Što učiniti kada te muškarac „blokira“

Facebook

Što učiniti kada te muškarac „blokira“

Blokirao te. Osjećaš se razočarano, tužno, iznevjereno. Htjela si razgovarati i riješiti nesuglasice. U konačnici, htjela si normalan odnos u kojem postoji kontinuirana komunikacija. Umjesto toga dobila si iznenađenje. Blokirana si na Instagram-u, Facebook-u, WhatsApp-u i na Viber-u. Nije te blokirao na telefonu i tada još jednom pokušavaš dobiti odgovor na sva pitanja koja ti se motaju po glavi – i paf, blokira te i tamo. Pitaš se: što učiniti kada te muškarac blokira?

Što-učiniti-kada-te-muškarac-blokira

Drage moje, znam, blokiranje može biti vrlo bolno. Osobito ako vas ta osoba jako zanima. Ako je riječ o muškarcu koji ti se jako sviđa, tada najmanje od svega želiš da ti se to dogodi. Onda kada si ti ta koja blokira – znaš zašto si ga blokirala, ali vrlo često kada je on taj koji blokira, ne znaš točan razlog zbog kojega je to učinio. I to je ono što te naprosto izluđuje.

Mi žene volimo znati zašto. Daj nam razlog pa idemo dalje, ali daj nam valjani razlog. Danas ćemo govoriti o mogućim razlozima zbog kojih bivate blokirane. Govorit ćemo i o tome što učiniti kada se to dogodi. Često dobivam vaša pitanja koja glase: kako da postignem da me odblokira? Hmm.. Postoji i dobra i loša vijest. Ponekad je to lako moguće, a ponekad gotovo pa i nemoguće postići. U nastavku teksta vidjet ćete i zašto.

Što učiniti kada te muškarac blokira? Za početak razmisli o mogućim razlozima zbog kojih te blokirao.

I muškarci i žene blokiraju. Pomalo djetinjasto i nepotrebno. Ako pitate mene, blokirati treba onoga koji vas uznemirava, onoga koji širi govor mržnje ili vam šalje neprikladan sadržaj. I to je sasvim ok. Međutim, ako blokirate nekoga samo da biste dobili nekakvu reakciju (te ga vrlo brzo odblokirate), to se tumači kao pomalo djetinjast čin. I nećete postići željeni efekt.

Zašto te je uopće blokirao

Vrlo često ste se imale prilike uvjeriti u to i same, kada ste blokirale nekoga samo da biste izazvale njegovu reakciju ili ste bile blokirane iz toga razloga. Tada onaj koji blokira vrlo brzo i odblokira i sve se vrti u krug. No što kada to nije slučaj? Zašto muškarci blokiraju? U pitanju može biti mnogo razloga, ali ovu su dva najčešća:

  1. Poslala si mu previše uzastopnih poruka na koje nije odgovorio te je olako zaključio da si naporna i da s tobom ne želi nikakav kontakt
  2. Zauzet je (ima djevojku, suprugu ili druge kombinacije) i ne želi da mu se javiš u „krivo vrijeme“

Kada je u pitanju slučaj broj jedan, i ako slučajno i pronađeš komunikacijski kanal na kojem te nije blokirao te ga nastaviš zasipati porukama, znaj da ćeš biti blokirana i na tome kanalu. Stvari su jednostavne, čak i ako nisi po prirodi naporna osoba, ako to činiš – ostavljaš dojam naporne osobe. I točka.

Rješenje? Saberi se i to smjesta. Nije jedini. Prestani sa slanjem uzastopnih poruka i ne kontaktiraj ga s lažnih profila. Jedini način da on shvati da nisi naporna jest taj da ga pustiš na miru. Ako mu je stalo javit će se sam, a ako nije nimalo zainteresiran, onda ćeš izbjeći nepotreban gubitak vremena.

Ako je u pitanju opcija broj dva, a on „zauzet“ muškarac, onda njegovo blokiranje zapravo i nema direktne veze s tobom. To nije nešto na što možeš i utjecati i na što trebaš pokušavati utjecati. Muškarac koji te blokirao (a nisi mu bila dosadna) daje ti jasnu poruku – ništa od nas. OK?

Knjige na akciji

Što učiniti kada te muškarac „blokira“

Blokiranje trebamo shvatiti kao prostor za učenje – priliku da naučimo nešto o sebi i da popravimo ono što možemo u vlastitoj komunikaciji.

Što učiniti kada te muškarac blokira? Promisli o svojem ponašanju. Je li ono uistinu odraz tvoje osobnosti? Jesi li mu poslala gomilu poruka iz straha i nesigurnosti ili je to doista tvoj stil komunikacije? Ako jest, smjesta kreni raditi na sebi. Uzastopno slanje poruka bez da na njih dobiješ odgovor prolazi samo kod najbolje prijateljice. Može proći i kod nekih drugih ljudi, ali nikako kod muškarca s kojim tek započinješ vezu.

U knjizi Muškarac iz snova – od nezainteresiranog do zaljubljenog muškarca govorila sam o tome kako komunicirati s muškarcem s kojim želiš ostvariti kvalitetnu vezu. Pravilna komunikacija je SVE na početku i u svakoj fazi ljubavnog odnosa. Ipak, ono što morate znati je sljedeće:

[booking_product_helper shortname=”booking lovran”]

U kvalitetnoj vezi mnoge stvari se toleriraju, dok se na početku veze (ili u vezi koja još nije ni definirana) ne tolerira gotovo ništa. Upravo se zato često događa da veze završavaju onda kada još nisu ni formirane jer nema emotivne povezanosti koja bi ih održala.

Što učiniti kada te muškarac blokira? Ostani dostojanstvena. Okreni novi list. Ne možeš ga natjerati da te odblokira. Odblokirat će te kada vidi da si krenula dalje za svojim životom.

U nedavnoj epizodi emisije „Na kavi s Nelly“ govorila sam o ovoj temi, pa ako želite znati više, obavezno pogledajte!

Toliko za danas drage dame, do idućeg tjedna šaljem vam veliki pozdrav!

Najnovije s Youtubea

Povezane objave