Kako promijeniti ljubavni život u Novoj godini

Facebook

Kako promijeniti ljubavni život u Novoj godini

Nova godina je tu. Kao da je još jučer bio početak, a sada je već ova godina na samom kraju. Čini se da je proletjela, a ovaj zadnji dan u godini potiče na razmišljanje. Analiziramo svoje uspjehe i neuspjehe, što smo mogli bolje, a što nismo, što smo željeli ostvariti, ali se još uvijek nije ostvarilo. Svakako, pitanja je puno, kao i želja, a jedna od njih je promjena – brza, velika i trajna promjena. Ova godina nas je potresla na razne načine, pa tako su nas, osim globalne pandemije, u Hrvatskoj zadesili i strašni potresi. Onda kada postanemo svjesni koliko je život dragocjen i koliko su neki problemi zapravo sitni i rješivi, promijeni se perspektiva i pogled na život. Ovaj život je jedan jedini koji imamo, a mi imamo izbor i moć odrediti smjer u kojem ćemo ići dalje. Kako promijeniti ljubavni život u Novoj godini?

 

Sredite svoj život. Odmah i sada. Nitko vam neće pokloniti priliku za sreću. Prilike si stvarate sami. I što prije to shvatite, to bolje.

Isječak iz knjige Muškarac iz snova – od nezainteresiranog do zaljubljenog muškarca

 

Kako-promijeniti-ljubavni-život-u-novoj-godini

Navedeni isječak iz knjige Muškarac iz snova nije rezultat istraživanja, proučavanja literature niti promatranja drugih ljudi. Ta rečenica je moj osobni, životni zaključak, koji sam najprije primijenila na sebi, a onda sam sa sigurnošću mogla isti savjet dati i drugima.

Da drage dame, nekada sam i ja mislila da će dolazak savršenog muškarca promijeniti moj cijeli život, da će ga učiniti uzbudljivim, čarobnim … međutim stvari ne idu tim redoslijedom. Najčešće onaj pravi dođe onda kada već napraviš onaj nužni rad na sebi, kada se pobrineš za sebe, onda kada se pronađeš.

Pronađi sebe i naći će te Onaj Pravi muškarac.

Što čeka Onaj Pravi

Ako je Onaj Pravi kvalitetan muškarac, odnosno ako takvoga priželjkuješ, onda budi sigurna da njega neće privući tvoji problemi (a svi ih imamo), već tvoja strast prema životu, napretku, promjeni… A kako pronaći strast? Vrlo je jednostavno. Razmisli što te zanima, što voliš, što ti izmami osmijeh na lice i onda to usavrši. To može biti i kuhanje. Bilo što što tebe zanima. Kvalitetnog muškarca će privući tvoja strast prema životu, tvoji interesi koji nisu samo vezani uz njega.

Kvalitetan muškarac neće željeti biti cijeli tvoj svijet. On ne želi potpunu odgovornost za tvoju sreću. On želi biti dio te sreće. Što čeka Onaj Pravi? Čeka da pronađeš sebe i onda će te pronaći i on.

Kako promijeniti ljubavni život u Novoj godini

Kada želimo promijeniti jednu sferu života – u ovome slučaju ljubavnu, onda ne smijemo zanemariti ni one ostale. Primjerice, ako smo nezadovoljni kilažom i općenito izgledom, onda jedan od ciljeva u Novoj godini treba biti gubitak određenog broja kilograma. Hoće li to pomoći u izgradnji samopouzdanja i u pronalasku partnera? Hoće, ako je tvoj višak kilograma realan (a ne dio vlastite iskrivljene percepcije). Drugim riječima, ako imaš stvaran i vidljiv višak kilograma, onda će tvoja transformacija biti itekako vidljiva i učinit će čuda za tvoje samopouzdanje.

Kako promijeniti ljubavni život u Novoj godini? Onda kada napraviš značajne promjene po pitanju fizičkog izgleda, kada se oplemeniš znanjem, kada počneš čitati, proučavati ono što te zanima, sasvim sigurno ćeš udvostručiti šanse da pronađeš Onog Pravog. Činjenica jest da će te rad na sebi učiniti puno privlačnijom drugim ljudima.

