Facebook

Kako ostvariti želje u 2018?

Kako ostvariti želje? Početak godine je vrijeme kada pogledamo iza sebe i često razmišljamo o onome što smo zacrtali na početku prošle godine, a nismo ostvarili. Zaželiš želju, pogledaš u vatromet i čekaš da ti se ta želja ostvari. Bilo da je želja na ljubavnom planu ili se odnosi na druge sfere života, biva pomalo frustrirajuće ako se IPAK ne ostvari. Prestaješ vjerovati da možeš dobiti ono što želiš, no ipak se u tvojoj blizini nađe pokoji optimist koji ti kaže da možeš dobiti ono što želiš – samo ako to jako poželiš. I opet to jako želiš i naredne godine – ali ništa. Zvuči li poznato?

Drage moje dame, možete dobiti sve što želite, ali ne onda kada to jako poželite, već onda kada uzmete svoj život u svoje ruke. Ne morate pristati na lošu vezu, ne morate pristati na loš tretman od strane muškarca. Ukratko – ne morate pristati na “ono što se nudi” jer možete dobiti više od toga. Bilo u ljubavi ili općenito u životu. Idemo vidjeti kako.

Kako-ostvariti-želje-web

 

Žena savjetnica

“Sad si već u nekim godinama. Nisi baš u poziciji da biraš, znaš – ja sam u tvojim godinama već imala dijete od 10 godina. Ne pomlađuješ se – uzmi što se nudi da ne ostaneš stara cura.”, nedavno sam načula razgovor dviju žena u kozmetičkom salonu. Mlađa žena je bila otprilike u srednjim ili kasnijim tridesetima, dok je starija (ona koja ju je savjetovala) imala pedesetak godina.

Iz razgovora se dalo zaključiti da su žene kolegice s posla. Naime, nerijetko se događa da se oko kvalitetnih single žena okupe  “savjetnice” ili “savjetnici” koji imaju nešto “pametno” za reći o tome kako bi ta druga osoba trebala živjeti. Žena koja je slušala i upijala savjete kolegice bila je pomalo tužna, i djelovala je vrlo zamišljeno. Žena savjetnica je nastavila priču o tome što ona muž i djeca rade vikendom, u kojem prodajnom centru su kupili novi bojler, prepričavajući detalje svake obavljene kupovine u Kauflandu, Lidlu i ostalim supermarketima. Mlađa žena je jedva dolazila do riječi, slušajući “recept za život”.

Postoje li u vašoj okolini osobe koje vam serviraju “recept za život”? Postoje li oni koji su voljni pričati satima o tome kako biste vi trebali ispravno živjeti, a da se pritom ne osvrnu na ono što njih frustrira?

Koristan savjet

Drage moje dame, za početak godine, dat ću vam jedan jako koristan savjet: Ne slušajte svakoga što vam govori. Ili bolje rečeno, dobro promotrite tko vas savjetuje. Da li ta osoba ima život kakav biste vi željele imati? Je li osoba koja vas savjetuje uspješna u onome u čemu vas savjetuje? Najčešće je odgovor NE. Ipak, ta ista osoba potrošit će sate i sate vremena na lekcije i poduke drugoj osobi, kako bi sebe uvjerila da u nečemu bolja od drugih ljudi. U suštini, ovakvi “savjetnici bez pokrića” uvijek imaju neki vlastiti problem koji potiskuju i skrivenu želju da se pokažu superiorinima (u bilo čemu) nad drugim ljudima. Nerijetko se dogodi da žene ne iskoriste svoje potencijale, bilo na ljubavnom polju, po pitanju karijere ili bilo čega drugog u životu – samo zato jer su poslušale savjet od krive osobe.

Drage moje dame, ne dozvolite nikome da vam određuje vašu vrijednost. Vi vrijedite – i to puno. Razmislite što želite u životu. Zapišite. I djelujte. Što ste starije, to sam u većem uvjerenju, da znate što želite i što ne želite u svojem životu. Važno je da shvatite da vas ponekad u životu i na putu do ciljeva sputava vaše uvjerenje (o tome što možete ili ne možete u životu) na koje itekako utječe okolina u kojoj se nalazite. Ne gubite vrijeme na isprazne priče. Savjetnike koji se bave vašim životom, više nego svojim, prekinite u pola rečenice i ljubazno im saopćite: “Hvala ti na savjetu. To je tvoje mišljenje. Naši stavovi i razmišljanja se ipak uvelike razlikuju.” Potom promijenite temu. Život je prekratak da bi vam netko tratio vrijeme. 

Loša veza

Drage moje čitateljice, možete dobiti sve što želite, ali ne onda kada to jako poželite, već onda kada uzmete svoj život u svoje ruke. Ne morate pristati na lošu vezu, ne morate pristati na loš tretman od strane muškarca. Ukratko – ne morate pristati na “ono što se nudi” jer možete dobiti više od toga. Bilo u ljubavi ili općenito u životu. 

