Facebook

Zašto vaš ljubavni život stoji u mjestu

Pitanje dana, mjeseca i godine: zašto vaš ljubavni život stoji u mjestu? Ukratko, stvar je IZBORA. U životu biramo ono na što pristajemo. A onda kada svjesno pristajemo na loš tretman, na život u zabludi, na čekanje i nadanje, tada sami sebi stojimo na putu da ostvarimo željenu ljubavnu sreću. Tada sabotiramo sami sebe i govorimo da nemamo sreće. Gotovo svaka žena je barem jednom bila u sličnoj situaciji, kada je nesvjesno odabrala ulogu žrtve. I sve je to ok, osim ako ti se takav način života pretvori u naviku. Svaki dan je zapravo nova prilika za promjenu, a sve počinje od odluke, odluke da ćeš konačno odabrati sebe.

Ne preuzimajte ulogu njegove majke. Ne dirajte u mamu. I ne pokušavajte biti bolje od nje, niti zauzeti njezino mjesto ni u čemu. To je bitka koja je unaprijed izgubljena.

 Isječak iz NOVOG ePriručnika Tajne uspješnog dopisivanja s muškarcem

Zašto-vaš-ljubavni-život-stoji-u-mjestu

Drage moje dame, ako vas ičemu želim naučiti, to je na prvome mjestu da odbacite STAV ŽRTVE. To je stav koji vas neće odvesti nikamo. Sva naša nadanja i očekivanja padaju u vodu ako ne preuzmemo odgovornost za vlastiti život. Upravo zato vam se može činiti da stojite u mjestu jer očekujete od nekoga drugoga da vam pruži osjećaj sreće, dok istovremeno ne znate povući granice. Nekada je dovoljno samo povući granice, a nekada je potrebno krenuti dalje i odustati od pogrešnih ljudi.

Zašto vaš ljubavni život stoji u mjestu? Jer ne poduzimate prave korake da se pokrenete u pravom smjeru. Surovo, ali istinito.

Preodgoj odraslog muškarca

U novom ePriručniku Tajne uspješnog dopisivanja s muškarcem između ostalog, govorila sam i o glavnim greškama koje vas sprječavaju da ostvarite ljubavnu sreću. Jedna od tih grešaka je preuzimanje uloge majke odraslom muškarcu. Žene koje se tako postave od početka, u muškarcu ne pobuđuju želju ni interes. Čak i ako je muškarac inače ok, on se u takvom odnosu često distancira i pruža otpor vezi. Što to znači?

Mnoge žene u najboljoj namjeri ljubavnim vezama pristupaju na ovaj način. Smatraju da će uz prave korektivne mjere, „ispraviti“ određenog muškarca i prilagoditi ga svojim očekivanjima. Uz malo truda, on će postati bolji, pažljiviji, spremniji za vezu. U tome naumu one ulažu sve više i više energije, pa tako ponekad prođu i godine na projektu zvanom „Novi Bolji Muškarac“. Ono što je žalosno je to što ovakva misija najčešće završava duboko razočaravajuće. Umjesto beskrajne zahvalnosti zbog uloženog truda i vremena, žena spasiteljica dobiva samo otpor i nezahvalnost. Onda kada dođe vrijeme da se skrasi s njim, on se skrasi s nekom drugom jer mu ona postaje prenaporna. Je li ovo fer? Nije, ali tko je uopće rekao da su ljubavni odnosi fer?

Zašto vaš ljubavni život stoji u mjestu iako dajete sve od sebe da vam krene? Ako ste se prepoznale u ovoj situaciji, onda je odgovor jednostavan – usmjerile ste energiju na krivi put. Vi u ovoj situaciji možda mislite da radite na svojoj ljubavnoj sreći, a zapravo same sebi podmećete nogu na putu do ostvarenja iste.

Rješenje? Prestanite pokušavati zauzeti mjesto majke odraslom muškarcu. On ne treba majku, sestru ni spasiteljicu. On treba ženu koja će zajedno s njim (a ne sama) graditi ljubavni odnos. OK?

