Facebook

Zašto će se on opet sjetiti tebe?

Osjećaš se tužno, zaboravljeno. Muškarac koji ti je donedavno pridavao pažnju i nagovarao te da mu pružiš priliku, ponaša se kao neki stranac. Hladan, odrješit i nezainteresiran, odjednom je promijenio mišljenje i odjednom ima pregršt izgovora zbog koji ne može (u prijevodu: ne želi) naći za tebe vremena. Pitaš se jesi li ti u nečemu pogriješila i kako je moguće da se situacija promijenila preko noći? I u konačnici, pitaš se: je li to fer? Nimalo, ali to nije ni bitno. U ljubavi ionako ništa nije fer. Ako je ovo tvoja priča i pribojavaš se da je ta obećavajuća ljubavna veza završila i prije nego je počela – imam dobru vijest – nije nužno gotovo. Zašto nije gotovo? Zašto će se on opet sjetiti tebe? 

Drage moje divne dame, još jedan blog je pred nama i još jedna tema o kojoj bih mogla govoriti satima, danima, tjednima, mjesecima, godinama, desetljećima … a da je ljudski vijek duži od 100 godina, onda i stoljećima. To je zapravo vječna tema koja ne poznaje vrijeme. Muškarci ne razumiju žene. Žene ne razumiju muškarce. Boli nas kada mislimo da se netko s nama igra – i nije bitno je li to udarac na ego ili zaista povreda naših dubokih osjećaja. Osjećamo bol i to je ono što nam se ne sviđa. Još više nas boli kada ne znamo koji je točan razlog promjene ponašanja osobe koja nam se sviđa ili za koju gajimo osjećaje. To je posebno izraženo kod nas žena. Želimo znati zašto. Želimo istinu. Zašto je nestao i hoće li se opet javiti? Vrlo vjerojatno hoće.

Zašto će se on opet sjetiti tebe? Jer nisi više tu.

Istina. Ta potraga za istinom nagnala me da provedem godine i godine u istraživanju muško ženskih odnosa, kako bih u potpunosti razumjela muškarce i odgovorila i sebi i vama na sva ta pitanja koja izluđuju gotovo svaku ženu. Drage moje, ja vas razumijem, razumijem vašu zbunjenost, očaj, bol. Razumijem kako je to kada ti netko povrijedi osjećaje i ego, netko tko je molio za jednu priliku. Razumijem jer se sve to dogodilo i događalo meni. Zato je moja misija da svim ženama ovoga svijeta pomognem da ne gube dragocjeno vrijeme u zabludi.

Zašto će se on opet sjetiti tebe? Jer nisi više fokusirana na njega.

Kada je prvi puta došla kod mene na Individualni Coaching, Amadea me podsjetila na nekoga. Zbunjena, frustrirana, razočarana, sa stotinu pitanja u glavi, podsjetila me na jednu osobu. Podsjetila me je na mene. Bile su to moje rane dvadesete. Znala sam kako koketirati, kako privući bilo kojeg muškarca, znala sam sve – a opet nisam znala dovoljno. Amadea je također bila dobra u koketiranju, ali kada bi odnos trebao prerasti u nešto ozbiljnije – stvari bi krenule nizbrdo. Nije razumijela zašto. Nisam ni ja. Jedina razlika između Amadee i mene tada jest u tome što je ona svoje razočarenje manifestirala očajničkim potezima i izjavama ljubavi, dok sam se ja skrivala iza bahatosti.

– Što ti misliš tko si ti? – rekla bih frajeru koji me nakon nekoliko spojeva razočarao, izvisio ili se počeo povlačiti. Bezobazluk je bio moj način obrane i skrivanja emocija, kako bih spriječila bilo koga da me povrijedi. Amadea je pak mislila da će nastali jaz riješiti izjavama ljubavi. Mnoge od vas to misle. Neke pak biraju dramu. Kako god da bilo – sve je to odraz očaja.

Muškarac s kojim se viđaš kratko vrijeme smatra da ti ništa ne duguje.

