Facebook

Da, on će ponovno doći na tvoj prag

Da, on će ponovno doći na tvoj prag. Zvuči nestvarno, osobito kada ti je srce slomljeno na stotine komadića. Muškarac kojeg si voljela te izigrao, razočarao i na koncu ostavio. Teško ti je uopće vjerovati da će se netko toliko hladan jednoga dana pokajati, da će zažaliti za sve što ti je učinio. Nisi više ni sigurna što želiš, ali bi voljela da se i on osjeća kao ti sada – barem na tren. Ne znaš ni da li bi ga primila natrag da se odluči vratiti, ali bi voljela da jednom ponovno i on pokuca na tvoja vrata. Dobra vijest? Šanse su zapravo velike da će se to i dogoditi – onda kada se najmanje nadaš- 

Koliko je vjerojatno da muškarac koji vam je kao santa leda servirao kraj i ignorirao vaše pozive, poruke i svaki pokušaj pomirenja, promijeni mišljenje i pojavi se na vašem pragu s prekrasnim buketom crvenih ruža? Može li se taj muškarac iznova zaljubiti u vas, i samo u vas? Mogu li se krivi potezi ispraviti, nakon što ste napravili sve ono što muškarce odbija i što ih instantno lansira u svemir? Je li moguće da muškarac koji je do sada bio zainteresiran samo za povremene neobavezne susrete poželi vaš odnos podignuti na višu razinu i konačno definirati vezu? MOGUĆE JE – ITEKAKO.

Isječak iz KNJIGE  Muškarac iz snova – od nezainteresiranog do zaljubljenog muškarca

 

Da,-on-će-ponovno-doći-na-tvoj-prag

Pismo čitateljice

Draga Nelly, nećeš vjerovati što se dogodilo. Javio se on. Želi razgovarati. Točno onako kako si rekla da će biti. Priznajem, nisam vjerovala u to onda kada si mi govorila da će se javiti. Mislila sam da se nikada neće pokajati što me onako hladno i odlučno ostavio, odbacio sve nakon pet godina veze. I evo ga, prošlo je šest mjeseci od prekida. Ja sam te poslušala. Više nisam bila očajna kao prije. Prestala sam ga zvati, pisati mu, tražiti objašnjenja. Bilo je teško, užasno teško, ali sam krenula dalje. Ti si me naučila da cijenim sebe i na tome sam ti beskrajno zahvalna. Tvoje knjige i kolumne su me spasile kada sam bila na samome dnu i dale su mi nadu da će biti bolje.

Puno sam radila na sebi i konačno počela graditi sebe kao osobu, umjesto da se panično borim za nečiju ljubav. I eto taman kada sam se pomirila s činjenicom da se on više neće javiti, eto ga kao grom iz vedra neba. Iskreno ne znam što želi i ne znam da li mu uopće želim dati priliku. Željela bih čuti što mi ima za reći i željela bih da se pokaje za sve što mi je napravio. Što da radim? Kako da se ponašam? Toplo i pristupačno ili hladno i nezainteresirano?

Još jedna žena u nizu koja je duboko povrijeđena činjenicom da je muškarac koji joj je donedavno bio sve, iznenada odlučio otići. Još je više iznenađena što se sada, nakon svega pokušava vratiti u njen život. O čemu se ovdje radi?

Da, on će ponovno doći na tvoj prag – onda kada budeš spremna nastaviti dalje sa svojim životom, s njim ili bez njega.

Zašto se bivši vraćaju

Ovoj čitateljici se prvi puta u životu dogodilo da se bivši poželio vratiti, pomiriti. U prijašnjim vezama to nije bio slučaj. Zato joj je i bilo teško povjerovati u ovakav scenarij. Mislila je da to nije moguće. Uvijek bi nakon prekida ona bila ta koja se trudi, moli, inicira komunikaciju. Bez obzira tko je prekinuo vezu, ona je molila muškarce da joj se vrate i upravo zato joj se nisu ni vraćali.

Naime, nitko se ne želi vratiti osobi koja zrači očajničkom energijom.

Ovo dakako vrijedi i za žene i za muškarce. I vi drage dame ne biste bile s nekim tko želi biti s vama pod svaku cijenu, s nekim tko će vam biti otirač. Izglednije je da ćete se zaljubiti u muškarca koji drži do sebe i ima jako samopoštovanje.

