Koliko često treba inicirati kontakt s muškarcem

Facebook

Koliko često treba inicirati kontakt s muškarcem

Treba li pisati on? Da li je on taj koji treba nazvati tebe, baš svaki put? Ili je potrebno da postoji neki reprocitet u iniciranju komunikacije? Koliko često treba inicirati kontakt s muškarcem jedno je od vaših pitanja koje najčešće dobivam. To je pitanje o kojem u nekoj fazi života razmišlja gotovo svaka žena bez obzira na dob, vrijeme, iskustvo. Ako si ti jedna od žena koja želi dobiti odgovor na ovo pitanje, onda je će ova kolumna za tebe biti itekako korisna.

Koliko-često-treba-inicirati-kontakt-s-muškarcem

Kada ti se muškarac uistinu sviđa, onda ne želiš ništa prepustiti slučaju – i to je sasvim ok. Osobito ako se naoružaš znanjem, umjesto očajem. Bilo da ste tek na početku odnosa, u vezi ili na kraju, bilo ponovno muškarca – treba znati kako to postići. Knjigu Muškarac iz snova – od nezainteresiranog do zaljubljenog muškarca posvetila sam temi zaljubljivanja, kako postići da se muškarac istinski zaljubi ili kako vratiti interes muškarca… I da, ako je muškarac imalo zainteresiran, vi drage moje itekako možete dodatno potaknuti njegov interes. Ali to ne znači da ga trebate obasipati super zanimljivim SMS-ovima. Isto tako ne trebate ni glumiti ledenu kraljicu.

Koja je onda zlatna sredina? Nije bitno jer vama zlatna sredina ne treba. Vama trebaju rezultati.

U čemu je onda tajna uspješne komunikacije? Muškarcu trebaš pokazati da ti se sviđa, ali mu dopusti da preuzme inicijativu.

Daj mu priliku da se iskaže

Da razjasnimo jednu stvar – u redu je javljati se muškarcu i povremeno inicirati komunikaciju i spojeve – onda kada taj muškarac doista pokazuje interes i ulaže trud u vaš odnos, ali ne onda kada si mu samo rezervna opcija. To bi značilo da muškarcu i dalje trebate prepustiti inicijativu i ostaviti mu dovoljno prostora da se POŽELI javiti prvi. Suprotno tome, ako vi drage moje stalno inicirate komunikaciju, ne stavljate mu prostora on poželi uspostaviti kontakt. Činjenica jest:

Čim želja izostane, interes nestaje.

Muškarac se želi iskazati, dokazati, želi pronaći osobu koja će u njemu prepoznati junaka. A ako nema prostora da se iskaže, kako će postati junak? I kako će poželjeti ostaviti još bolji dojam u tvojim očima? Kako, ako nema prostora da se iskaže.

Znači li to da trebaš biti hladna, nejasna, distancirana. NIKAKO. Ako si potpuno hladna prema muškarcu, on će pomisliti da ti se ne sviđa. I to te neće odvesti nikamo.

Formula ljubavnog uspjeha leži u tome da muškarcu pokažeš interes, ali da mu ostaviš dovoljno prostora da se potrudi oko tebe.

Knjige na akciji

Koliko često treba inicirati kontakt s muškarcem

Ako govorimo o postotku – koliko često treba inicirati kontakt s muškarcem, onda možemo reći ovako:

U početku je najbolje da se muškarac prvi javlja, a vi kao žene možete inicirati komunikaciju u omjeru 20% naprama 80% njegovog javljanja. Ako njegov trud postane sve veći i veći, onda je ok da se taj postotak poveća i s vaše strane, ali ne prelazite onu brojku od 50%. Ne vucite komunikaciju prema naprijed na način da morate popuniti sve komunikacijske praznine.

Nema ništa loše u direktnom iskazivanju interesa, ali treba razlikovati interes od nesigurnosti.

[booking_product_helper shortname=”booking lovran”]

U većini slučajeva, kada žene preuzmu inicijativu u komunikaciji s muškarcem, uzrok tome je nesigurnost. Kada nismo sigurni da se stvari odvijaju onako kako želimo, tada se želimo osigurati da ništa ne pođe po zlu. Jedan od načina je konstantno potenciranje komunikacije što dovodi do gubitka interesa s njegove strane.

Kad muškarac dobije dojam da si tu bez obzira na sve, on vrlo brzo zaključuje da te ni ne treba u svojem životu.

Tada se počinje povlačiti i tražiti prostor za sebe, a ako ti u tome trenutku izvršiš dodatni pritisak i započneš svoj „program intenzivnog slanja poruka“ (na koje ne dobivaš odgovor), jasno je što slijedi. Hladan odgovor, distanciranje, blokiranje.

Suprotno tome, ako muškarcu ostavite dovoljno prostora da se javi sam, bez pritiska i nesigurnih potpitanja – on će poželjeti učvrstiti vaš odnos. I kada se to dogodi, njegovi osjećaji za tebe postat će snažniji.

Kako zainteresirati muškarca na duge staze, pogledajte u jednoj od epizoda YouTube emisije Na kavi s Nelly.

Toliko za danas drage dame, do idućeg tjedna šaljem vam veliki pozdrav!

Najnovije s Youtubea

Povezane objave

SUPER POPUST OD 50%

DAN
SATI
MINUTE
SEKUNDE