Nedavno sam negdje čula jednu jako dobru rečenicu: “Dok vi smišljate izgovore zašto danas ne stignete na trčanje, netko puno zaposleniji od vas upravo trči.” Ovo se isto tako može primijeniti i na ostale sfere života. Vrijeme koje provedeš slušajući nekoga tko ti govori da to ne možeš, možeš iskoristiti na način da napraviš onaj mali korak do željenog cilja. Želiš upoznati muškarca koji je kvalitetan? Prestani izlaziti na kriva mjesta, na mjesta gdje već poznaješ sve muškarce. Izađi na neko sasvim deseto mjesto i to uopće ne mora biti kafić.

Zanimljivi dečki se kreći na zanimljivim mjestima. Kvalitetni muškarci imaju interese. Puno bolji izbor je muškarac koji je posvećen sportu, od onoga koji je posvećen pivu u kvartovskoj birtiji. Odi na utakmicu, odi na koncert, pozovi prijateljicu na kuglanje. U samo jednom tjednu možeš upoznati nekoliko zanimljivih osoba. Ako ti se do sada želje nisu ostvarivale, onda je krajnje vrijeme da promijeniš ono što si do sada činila. Želje si ostvarujemo sami, a najbrže ćemo doći do svakoga cilja ako život uzmemo u svoje ruke. 

Kako ostvariti želje u 2018?

Kako ostvariti želje u 2018? Danas, odmah i smjesta odbacite ulogu žrtve. Vrijeme potrošeno na kukanje i samosažaljenje je uzalud potraćeno. Prestanite razmišljati o drugim ljudima i ne dozvolite im da upravljaju vašim vremenom. Ukratko, drage moje čitateljice, kada odrežete “savjetnike” u pola rečenice, uvidjet ćete da ste za svoj život odgovorni same i da vi upravljate svojim vremenom i svojim životom. Odlučite što želite. Preuzmite odgovornost. Obećajte si da ove godine nećete čekati da vam se dogode lijepe stvari. Jer dok vi čekate, netko već poduzima … i čini ono što biste vi željele činiti, dobiva ono to što biste vi željele dobiti. Zato, nema čekanja, ok? 

Priđite tom zgodnom muškarcu, nasmijte se, pokažite mu da vam se sviđa. Gledajte ga u oči. Koketirajte točno onako kako sam vas naučila u knjizi. Očekujte da će uzeti vaš broj i da će vas nazvati odmah sutradan. Potom mu dozvolite da preuzme inicijativu i primijenite sve ono čemu sam vas naučila. Ako znate što činite od samoga početka, vaša ljubavna sreća je u vašim rukama.

Zagrlite prijatelja koji vam se sviđa i recite mu da je jako zgodan u toj jakni. Prekinite začarani krug prijateljstva. Smjesta.

Obrišite broj od muškarca koji vas smatra rezervnom opcijom.

Ne reagirajte na provokacije nebitnih ljudi. Ne gubite vrijeme na pogrešne ljude.

Zacrtajte ciljeve i krenite. 

Nastavak slijedi za tjedan dana. Do tada vam šaljem veliki pozdrav 🙂

Vaša Nelly

 

Individualni Coaching Program, knjige Muškarac u šaci, Muškarac iz snova i ostale korisne informacije

INDIVIDUALNI VIP COACHING

Za sve informacije o Individualnom Coaching Programu (individualne poduke/jedan na jedan) obratite se na mail mail info@sknelly.com.

Knjiga Muškarac iz snova

Sve informacije o novoj knjizi Muškarac iz snova – od nezainteresiranog do zaljubljenog muškarca možete naći klikom na link.

HIT Knjiga Muškarac u šaci

Osim standardnog tiskanog izdanja, dugo očekivano izdanje eKnjige Muškarac u šaci možete naručiti u samo par klikova na sljedećem linku. Za sve upite o knjizi, eKnjizi ili za narudžbu putem maila, javite se mojim administratorima na mail info@sknelly.com ili na društvene mreže. Knjiga se šalje u sve države! 🙂

Zapratite nas na Instagramu za dnevne novosti: @muskaracusaci & @sknelly_official.

Besplatno poglavlje knjige možete preuzeti klikom sljedeći link, a popis prodajnih mjesta nalazi se na sljedećem linku.

Autorica: Sanela Kovačević Nelly

Fotografija: Josip Čekada

Najnovije s Youtubea

Povezane objave

EKSKLUZIVNO: NOVA KNJIGA MUŠKARAC U ZANOSU

DAN
SATI
MINUTE
SEKUNDE