Facebook

Valentinovo i pokloni 

Veljača, mjesec ljubavi, gradovi, trgovine, kafići okićeni su srcima, a stigao je i dan zaljubljenih. Valentinovo. Netko cvrkuće od sreće i jedva čeka iznenađenje od svojega partnera ili simpatije, dok netko na ovaj dan gleda kao na marketinški trik. Kako god da bilo, dan zaljubljenih je tu, a i samim time i vrlo zanimljiva tema: Valentinovo i pokloni. Što muškarci poklanjaju za Valentinovo, a što bi trebali poklanjati?

Mjesec ljubavi

Drage moje dame, pred nama je još jedna kolumna, a s obzirom da je tema o kojoj inače pišem ljubav, onda će vam današnji blog zasigurno biti i više nego zanimljiv. Nije ništa novo da se muški i ženski način razmišljanja uvelike razlikuje, a osobito kada su u pitanju veze i ljubavni odnosi. Ono što je muškarcima sasvim logično, ženama često i nije baš najjasnije i obratno. Bilo da je u pitanju poklanjanje pažnje ili dobro promišljenih sitnica, činjenica jest da žene načelno ulažu puno više truda i razmišljanja u planiranje i kupovinu poklona u odnosu na muškarce.

Veljača, mjesec ljubavi, gradovi, trgovine, kafići okićeni su srcima, a stigao je i dan zaljubljenih. Valentinovo. Netko cvrkuće od sreće i jedva čeka iznenađenje od svojega partnera ili simpatije, dok netko na ovaj dan gleda kao na marketinški trik. Kako god da bilo, dan zaljubljenih je tu, a i samim time i vrlo zanimljiva tema: Valentinovo i pokloni. Što muškarci poklanjaju za Valentinovo, a što bi trebali poklanjati?

– Poklonio mi je bocu bućinog ulja, govori mi Andrea kroz smijeh, pokušavajući pronaći logiku u muškom darivanju i razmišljanju o onome što bi jedna žena željela dobiti na poklon. – Ja nisam dobila ništa, dodaje Lea, pomalo razočarano. 

Ako me sjećanje ne vara, ti si mu i rekla da ti ništa ne treba, zar ne?, upitah ju. – Istina, ali očekivala sam … zastala je na trenutak. – Očekivala si da će te ipak dočekati neko lijepo iznenađenje, zar ne?, nastavila sam rečenicu. – Jesam, priznajem. Mislim da se to podrazumijeva, dodala je pomalo razočarano.

3D-Muskarac-u-saci-web

Ništa se ne podrazumijeva

E pa drage moje, morat ću vas razočarati.

Kada su u pitanju muškarci i njihovo poimanje ljubavnih odnosa, ništa se ne podrazumijeva. 

Naime, u nastojanju da ostave dojam skromne osobe, žene često prešute ono što bi zaista željele dobiti na poklon – u nadi da će muškarac to sam pretpostaviti.

– Zar se ne bi trebalo podrazumijevati da muškarac ženi treba pokloniti cvijeće ili čokoladu, barem neku sitnicu koja govori – mislio sam na tebe?, pitaju se mnoge od vas.

Ne, kada su u pitanju muškarci i njihovo poimanje darivanja, ništa se ne podrazumijeva.

Doduše postoje muškarci koji su jako vješti u osvajanju, a samim time i u zrelijim fazama veze. Znaju da će dobro promišljen poklon (pa barem i sitnica u obliku njezine omiljene čokolade) itekako obradovati njihove bolje polovice. Ipak, dio muškaraca darivanje smatra opterećenjem – neki od njih uopće ne pridaju pozornost darivanju. Ipak, velika većina njih želi kupiti poklon – ali za kupovinu traže jasne smjernice. Zato drage moje dame, neka vas ne čudi ako vas muškarac otvoreno pita: Što bi željela da ti kupim? Doista, ali doista nema ništa loše u tome. I nema veze kakav je vaš stav o Valentinovu – treba li muškarac kupiti poklon na taj dan ili ne, ako se muškarac ponudi da vam kupi nešto čime vas želi obradovati, najgluplja stvar koju možete učiniti jest reći – Ne treba mi ništa. 

Ako ste mu isto rekli i za Božić, rođendan ili neku drugu prigodu koja podrazumijeva da bi vas vaš odabranik trebao iznenaditi, onda se nemojte čuditi što je možda i konačno iznenađenje s njegove strane jedno veliko NIŠTA. O čemu se ovdje radi?