Ono čemu samu ju ja naučila tijekom individualnog rada jest da ponovno spozna svoju vrijednost i da prije svega počne cijeniti sebe. I to treba usvojiti svaka od vas: Drugim riječima:

No da bi se to dogodilo, ti moraš ukazati poštovanje sebi. Moraš prestati s molbama, ucjenama, nagovaranjem ili bilo kakvim iniciranjem komunikacije. Ako želi otići, pusti ga da ode.

Ona je ovoga puta prestala inicirati bilo kakav oblik komunikacije i naprosto nastavila sa svojim životom. Izbjegla je očajničko ponašanje nakon prekida koje se ponavljalo u prošlim vezama i time vratila svoju moć. Svu energiju je usmjerila na sebe i na svoj osobni rast. Oslonila se na sebe i morala je biti jaka, iako se na trenutke osjećala slabo i bespomoćno. Pronašla je onu unutarnju snagu koju posjeduje svaka žena, snagu koja pomiče planine, onda kada se zainati. A ona se zainatila da više neće biti krpa, otirač, žrtva. Ona je odlučila biti Vila – i počela se ponašati kao takva. Tada se sve preokrenulo. On se poželio vratiti.

Trilogija-+-Tajne-uspješnog-dopisivanja-s-muškarcem

Treba li mu ona uopće dati priliku

Hoće li mu ona dati priliku, hoće li se pomiriti s njim ili pak staviti točku na taj odnos, sada kada je ravnoteža uspostavljena? Nećemo se lagati, svi osjete određeno zadovoljstvo kada im se onaj tko ih je olako odbacio – želi vratiti. Svatko u ovoj situaciji želi kajanje, koje najčešće ne uslijedi onda kada to priželjkujemo. No to ne znači da neće doći do toga.

Hoće li mu ona dati priliku, treba li mu dati priliku? To treba odlučiti ona. Moje mišljenje je da zaslužuje puno boljeg muškarca – no kako da ona postupi ako čak razmatra mogućnost pomirenja? Treba li biti topla ili hladna? Treba li se naći s njim ili ne?

Prije svega, treba ostati sabrana. On se vraća u njezin život iz znatiželje, a ne zato što je odlučio da želi biti s njom za sva vremena. Kada bi ona u ovoj situaciji poskočila uvis od uzbuđenja i preuzela inicijativu oko pomirenja, njegov nagli interes bi isto tako naglo splasnuo. Kada bi ga pak hladno dočekala s popisom stavki po kojima je kriv, efekt bi bio isti – nestao bi bestraga. Što joj je onda činiti?

Da, on će ponovno doći na tvoj prag

Što manje bude činila, to će njegov interes biti veći. Bivši, sada povratnik, još ni sam ne zna što želi. On osjeća da se kod nje dogodila promjena, i upravo zato joj se želi približiti. On želi saznati što se događa i s obzirom da njemu nisu procvale ruže nakon prekida, želi vidjeti što se događa s njom.

Muškarac na povratku je najmaštovitiji muškarac. To je onaj koji kupuje velike bukete ruža. I onaj koji ima vremena, mobitel i sve što do tada nije imao.

Isječak iz KNJIGE  Muškarac iz snova – od nezainteresiranog do zaljubljenog muškarca

Iz ovog isječka je vidljivo što sve muškarac može učiniti onda kada to želi. I da, taj isti, hladan i nezainteresiran muškarac može pokucati na tvoja vrata kao što se to dogodilo u njezinom slučaju. Da, on će ponovno doći na tvoj prag. Ako mu dopustiš da se aktivira i da svojim snagama pronađe put do tebe.

Put od nezainteresiranog do zaljubljenog muškarca je put koji on mora prijeći sam, a to će učiniti onda kada mu ti ne budeš olakšavala put do sebe.

U knjizi Muškarac iz snova objasnila sam kako vratiti interes muškarca, a idemo vidjeti što dalje kada on dođe na tvoj prag.

 

Knjige na akciji

Kako dalje

Muškarcu koji se vraća treba dati samo priliku da se iskaže – ništa drugo.

Zato zaboravite na pitanja, optužbe, obećanja, garancije, opravdavanja – što manje govorite o sebi i što ga manje ispitujete o njemu, to će njegov angažman biti veći. Na vama je samo da budete pozitivne i pristojne, da osjeti da vam se može javiti. Bit će zbunjen i željet će vam biti što bliže. Željet će saznati otkud ta promjena.

