Facebook

Kako održavati vezu dopisivanjem

U vezi ste, ali čini ti se kako je postalo pomalo dosadno, monotono. Čini ti se da on više i nije zainteresiran kao prije. U početku nije mogao dočekati da čuje tvoj glas, slao ti je poruke baš svaki dan, nazivao te redovito, a sada … kao da više nema onog početnog žara. Imaš dojam da je vaš odnos krenuo nizbrdo, a ako ne živite u istom gradu ili čak ni u istoj državi, situacija s pandemijom vam je dodatno otežala stvar. U takvoj situaciji se nameće ono vječno pitanje: Kako održavati vezu dopisivanjem?

Naime, kada je uistinu zainteresiran, muškarac je u stanju učiniti gotovo sve. Samo nebo mu je granica. S druge strane, kada nije dovoljno zainteresiran, nije spreman učiniti gotovo ništa. I to je surova istina.

Isječak iz knjige Muškarac iz snova – od nezainteresiranog do zaljubljenog muškarca

Kako-održavati-vezu-dopisivanjem

Drage moje, zauzete dame, s obzirom da dobivam hrpu vaših pisama sa željom da se pozabavim postojećem vezama i njihovim poboljšanjem, ovo će biti jedna od takvih kolumni. Da, točno je, nisu samo počeci veze kritični i upitni, veza može doći u krizu u bilo kojem periodu. U takvim situacijama, rješenje je uvijek angažman s obje strane, a danas ćemo govoriti o tome što vi drage dame možete učiniti kako biste potaknule pozitivnu promjenu u vašoj vezi.

Kako održavati vezu dopisivanjem? Potrudite se da bude zanimljivo. Ne šaljite uvijek iste poruke.  Budite pune iznenađenja i pomalo nepredvidive.

Najveće greške u dopisivanju koje mogu biti kobne za vašu vezu

Ako govorimo o dopisivanju, bilo ono putem poruka, društvenih mreža i aplikacija – morate biti svjesne da pisana riječ može imati različite konotacije i da često biva neshvaćeno ono što želite reći. Ponekad šala može biti shvaćena suviše ozbiljno ili nešto što je olako rečeno, može biti protumačeno na potpuno drugačiji način. Jeste li ikada reagirale suviše burno na poruke vašeg muškarca? Jeste li ga optužile za zanemarivanje, manjak truda? Jeste li mu objasnile za što je sve kriv u vašoj vezi? I u konačnici – da li vam se dogodilo da je svađa otišla u potpuno krivom smjeru i da je došlo do zabrinjavajućeg zahlađenja odnosa?

Najveće greške u dopisivanju koje mogu biti kobne za vašu vezu je baziranje komunikacije na PRETPOSTAVKAMA.

Naime, muškarac koji ti nije odgovorio u kratkom roku (jer je možda stvarno zaposlen u tome trenutku) neće dobro reagirati na dramu s tvoje strane. Isto vrijedi i obratno. Što bi učinila ti da neku banalnu situaciju, tvoj muškarac protumači kao nevjeru? Da li bi ti bio jednako privlačan kao na početku, ako bi vrlo često pokazivao svoju nesigurnost? Naravno da ne bi. Zato je važno stati na loptu i promisliti prije ishitrene reakcije.

Knjige na akciji

Olako donošenje zaključaka

Često donosimo zaključke olako, utemeljene na našem subjektivnom doživljaju situacije. Ako shodno tome, reagiramo iz straha i kreiramo nepotrebnu dramu, velike su šanse da postojeći ljubavni odnos krene silaznom putanjom.

Zašto se to događa? Zašto jedna poruka može izazvati veliku svađu? Zato što obje strane zauzimaju obrambeni stav, svatko brani sebe i vrlo često baca cijelu krivnju na partnera. A realno – nitko ne voli biti kriv, nitko se ne voli osjećati da sve što radi – radi pogrešno, zar ne? Upravo zato, ako osjećamo da u ljubavnom odnosu nedostaje uzbuđenja, umjesto pasivne agresije i traženja krivca u partneru, trebamo inicirati promjenu nabolje.

Kako da dopisivanje postane uzbudljivije

Ako govorimo o dopisivanju, tada je to za mnoge čak i olakotna okolnost. Često je lakše nešto napisati, nego reći (osobito za one sramežljive). I ovo se ne odnosi samo na veze na daljinu, već je primjenjivo i u drugim situacijama (recimo ako ti i partner većinu vremena provodite odvojeno, svatko na svojem poslu). Za sve vrijedi isti cilj, a to je kreirati pozitivno iskustvo koje uključuje entuzijazam, znatiželju, iščekivanje…

Kako održavati vezu dopisivanjem? Izađite iz rutine. Promijenite stil pisanja. Počnite koketirati – kao da se nalazite na samom početku veze. Da se pita muškarce, oni bi vječno dejtali. Taj osjećaj uzbuđenja i neizvjesnosti je kao ovisnost, i kada se pojavi žena koja zna kako u njemu probuditi taj mix osjećaja, ona zaokuplja njegove misli. Ona ga motivira da postane bolja verzija sebe. Ona u njemu budi muškarca i želju da se iskaže kao takav. U konačnici i ti možeš biti ta žena.

Konkretno

Postavlja se pitanje, kako to postići uz pomoć dopisivanja i je li to moguće postići u postojećoj vezi. Apsolutno jest. Naravno, sve ovisi o tome u kojoj se fazi nalazi vaša veza, no ako pretpostavimo da su strasti samo utihnule i da ste ušli u rutinu u kojoj je došlo do zahlađenja, unošenje pozitivnih promjena može učiniti čuda u vašoj vezi.

Kada govorimo o dopisivanju, evo nekoliko prijedloga poruka koje možete postati svojem muškarcu:

  • Danas se teško koncentriram na posao jer ne mogu prestati razmišljati o tebi (o prošloj noći, o tome kako ti stoji ona majica…)
  • Imam iznenađenje za tebe…jedva čekam da ga vidiš 😉
  • Znaš o čemu upravo razmišljam? O tome kako si zgodan i kako jedva čekam da te vidim večeras 😉
  • Sviđa mi se kako razmišljaš. Jedva čekam da mi ispričaš detalje uživo…
  • Danas sam te spominjala (na poslu, u društvu..)
  • Najbolji si (najjači, najpametniji…).
  • Ponosna sam na tebe. Ti si rođeni pobjednik.
  • Bravo! (Hvališ neko njegovo postignuće). Pobrinut ću se da budeš nagrađen 😉

Ovo su primjeri poruka koje će vam itekako unijeti novo uzbuđenje u vezu jer ćete muškaraca potaknuti da se ponovno osjeća cijenjenim, voljenim, poštovanim… No dobro, ne oklijevajte, krenite s primjenom, i gledajte rezultate!

U emisiji „Na kavi s Nelly“ govorila sam detaljnije o ovoj temi, a video možete pogledati klikom na link. Toliko za danas, a do idućeg tjedna šaljem vam veliki pozdrav!

Najnovije s Youtubea

Povezane objave