dva, tri. Možda prođe i duže vremena. Sve ovisi o situaciji. Onda kada se javi trebaš biti prijateljski raspoložena, ali ne trebaš ti biti ta koja postavlja pitanja i inicira komunikaciju.

Tvoje je da kreneš dalje, njegovo je da se izbori za sebe i da te pokuša ponovno osvojiti.

Ukoliko se ne javi uopće – nisi u gubitku. To samo znači da nikada ne bi bilo ništa od toga odnosa.

Svakako ono što ne trebaš raditi jest slati poruke, ili uspostavljati bilo kakav oblik komunikacije nakon što postaviš granice. Ako želi, javit će se sam. I s vremenom će biti spreman ponuditi nešto više.

Kako se postaviti onda kada ON ne želi vezu? Daj mu do znanja što želiš/ne želiš i kreni dalje. Ako želi, zna gdje će te naći.

Toliko za danas drage moje, do idućeg tjedna šaljem vam veliki pozdrav!

Najnovije s Youtubea

Povezane objave

EKSKLUZIVNO: NOVA KNJIGA MUŠKARAC U ZANOSU

DAN
SATI
MINUTE
SEKUNDE