Kako bi taj rad na sebi doista urodio plodom, za početak nabavi planer, upiši sve ciljeve za 2021. godinu i stavi datume pored svakog cilja. Konkretiziraj što točno želiš ostvariti i do kada. Reci najboljoj frendici za svoje ciljeve. Kada netko drugi zna što želiš postići, tada imaš dodatni poticaj jer nećeš željeti razočarati ni sebe niti drugu osobu kojoj si izložila svoj plan. Osim ostvarenja ciljeva, planiraj i slobodno vrijeme, izađi s prijateljicama u neki drugi park, odvedi psa u dugu šetnju, promijeni mjesta na kojima se krećeš… Učini nešto novo, ludo. Prijavi se na Tinder. Dejtaj online.

Kvalitetni muškarci imaju izbor, a taj izbor možeš biti ti

Muškarcu moraš dati način da te pronađe, a ako te pronađe kvalitetan muškarac, tada je važno da tu priliku ne propustiš. Kvalitetni muškarci traže kvalitetne žene, a na tebi je da postaneš najbolja verzija sebe. Ti si ta koja sebi moraš biti najveći prijatelj.

Kvalitetni muškarci imaju izbor, a taj izbor možeš biti ti. Kvalitetna žena ima svoje interese, želje, a pritom se ne boji pokazati zanimanje za određenog muškarca. Ona se ne boji komplimentirati, zna kako dati i primiti pohvalu. Zna napraviti prvi korak i ohrabriti muškarca da napravi ostale korake. Ona nije nestrpljiva jer joj život ne ovisi o pozivu jednog muškarca. Uložila je u sebe, u svoje znanje, izgled i u sve što joj je važno. Ta žena možeš biti ti.

Isto vrijedi i ako nisi solo, već se osjećaš zapostavljenom od strane partnera. Moguće je da on ima druge interese, dok je tvoj jedini interes vaša ljubavna veza. Tada je najvažniji korak krenuti graditi sebe – i ne nije kasno, nikada nije kasno za promjene. Ti biraš kako ćeš živjeti, ti biraš koje ćeš navike zadržati, a koje mijenjati. Na tebi je da odabereš bolju sebe i da shvatiš da prilike kreiramo sami. Svaki dan je uistinu dan za novi početak.

Neka danas bude dan kada ćeš okrenuti novi list. Obećaj si to. Budi zahvalna na onome što imaš. Budi sretna što si tu gdje jesi, ma gdje god bila. I kreni naprijed.

U emisiji „Na kavi s Nelly“ govorila sam detaljnije o ovoj temi, a video možete pogledati klikom na link.  

Potres u Hrvatskoj

Neka sreća bude u pomaganju drugima. Svi možemo pomoći. Sada nas treba Petrinja, Glina i okolna sela. Svatko može učiniti nešto. Netko nudi smještaj, netko hranu, netko donaciju, mnogi volonteri su na terenu … Osvrnite se oko sebe i pomognite. Ti ljudi su izgubili sve u trenu. Neki su izgubili i život. Mislite i na životinje, na svojim FB i Instagram profilima sam podijelila podatke o ljudima i udrugama koji izvlače nesretne životinje iz ruševina, smrznute pse ostavljene na lancima, preživjele mačke, kuniće i mnoge druge životinje. Svaka pomoć im je dobrodošla, od sitnih donacija, do hrane, lijekova, transportera. I ono malo znači puno. Svaki život je dragocjen.

Osvrnite se i oko sebe, ma gdje god bili, u kojem god dijelu svijeta se nalazili, uvijek ima netko tko treba vašu pomoć. Svi mi možemo promijeniti život nekome, čovjeku, životinji u nevolji … svi mi možemo barem za nekoga učiniti nešto. Ono što se nama čini malo, nekome će biti sve. Neka solidarnost bude ono što će obilježiti početak Nove godine.

Sretna vam Nova godina, drage moje predivne dame! Do iduće godine, šaljem vam veliki pozdrav! 😊

Najnovije s Youtubea

Povezane objave