Zašto neke žene povjeruju u priču online varalice

Facebook

Zašto neke žene povjeruju u priču online varalice

Završio je u zatvoru nevin. Pokazao joj je ranjivost. Sve se odvijalo brzo, ali je osjetila emocionalnu povezanost Bio je osoba kakvu želiš spasiti, pogotovo jer ima toliko odgovornosti na svojem leđima. Svi se oslanjaju na njega, a ona će biti ta na koju će se on osloniti. Ovo je priča Cecile, jedne od djevojaka prevarenih od strane Varalice s Tindera. Ako niste pogledale ovaj dokumentarni film, savjetujem vam da ga pogledate kako biste vidjele koliko daleko dosežu prevare na internetu. Ako ste već upoznate s ovim scenarijem ili ako poznajete osobu koja je nasjeo na sličnu priču, postavlja se pitanje – zašto neke žene povjeruju u priču online varalice?

Naime, žene se nerijetko zaljubljuju u ono što bi muškarac mogao postati, u onu idealnu viziju muškarca koja se kreira na temelju površnog poznanstva i pogrešnih očekivanja.

Isječak iz NOVE KNJIGE  Muškarac u vezi – od veze bez obaveza do kvalitetne ljubavne veze

Zašto-neke-žene-povjeruju-u-priču-online-varalice

Važno je ne osuđivati

Zašto mi vidimo sve ono što nisu vidjele prevarene žene? Zašto su bile toliko naivne? Ako se pitate drage moje dame, zašto one koje su prevarene nisu jasno vidjele što će se dogoditi, evo odgovora na to pitanje. Naime, kada gledamo The Tinder Swindler, koristimo logički mozak jer nismo emocionalno vezani za tu priču. Postoji uvjerenje da su te žene same sebi navukle probleme jer su tražile ovakav način života i trebale su vidjeti znakove upozorenja.

Mi kao gledatelji, koji nismo u emocionalnom stanju u kojem su bile njegove žrtve, možemo vidjeti znakove upozorenja i možemo vidjeti Levievove crvene zastavice. Naš nedostatak suosjećanja vezan je za naš logički mozak: mislimo da su trebali znati bolje.

Da, vjerojatno vam se ne bi dogodilo isto što i njima, no moguće je da biste vi drage dame nasjele na neku drugu vrstu pomno isplanirane prevare. Zato je jako važno ne osuđivati, već pokušati razumjeti žrtve prevare i iskoristiti njihovo iskustvo kao vrijednu lekciju i upozorenje.

Postoje negativni stereotipi koji se asociraju sa ženama koje su žrtve ljubavnih prevara, pa su tako žrtve od strane okoline prozvane naivnima, očajnima, sponzorušama. Umjesto da im se pruži podrška, one su izložene ismijavanju – čime dajemo poruku žrtvama da trebaju šutjeti, a cilj svima nama treba biti da se razotkriju ovakvi varalice, zar ne?

Zašto neke žene povjeruju u priču online varalice? Zato što zbog emocionalne povezanosti, ne vide jasno situaciju, ne razmišljaju logički u tim trenucima.

 

3D-slike-super-paket

Što rade prevaranti

Prevaranti najprije sa ženama ostvaruju emocionalnu vezu, a tek onda idu za svojim ciljem – bilo da je u pitanju novčana korist ili nešto drugo.

Zato žene koje su prevarene gledaju u tog muškarca potpuno drugim očima. Znam situacije u kojima je prijateljica upozoravala prevarenu ženu mjesecima na crvene zastavice koje ona jednostavno nije željela vidjeti. Povjerovala joj je tek kada je varalica bio razotkriven i kada je priznao svoje laži.

To je ključno – vidimo ono što želimo vidjeti, vjerujemo u ono u što želimo vjerovati. Zato čak i pametne, uspješne žene padnu na šarm prevaranta koji točno zna što radi i u koje vrijeme. On zna da najprije mora steći njezino povjerenje da bi ju mogao tražiti usluge u obliku novca i slično.

Ako govorimo o Tinderu Svindleru, tu je riječ o pomno isplaniranoj prijevari koja je ponovljena više puta.- Znao je kakve žrtve će odabrati i što će im prezentirati. Kreirao je lažnu „online ličnost“ – sin kralja dijamanata, te je kao naočigled vrlo uspješan muškarac lako zaokupio pažnju svojih žrtava.

Online varalice

Impresionirao bi žene luksuznim životnim stilom – skupim večerama, privatnim avionima, autima, luksuznim lokacijama, prividnom zaposlenošću, samostalnošću, odvažnošću i nedohvatljivošću.

