Trenutak kada shvatiš da nemaš što izgubiti

Share on facebook
Facebook

Trenutak kada shvatiš da nemaš što izgubiti

Zašto žene nerijetko ostaju u vezama koje nisu veze i teško se odlučuju reći NE odnosu koji ih ne čini sretnima? Nadaju se da će taj odnos s vremenom napredovati, a iz straha da će izgubiti dotičnog muškarca, ne odvaže se učiniti korak koji je potreban da bi dobile ono što žele – kvalitetnu vezu. Ako se prepoznaješ u ovoj priči, onda je vrijeme da se zauzmeš za sebe. Stvari su vrlo jednostavne. Ne možeš izgubiti ono što nemaš. Ne možeš izgubiti onoga kojeg nikada nisi ni imala. Trenutak kada shvatiš da nemaš što izgubiti je trenutak kada će se dogoditi promjena. 

Drage moje dame, nova kolumna je pred nama, kao nastavak na prethodnu. Prisjetimo se, tema prošle kolumne bila je: Kako se zauzeti za sebe i konačno reći ne? Sve se zapravo svodi na to, da, ako želite kvalitetnu vezu, onda najprije trebate reći NE muškarcu koji vas ne poštuje. Ako muškarcu koji vas ne poštuje pokažete jasne granice i smjernice prihvatljivog ponašanja, stvari će se početi mijenjati. Muškarac će dobiti jasnu poruku, da ukoliko želi da se vaš odnos nastavi – mora promijeniti pristup. Nema kasnih dolazaka usred noći, javljanja jednom tjedno ili još rijeđe, nema napaljenih porukica nakon što se ne javi mjesec dana. To ne radi muškarac koji poštuje ženu i koji s njom želi nešto ozbiljno. Tek onda kada vas muškarac počne tretirati s poštovanjem, odnos ima šansu da se razvije u vezu.

U čemu je onda problem? Zašto mnoge žene ne uspijevaju postaviti granice i standarde prihvatljivog ponašanja? Zašto žene nerijetko ostaju u vezama koje nisu veze i teško se odlučuju reći NE odnosu koji ih ne čini sretnima?

Odgovor je jasan:

Nadaju se da će taj odnos s vremenom napredovati, a iz straha da će izgubiti dotičnog muškarca, ne odvaže se učiniti korak koji je potreban da dobile ono što žele – kvalitetnu vezu.

Ako se prepoznaješ u ovoj priči, onda je vrijeme da se zauzmeš za sebe. Stvari su vrlo jednostavne. Ne možeš izgubiti ono što nemaš. Ne možeš izgubiti onoga kojeg nikada nisi ni imala. Trenutak kada shvatiš da nemaš što izgubiti je trenutak kada će se dogoditi promjena. 

Bolje i to nego ništa, utješit će samu sebe, žena koja “skuplja mrvice” od strane tog naočitog muškarca, kojeg ona ne može izbaciti iz misli, iz srca… Čini se da ne može bez njega. Što ako stvarno ode? Što ako ode zavijek? – misli su koje se roje po glavi mnogim ženama u ovakvoj situaciji. I glavno pitanje:

Što ako ga izgubim?

Drage moje, ako nemate snage staviti točku na ovakav poluodnos s muškarcem koji daje samo prazna obećanja (ili ne daje nikakva obećanja), onda ću vam reći nešto što će vam olakšati stvar:

Ne možeš izgubiti muškarca kojeg nemaš. A muškarac koji ti se javlja svega jednom tjedno, sasvim sigurno nije tvoj. 

Ti vrijediš mnogo više, da bi bila nečija rezervna opcija. OK?

Stoga, drage moje, prije nego krenete u promjenu svojih ljubavnih scenarija, imajte na umu da vi doista imate snagu da se zauzmete za sebe i da kažete NE onome što vam odgovara, i DA onome što želite. Ja sam oduvijek smatrala da si život kreiramo sami. To je nešto što ćete najbolje uvidjeti kada počnete uzimati svoj život u svoje ruke, a za tako nešto nikada nije kasno. Uvijek postoji novi dan kada možemo i trebamo učiniti nešto za sebe. Naime, kada muškarcu jasno daš do znanja kakvo ponašanje nećeš tolerirati, stvari će se početi mijenjati. Taj isti muškarac će razmisliti o svojem ponašanju. 

Muškarac kojemu je imalo stalo neće otići. 

s druge strane:

Ništa loše se neće dogoditi ako muškarac kojeg NEMAŠ ode iz tvojeg života. 

Ako se sve što ti je takav muškarac do sada nudio, svodi na skrivene susrete u četiri zida, i hrpu izgovora zbog kojih nije spreman ni na što, onda nisi ništa ni izgubila. Vrijeme je da kreneš dalje. I da dobiješ ono što želiš od života i od ljubavi. Stoga, ako je ovo situacija nalik tvojoj: Probudi se danas, sada, odmah! Nitko ne dolazi po tebe i nitko te neće spasiti! To je ono što moraš učiniti sama. Sredi si život, počni danas, ne traži druge da ti kažu tko si, počni tražiti sebe! Trenutak kada pronađeš sebe je trenutak kada će te pronaći pravi muškarac!

Nastavak slijedi za tjedan dana. Do tada vam šaljem veliki pozdrav 🙂

Vaša Nelly

Individualni Coaching Program, knjige Muškarac u šaci, Muškarac iz snova i ostale korisne informacije

INDIVIDUALNI VIP COACHING

Za sve informacije o Individualnom Coaching Programu (individualne poduke/jedan na jedan) obratite se na mail mail info@muskaracusaci.com.

NOVO: Knjiga Muškarac iz snova

Sve informacije o novoj knjizi Muškarac iz snova – od nezainteresiranog do zaljubljenog muškarca možete naći klikom na link.

HIT Knjiga Muškarac u šaci

Osim standardnog tiskanog izdanja, dugo očekivano izdanje eKnjige Muškarac u šaci možete naručiti u samo par klikova na sljedećem linku. Za sve upite o knjizi, eKnjizi ili za narudžbu putem maila, javite se mojim administratorima na mail info@muskaracusaci.com ili na društvene mreže. Knjiga se šalje u sve države! 🙂

Zapratite nas na Instagramu za dnevne novosti: @muskaracusaci & @sknelly_official.

Besplatno poglavlje knjige možete preuzeti klikom sljedeći link, a popis prodajnih mjesta nalazi se na sljedećem linku.

Autorica: Sanela Kovačević Nelly

Fotografija: Josip Čekada

Najnovije s Youtubea

Povezane objave

S.K.Nelly-blog

Uspjeti je zapravo lako

Uspjeti je zapravo lako Uspjeti je zapravo lako. I u životu i u ljubavi. Naravno, ako znaš kako. Iz mojeg iskustva, uvijek i najbolje prolaze oni koji su spremni poslušati

Nastavi čitati