Tajne-uspješnog-dopisivanja-s-muškarcem

Ustrajanje na pogrešnom muškarcu

Da, postoje muškarci koji nisu ok. Ima onih koji svjesno obmanjuju žene u potrazi za kratkim avanturama, dok ima onih koji su naprosto emocionalno nezreli i u vječnoj potrazi za novim izazovima. To su muškarci koji vam se javljaju samo periodično. Oni uglavnom žele seks i često jasno daju do znanja da nisu zainteresirani za vezu. Nažalost, mnoge žene ovo čuju, ali ne slušaju i ustraju na tome da će se on s vremenom promijeniti. Primaju ga u kasne noćne sate, kuhaju mu ručak, večeru, čiste mu stan i čine sve što bi činile u vezi. Time stvaraju prividnu oazu sreće i hrane svoju iluziju u kojoj će on s vremenom postati bolji i pažljiviji. Samo postoji jedan mali problem. To se neće dogoditi.

Zašto vaš ljubavni život stoji u mjestu? Velika je vjerojatnost da ustrajete na pogrešnom muškarcu, bez obzira na to što vam je jasno da od toga neće biti ništa.

Mnoge žene, iako su duboko u sebi svjesne ove bolne istine, i dalje ustraju na muškarcu koji ne nudi ništa. Prepoznajete li se u ovoj priči? Moguće je da vas loše tretira, da ne skriva da se viđa i s drugim ženama, moguće je svašta. Također je moguće i da je riječ o muškarcu s kojim ste već dugo u nekoj vrsti veze bez obaveza. Stvari se ne pomiču, a vama otkucava biološki sat.

Rješenje? Odluka. Jasna, čvrsta odluka. Tu odlučujete hoćete li zauzeti mjesto vozača ili mjesto suvozača u vlastitim životu. Hoćete li se primjerice, odreći majčinstva dok čekate da se loš muškarac popravi? Hoćete li se odreći karijere trošeći vrijeme na preodgoj lošeg muškarca? Što ste sve spremne prokockati da ga zadržite?

Knjige na akciji

Ili on ili nitko – stav koji vas čini žrtvom

  • Ili on ili nitko – riječi su jedne moje poznanice koja je odlučila pod svaku cijenu ostati s muškarcem koji ju sustavno vara – godinama.

 

Ovo je pravi primjer veze, braka, ljubavnog odnosa u kojem jedna strana svjesno bira biti i ostati žrtva. Ovakav stav nikad ne vodi do sreće jer muškarac kojem se tolerira loše ponašanje, nikada to ponašanje neće promijeniti.

Zašto vaš ljubavni život stoji u mjestu? Zato što svjesno birate ulogu žrtve. Svjesno birate vezu u kojoj niste sretne. Ako odbijate isplivati iz vlastite agonije, tko vam onda može pomoći?

Rješenje? Zapitajte se je li on vrijedan toga da izgubite sve drugo čemu težite u životu? Nitko nije vrijedan takve žrtve, ali na vama je odluka. Svatko odlučuje za sebe. Svatko bira svoj život, no moje pitanje za vas je – zašto ne odabrati lijep život?

Do kada birate živjeti u zabludi

Drage moje dame, o vama uvelike ovisi vaša ljubavna sreća. Neke ljude moramo pustiti da odu, da bismo ostvarili ono što želimo. Imajte na umu sljedeće:

Nije moguće promijeniti ljude ako se oni sami ne žele promijeniti.

Na vama nije da trčite tuđu utrku. Na vama je da trčite svoju utrku. Da se borite za sebe. Misija jedne žene nikada ne bi trebao biti preodgoj odraslog muškarca. Takav pristup nikada, ali nikada neće donijeti željene rezultate. Umjesto toga, pobrinite se za sebe. Stavite masku za disanje najprije sebi na lice, a potom drugima. Ne gubite zrak u nastojanju da nekoga uvjerite, promijenite, nagovorite. Ta utrka unaprijed je izgubljena.

U emisiji „Na kavi s Nelly“ govorila sam o ovoj temi, a video možete pogledati klikom na link.  Toliko za danas, a do idućeg tjedna šaljem vam veliki pozdrav!

P.S. NOVO! Od ovoga tjedna u našoj web trgovini naći ćete paket od sve tri eKnjige Muškarac u šaci & Muškarac iz snova i ePriručnika Tajne uspješnog dopisivanja s muškarcem po sniženoj cijeni. Ono što je sjajno kod ONLINE knjiga jest to da ih možete preuzeti i čitati odmah, te istoga trena krenuti s promjenom svojeg ljubavnog života. Ne čekajte bolje okolnosti, više sreće, bolji trenutak! Vrijeme je da svoj život uzmete u svoje ruke. Krenite sad!

Najnovije s Youtubea

Povezane objave

EKSKLUZIVNO: NOVA KNJIGA MUŠKARAC U ZANOSU

DAN
SATI
MINUTE
SEKUNDE