Drage moje, kada se muškarac naglo povuče i promijeni ponašanje, kao u Amadeinom slučaju (ako već niste, obavezno pročitajte prethodne kolumne), najgore što možete napraviti jest – napraviti dramu. Tada isti muškarac koji se predomišlja oko vas uvijek bira – bijeg. Znači li to da si muškarci komplicirani? Nipošto.

Muškarci su vrlo jednostavni. Kada su zainteresirani, pokazuju interes. Kada nisu, nema ih na radaru.

I sada se postavlja pitanje, kako je Amadea uspjela preokrenuti situaciju sebi u prilog? Muškarac koji se od nje ohladio, ubrzo se i zagrijao. Sve se promijenilo od onoga domjenka kada je uočio promjenu u njezinu ponašanju. Ona je bila opet ona ista samopouzdana žena za koju se nekada i zainteresirao, te se stara iskra ponovno zapalila. Zašto se on odjednom sjetio Amadee? Zato što ju je ponovno sreo? Ne. Ponovni susret igrao je vrlo malu ulogu, ali to nikako nije bilo presudno.

Zašto će se on opet sjetiti tebe? Zato što nećeš praviti dramu oko njegovog odlaska.

Doduše, Amadea jest napravila malu dramu oko njegovog odlaska, što ste imale priliku čitati u prethodnim kolumnama. Dobra stvar jest što je stala na vrijeme. Iako mu je silno željela slati poruke. Iako je silno željela dobiti odgovor na pitanja koja su ju naprosto izluđivala. Ženama koje dođu kod mene na Individualni Coaching uvijek kažem sljedeće: Imaš pitanja? Ja ću ti na njih odgovoriti. Nema potrebe da ispituješ muškarca koji je nestao upravo kako bi izbjegao bilo kakva pitanja oko svojeg nestanka. On ne želi dramu. On bježi od drame. Nema potrebe potencirati istu. OK?

Zašto će se on opet sjetiti tebe

Zašto, zašto, zašto? Zašto će se on opet sjetiti tebe? Idemo redom:

  1. Ako je ikada postojao interes s njegove strane, onda je taj interes moguće vratiti.
  2. Kad mu prestaneš pridavati važnost koju nije zaslužio, poželjet će ponovno biti važan.
  3. Kada drama nestane, muškarac (krivac) će se osjećati sigurnim s tobom ponovno stupiti u kontakt.

I na kraju krajeva, ono najvažnije:

Muškarci se često zaljubljuju u žene u njihovoj odsutnosti.

– Imaš li nekoga, viđaš li se s nekim novim? – jedna je od brojnih poruka koje su Amadei pristizale od njezinog, ponovno zainteresiranog muškarca. – Znatiželjan si, odgovorila je, sviđa mi se znatiželja kod muškarca.

Ovo je primjer odgovora u kojem ne dajete informaciju o svojem privatnom životu, ali mu ostavljate prostora za razmišljanje.

Prostor za razmišljanje je ključan faktor za povratak odbjeglog muškarca.

Drage moje, molim vas, budite pametne. Muškarci vam nisu neprijatelji. Oni samo biraju sebe i svoje potrebe u ljubavnom odnosu. Stoga, ne glumite im prijateljice, sestre, majke. I ne, to nije igra. To se zove samopoštovanje. Žena koja poštuje sebe, neće pristati na bilo kakav ljubavni odnos niti će veselo poskočiti na svaki znak njegova interesa. On još uvijek nije odabrao biti uz tebe, zato ni ne treba znati sve o tebi.

Zanimljiva žena je ona čiji privatni život nije otvorena knjiga.

Muškarac koji je u tvojim očima izgubio na važnosti, poželjet će provjeriti kakav mu je trenutni status. I oni su, kao i mi žene, znatiželjni. Tada će se on opet sjetiti tebe. I malo po malo će početi sve više i više razmišljati o tebi. O tome ste imale prilike čitati knjizi Muškarac iz snova – od nezainteresiranog do zaljubljenog muškarca .

Toliko za danas, do idućeg tjedna šaljem vam veliki pozdrav!

Vaša Nelly

Najnovije s Youtubea

Povezane objave

SUPER POPUST OD 50%

DAN
SATI
MINUTE
SEKUNDE