Jasne smjernice

Muškarci trebaju smjernice. Jasne smjernice. I ako ih dobiju, u većini slučajeva će ih slijediti (naravno ako im je stalo).

Naime, kada muškarcu kažeš da ti ne treba ništa, to je isto kao i da mu govoriš: Ja sam tu bez obzira na sve, u mene i u naš odnos ne trebaš ništa ulagati. 

I što se onda dogodi? On niti ni ne ulaže u taj odnos – barem ne onoliko koliko bi trebao ulagati. Koje je rješenje ovakve situacije? Što reći kada vas muškarac pita što želite za poklon? Vrlo je jednostavno – odgovorite mu na pitanje. I to je zapravo vrlo lako učiniti ako ste u dužoj vezi. Ako vam je pomalo neugodno izraziti želju za poklonom jer se nalazite na početku veze, recite mu koje su vaše omiljene praline. Poklon ne mora biti skupocjen, ali sama pažnja i uložen trud itekako igraju ulogu u tome koliko će vas muškarci cijeniti. 

Nerijetko čujem žene koje u nastojanju da se prikažu kao frajerice, muškarcima govore kako je Valentinovo marketinški trik. Dan kao i svaki drugi i da njima ništa ne treba. Ponekad i kritiziraju žene koje dobivaju poklone – želeći se na taj način istaknuti u gomili i razlikovati od drugih žena.

3D-Muskarac-iz-snova-web

Valentino jest dan kao i svaki drugi

Istina, Valentino jest dan kao i svaki drugi, no ako vas muškarac želi iznenaditi na taj dan, zašto mu tu priliku oduzimati?

Bez obzira što je odlazak u kupovinu velikom broju muškaraca svojevrsna trauma, muškarci načelno nisu fascinirani ovakvim stavom kod žena. Puno prije će ih fascinirati žena koja o Valentinovu, kao i o drugim temama govori u pozitivnom tonu i pritom daje jasne smjernice kamo bi voljela otići ili kakvu čokoladu bi voljela pojesti.

U konačnici, na pitanje što želiš za Valentinovo? – Obožavam bijelu čokoladu. Ostalo ću prepustiti tebi 😉, odgovorit će samopouzdana žena koja cijeni sebe, a pritom ne nameće veliki trošak muškarcu s kojim je tek u fazi upoznavanja. OK? Na taj način muškarcima dajete do znanja što volite i oni će vam na tome biti zahvalni. Naravno, ne treba izostati ni pohvala za njegov trud: – Mmm, jako fino, ovaj okus će me od sada podsjećati na tebe – jednostavan je način na koji možete iskazati zahvalnost za slatko i ukusno iznenađenje.

I za kraj, za sve vas koje ste single i trenutno nemate niti adekvatne udvarače. Plan je sljedeći: obradujte sebe i prijateljice omiljenim slatkišima, isplanirajte izlazak i proslavite dan ljubavi – prema sebi. To je ionako najvažnija ljubav, koja je preduvjet da vas i drugi zavole na onaj pravi način – s poštovanjem. Sve drugo se ionako ne računa. Drage moje, sretno vam Valentinovo! 🙂 

Toliko za danas drage moje dame, a novi blog slijedi za tjedan dana 🙂

Vaša Nelly

 

Individualni Coaching Program, knjige Muškarac u šaci, Muškarac iz snova i ostale korisne informacije

INDIVIDUALNI VIP COACHING

Za sve informacije o Individualnom Coaching Programu (individualne poduke/jedan na jedan) obratite se na mail mail info@sknelly.com.

Knjiga Muškarac iz snova

Sve informacije o novoj knjizi Muškarac iz snova – od nezainteresiranog do zaljubljenog muškarca možete naći klikom na link.

HIT Knjiga Muškarac u šaci

Osim standardnog tiskanog izdanja, dugo očekivano izdanje eKnjige Muškarac u šaci možete naručiti u samo par klikova na sljedećem linku. Za sve upite o knjizi, eKnjizi ili za narudžbu putem maila, javite se mojim administratorima na mail info@sknelly.com ili na društvene mreže. Knjiga se šalje u sve države! 🙂

Zapratite nas na Instagramu za dnevne novosti: @muskaracusaci & @sknelly_official.

Besplatno poglavlje knjige možete preuzeti klikom sljedeći link, a popis prodajnih mjesta nalazi se na sljedećem linku.

Autorica: Sanela Kovačević Nelly

Fotografija: Josip Čekada

Najnovije s Youtubea

Povezane objave