Uz to što je uglađen, sređen i što se predstavlja kao imućan, očigledno je vješt u pridobivanju povjerenja i naklonosti. Zato je to djelomično i razumljivo zašto su žene tako lako padale na njega i njegovu izmišljenu priču. On odmah šalje dokaz (let privatnim avionima, kupljene avionske karte.. ) čime potvrđuje svoju priču uspješnog muškarca.

Tada žene koje se za njega počnu emocionalno vezivati traže dokaze da je to istina, umjesto dokaze da to nije istina. One se zaljubljuju u njega i vjeruju mu – jer mu žele vjerovati. To je ujedno i odgovor na pitanje zašto neke žene povjeruju u priču online varalice. Jer žele vjerovati da je stvaran i da će biti njihov princ iz bajke.

 

3D-Muskarac-u-vezi-web

Koji je profil žena koje postaju žrtve prevare

Nema pravila kada govorimo o žrtvama prevare. To mogu biti jako mlade žene u dvadesetima, žene u tridesetima, četrdesetima, pedesetima. Princip je isti, samo se razlikuju priče koje im varalice prezentiraju.

Kada govorimo o žrtvama varalice s Tindera, to su žene u ranim 30ima, koje se žele skrasiti. Žene koje žele nekoga za ozbiljno, razočarane su prethodnim ljubavnim iskustvima i izborom muškaraca koji nemaju ozbiljne namjere. I onda kada se pojavi jedan takav muškarac – privlačan, uglađen, sređen, uspješan, koji se predstavlja kao imućan, a pritom ima ozbiljne namjere – one žele vjerovati da je on stvaran.

Upravo zato im on nudi ono što bi im se moglo svidjeti – daje im onu percepciju o sebi u koju će one vjerovati. On ih potiče na to da požele biti žene spasiteljice o kojima sam govorila u knjizi Muškarac u šaci.

3D-Muskarac-u-saci-web

Kako dejtati online uspješno i oprezno

Kako dejtati online uspješno i oprezno? To sam objasnila u ePriručniku Tajne uspješnog dopisivanja s muškarcem za koji smatram da ga treba pročitati svaka žena koja želi uspjeh na ljubavnom polju i BRZE REZULTATE. Ako dejtate online, važno je da brzo prepoznate sumnjive likove i da ih eliminirate, kako biste krenule dalje, u potragu za onim kvalitetnim muškarcem.

Na koncu, možemo zaključiti da uvijek treba zadržati dozu opreza kada su u pitanju takva poznanstva, no to ne znači da online aplikacije ne posjećuju i oni kvalitetni muškarci. Važno ih je samo na vrijeme selektirati, prepoznati i uspostaviti zanimljivu komunikaciju koja će se brzo preseliti iz virtualnog svijeta u onaj stvarni svijet.

Više o ovoj temi poslušajte u mojem najnovijem YouTube videu klikom na LINK.

 

3D-Tajne-uspjesnog-dopisivanja-s-muskarcem-web

Novo tržište: Od sada i novu knjigu Muškarac u vezi možete kupiti u Srbiji!

EKSKLUZIVNO: Zbog ogromne potražnje,  sada je i moja nova knjiga Muškarac u vezi dostupna na tržištu u Srbiji! Možete ih naručiti kod našeg izdavača i predstavnika za Srbiju klikom na LINK. Za sve upite vezane uz narudžbe na njihovoj stranici, obratite im se direktno na office@korisnaknjiga.com.

Hrvatska i cijeli svijet

Inače, knjige šaljemo u sve države pa tako sve knjige možete iz bilo kojeg dijela svijeta naručiti u našoj WEB TRGOVINI klikom na LINK.

U našoj web trgovini birate između eKnjiga i tiskanog/štampanog izdanja. Prednost eKnjiga koje se šalju na vaš mail u .PDF formatu jer to što ih možete čitati ODMAH. Ako ste pak ljubiteljice standardnih tiskanih knjiga, ne brinite, knjige se šalju u cijeli svijet.

Najnovije s Youtubea

Povezane objave

S.K.Nelly-Blog

Kako dejtati online pametno

Kako dejtati online pametno Živiš u malom gradu, selu ili možda na otoku. Čini ti se da je lakše upoznati nekoga novoga onima koji žive u većim gradovima. Online upoznavanje

Nastavi čitati
S.K.Nelly-blog

Gdje se skrivaju pravi muškarci?

Gdje se skrivaju pravi muškarci? Gdje su nestali oni muškarci koji doista nazovu onda kada kažu da će nazvati? Muškarci koji nakon nekoliko mjeseci viđanja požele definirati i učvrstiti vezu?

Nastavi čitati