Share on facebook
Facebook

Izbori se za sebe, to možeš samo ti

Izbori se za sebe. To možeš samo ti. To je samo tvoj zadatak. Drugi su prezaposleni borbom za sebe. Ako se ti ne zauzmeš za sebe, nitko drugi to neće učiniti. Vrijeme je da kažeš NE lošim ljudima, lošim izborima i svemu što te ne čini sretnom. Krajnje je vrijeme da se izboriš za sebe jer nitko neće učininiti za tebe ono što možeš učiniti sama. Život se može promijeniti u jednom danu, onda kada toga postaneš svjesna. Neka ovo bude tvoj dan.

Sredite svoj život. Odmah i sada. Nitko vam neće pokloniti
priliku za sreću. Prilike si stvarate sami. I što prije to shvatite,
to bolje.

Isječak iz knjige Muškarac iz snova – od nezainteresiranog do zaljubljenog muškarca

Izbori-se-za-sebe,-to-možeš-samo-ti

Činjenica jest da je muškarac tu da doprinese tvojoj sreći, no on nije za nju odgovoran. Nitko nije odgovoran za tebe, za tvoj život, za tvoju sreću osim tebe same. Isto tako, ni ti nisi odgovorna za tuđu sreću.

Ne budi majka nikome osim svojem djetetu. Ne trebaš biti majka odraslom muškarcu. Čak i ako je smotan i hoda bezglavo kroz život. Nije na tebi da ga odgajaš. U konačnici, nikada za to nećeš dobiti hvala. Izglednije je da će ti prigovarati što si mu svojim vodstvom oduzela muškost.

Umjesto da se fokusiraš na muškarca, fokusiraj se na sebe. Samo tako možeš izvući svoj maksimum sreće. Kada središ sebe, svoje misli, svoj život – postat ćeš i idealna partnerica u ljubavnoj vezi.

Kako krenuti sređivati svoj život?

Ono što uvijek savjetujem ženama jest da si nabave planer.

Svoj život morate početi planirati jer će vam u protivnom planove raditi netko drugi.

Pod tim mislim na one ljude što vam se jave kada vas trebaju, što vam daju razne zadatke– to mogu biti ljubavni partneri, kolege, poznanici… Traže sitne usluge i kradu vam vrijeme, vrijeme koje se nikada neće vratiti. To su oni ljudi koji nikada ne kažu hvala, već samo uzimaju. To su oni muškarci koji dođu na seks i na ručak, a nikada te nigdje ne izvedu niti su te spremni upoznati sa svojom obitelji.

Jesu li takvi muškarci loši, bezobrazni, krivi? Vrlo vjerojatno, ali nije u tome poanta.

Bio muškarac dobar ili loš, on te tretira onako kako mu ti dopuštaš.

Knjige na akciji

Važan je plan

Drage dame, prva stvar koju trebate napraviti, onda kada nabavite planer jest zapisati kako želite da vam izgleda život u narednih pet godina. Zatim trebate učiniti isto za ovu godinu. Ako još nemate planer, a nije početak godine, ne zamarajte se s time. Početak planiranja može biti bilo koji dan u godini. Bolje danas nego sutra jer ono što odgađaš za sutra možda nikada neće doći.

Svi smo mi skloni odgađati ono što nam se baš i ne da raditi. Vježbati? Tko je lud da vježba, kad ima kokice i telku. Da budemo iskreni, i ja više volim klopu uz TV od trčanja. I to je ok. Ljudski je. Svi smo skloni odabrati lakši put, lakšu opciju, ali na taj način nema napretka.

Izađi iz zone sigurnosti. Izbori se za sebe, to možeš samo ti.

Ako želiš doći u formu, pronađi odgovarajući plan prehrane i tjelesne aktivnosti. Ako želiš bolji posao, kreni u potragu. Ako želiš boljeg muškarca ili bolji tretman od istog muškarca onda najprije sjedni i pročitaj sve moje kolumne. Plan imaš. Potpuno jasan i potpuno besplatan. Pitanje je hoćeš li ga slijediti?

Ako si spremna na borbu za bolju verziju sebe, onda u planer zapiši datume. Daj si rokove. Do kada želiš ostvariti svoje snove na ljubavnom, poslovnom ili bilo kojem planu? Zapiši. Bez rokova rijetko tko postiže željene rezultate.

Zagrizi. Bori se. Primi svoju sreću čvrsto i ne puštaj. Naoružaj se znanjem i kreni! Kreni sad!

[booking_product_helper shortname=”booking lovran”]

Izbori se za sebe, to možeš samo ti

Kako se boriti za sebe? Koji su prvi koraci? Koji su primjeri? Evo nekoliko prijedloga.

  1. Muškarcu kojeg nosiš na leđima, a s kojim još uvijek nisi u vezi, jasno i čvrsto postavi granice. Ako se ponaša kao da „traži majku“, a ne ženu, reci mu zbogom. Bez ljutnje i tenzija. Ti ne trebaš biti majka odraslom muškarcu. Dođi će onaj koji traži ženu.
  2. Ljudima koji te iskorištavaju reci NE. Ako nisu čuli, ponovi im.
  3. Ako mrziš svoj posao, počni razmišljati o onome što voliš. Kreneš li danas s planiranjem, korak si bliže do cilja. Ako paralelno radiš na onome što voliš, dok radiš ono što ne voliš, stvorit će se prilika za nešto bolje.
  4. Ne razmišljaj što je mislio muškarac koji ti je rekao da „mu to nije to“. Mislio je upravo to. Kreni dalje. Mnogi muškarci kojima „to nije to“ pomisle da je baš „to bilo to“ onda kada odeš. Oni koji se ne pokaju, ionako bi otišli. To je surova istina.
  5. Razmazi se. Kupi si nešto lijepo. Makar cvijet. Ruž za usne. Mirisni losion za tijelo. Šešir s velikim obodom. Krunu. Što god. Okruni se nevidljivom krunom. Vrijeme je. Krajnje je vrijeme da se pobrineš za sebe.

Izbori se za sebe, to možeš samo ti.

Toliko za danas, do idućeg tjedna šaljem vam veliki pozdrav!

Najnovije s Youtubea

Povezane objave