Kako ponovno uspostaviti kontakt s bivšim na dostojanstven način?

Facebook

Kako ponovno uspostaviti kontakt s bivšim na dostojanstven način?

Prošlo je već više od dva mjeseca. Negativne tenzije su polako nestale, barem s tvoje strane. Izbjegla si sve greške koje žene često čine kada bivaju ostavljene. Imala si osjećaj da će se on javiti jer takva ljubav nije mogla nestati preko noći, ali sada uviđaš da je i to moguće. Želiš znati ima li osjećaja s njegove strane ili je on krenuo dalje. Želiš uspostaviti kontakt u želji za pomirenjem ili barem da znaš da je krajnje vrijeme da i ti uistinu kreneš dalje. Zbog svega toga pitaš se kako ponovno uspostaviti kontakt s bivšim na dostojanstven način?

 

Dobiti košaricu nikada nije ugodno iskustvo, no to ne znači da je

odluka a priori loša. Zašto je dobro što ste dobili košaricu? Ono što

mnoge žene ne shvaćaju jest da upravo u gubitku interesa i

zahlađenju leži PRILIKA.

Isječak iz knjige Muškarac iz snova – od nezainteresiranog do zaljubljenog muškarca

 

Kako-ponovo-uspostaviti-kontakt-s-bivšim-na-dostojantstven-način

Ako nisi bila dosadna, očajna, ako ga nisi obasipala pažnjom, spamirala porukama u periodu nakon prekida  – onda možeš pokušati uspostaviti ponovni kontakt. S druge strane, ako si činila sve navedeno, onda će tvoje javljanje biti protumačeno samo kao nastavak prethodnih akcija. Samim time neće biti željenog efekta.

Pretpostavimo da je u pitanju prva situacija i da si na vrijeme „stala na loptu“ i izbjegla očajničke poteze koje čine i žene i muškarci kada ne žele prekid. Kako mu pristupiti suptilno i dostojanstveno?

Kako ponovno uspostaviti kontakt s bivšim na dostojanstven način

Ako je prošlo dovoljno vremena da splasnu negativne tenzije, a ti se nisi uopće javljala, tada mu možeš pristupiti porukom tipa:

  • Hej dugo se nismo čuli, planiram kupiti __________ pa pošto si ti stručan u tome, zanima me možeš li mi preporučiti ____________ ….

 

To je normalna rečenica kojom ga pitaš nešto vezano uz njegovu stručnost. Ako pretpostavimo da ste bili u vezi u kojoj ste puno toga dijelili, onda neće biti tako čudno što se baš njemu obraćaš za savjet. Dakako da će biti iznenađen. Ako si mu nedostajala, rado će ti odgovoriti. Tvoje je da ostaneš cool i da ne inzistiraš na razgovoru. Ne postavljaj mu potpitanja, već ga pusti da komunikaciju nastavi sam. Tvoje je samo da otvoriš temu, dalje je na njemu. Komunikacija treba teći u ležernom i pozitivnom tonu, bez priče o prošlosti.

Ono što je najvažnije kod ovakvog oblika uspostavljanja komunikacije jest da to učiniš prvi put i da se ne javljaš prva nakon toga. Ako mu je do tebe stalo, on će znati iskoristiti ovu priliku da ti se približi. Ako nije, vrijeme je da kreneš dalje. Što prije, to bolje.

Knjige na akciji

 

U novoj epizodi emisije „Na kavi s Nelly“ govorila sam o ovoj temi, a video možete pogledati klikom na link.

Što učiniti kada se on počne javljati

Ako mu je istinski stalo, tvoj bivši će shvatiti ovo kao priliku za pomirenje. Bezbroj je situacija u kojima su muškarci tek naknadno shvatili da nisu trebali prekinuti vezu. Tada ovakav potez može biti početak novog odnosa. Ali što učiniti kada se on počne javljati?

  1. Uspori
  2. Ne pričaj o tome gdje si bila i što si radila u fazi prekida
  3. Ne opravdavaj se i ne traži njega da se opravdava
  4. Ne spominji razloge svađe i prekida
  5. Ostani na ležernim temama jer vaše pomirenje još uvijek nije sigurno

Muškarci se znaju ponovno približiti ženama iz znatiželje i pritom idu vidjeti kamo će ih to odvesti. Ako je razlog prekida bila tvoja nesigurnost i ovisnost o njegovoj pažnji, onda je jasno da ćeš ga takvim ponašanjem ponovno udaljiti. Drugim riječima, ne srljaj u novu instant vezu onda kada ti se on počne javljati. Uspori i dopusti mu da preuzme inicijativu.

Možeš ga ohrabriti, motivirati lijepim riječima, ali izostavi izjave o bezuvjetnoj ljubavi. Daj mu priliku, ali ne i garanciju da ćeš biti tu bez obzira na sve. Cijeni sebe da bi te cijenili drugi.

Toliko za danas drage dame, do idućeg tjedna šaljem vam veliki pozdrav!

Najnovije s Youtubea

Povezane objave

KNJIGA MUŠKARAC U VEZI -30%

DAN
SATI
MINUTE
SEKUNDE