Da, on će ponovno doći na tvoj prag, onda kada ne bude razumio zašto ga nisi pokušala kontaktirati, gdje si, zašto te nema, zašto te ne pogađa njegov odlazak do te mjere da mu to spočitaš još koji put.

Moguće je da on očekuje dramu, moguće da očekuje još malo suza, još malo pokušaja. Moguće je da se boji kako ćeš prihvatiti prekid. Muškarac iz priče je očekivao da će ga ova žena još nagovarati da ostane, da će ga moliti – jer činila je to i prije kada su imali kratki prekid. Mislio je da će biti teško prekinuti odnos koji traje godinama – da ga ona neće pustiti.

Nešto se dogodilo

No nešto se dogodilo. Ona je ovoga puta odabrale sebe i svoje ljudsko dostojanstvo. Zato je i porasla u njegovom očima. Zato ju je želio vratiti jer njemu nije krenulo kako je zamislio, a ona je opet bila ona dostojanstvena žena u koju se na početku zaljubio.

Drage moje dame, neće se svi bivši poželjeti vratiti, no mnogi hoće kada promijenite način na koji se odnosite prema sebi, a onda i prema njemu. I kada vam konačno bivši iz vedra neba dođe na prag, pustite ga da govori, ne ispitujte puno, ne uzbuđujte se puno. Tretirajte ga kao poznanika kojeg ste voljne saslušati. Ako ima još ikakve šanse da ga primite natrag, ne preuzimajte kormilo – opustite se i pustite ga da se trudi.

Više o ovoj temi poslušajte u mojem najnovijem YouTube videu klikom na LINK.

Velika Božićna akcija: Promijenite svoj ljubavni život i život napuštenih životinja!

Drage dame, prosinac je pravo vrijeme darivanja, a nema boljeg dara od knjiga koje će vam promijeniti ljubavni život! Tijekom prosinca knjige Muškarac u šaci, Muškarac iz snova i Muškarac u vezi, te ePriručnik Tajne uspješnog dopisivanja s muškarcem možete kupiti na SPECIJALNOM BOŽIĆNOM POPUSTU, a za sve čitateljice unutar Hrvatske vrijedi i BESPLATNA POŠTARINA!!! Knjige dakako šaljemo u cijeli svijet, a ako se ne nalazite u Hrvatskoj, izračun poštarine prikazat će vam se u našoj WEB TRGOVINI kada odaberete željeni proizvod i ispunite podatak o državi stanovanja. Novost je i SUPER PAKET – sve 4 eKnjige u paketu, koji će biti dostupan po super sniženoj cijeni samo do kraja prosinca! To je ujedno i najbolji paket za sve vas koje volite online verzije knjiga, a još uvijek nemate nijednu knjigu iz kolekcije.

Svojom narudžbom pomažete i plemenitom cilju. Za svaku kupnju u našoj WEB TRGOVINI 10% od ukupnog iznosa donirat ćemo udruzi Hrabre njuške čiji se volonteri danonoćno bore da spase što više napuštenih životinja. Svi koji me znaju, dobro znaju da sam osjetljiva na napuštene, ulične životinje. One životinje koje nemaju topli obrok, zdjelicu vode kad su žedne, ruku da ih podraga i toplo utočište u ove hladne zimske dane. Zato budimo njihov glas, a svatko od nas može nahraniti uličnu životinju, pomoći joj oko udomljenja, spasiti jedan život. Svatko od nas može ne okrenuti glavu kad ugleda životinju u nevolji jer svatko, ali baš svatko može učiniti nešto, zato odaberimo biti bolji ljudi!

Božićna-akcija-hrabre-njuške_1

Važna obavijest: Knjige Muškarac u šaci i Muškarac iz snova od sada možete kupiti i u Srbiji!

EKSKLUZIVNO: Zbog ogromne potražnje, moje prve dvije knjige – Muškarac u šaci i Muškarac iz snova konačno su izašle na tržištu u Srbiji! Za sada ih možete naručiti kod našeg izdavača i predstavnika za Srbiju klikom na LINK. Za sve upite vezane uz narudžbe na njihovoj stranici, obratite im se direktno na office@korisnaknjiga.com. Knjige su odnedavno dostupne i u knjižarskom lancu Vulkan, a za točne lokacije javite se također direktno našem izdavaču na www.korisnaknjiga.com.

Drage moje dame, za kraj želim svima koje slave, Sretan Božić, puno smijeha, veselja i ljubavnih preokreta!

 

Najnovije s Youtubea

Povezane objave