Facebook

Gospodin Savršeni

Tema današnjeg bloga je Gospodin Savršeni. Koncept emisije Gospodin Savršeni je zanimljiv samim time što prikazuje natprosječno privlačnog muškarca u potrazi za svojom boljom polovicom. Ovakvi muškarci imaju nešto zajedničko – IMAJU OPCIJE. Puno opcija. Bilo u stvarnom životu ili u TV showu. Takvi muškarci naime, vrlo brzo kreću dalje i ne žale previše za upropaštenim ili propuštenim prilikama (osim ako se doista zaljube). Surova je istina da fizički izgled daje neminovnu prednost, no iako je riječ o muškarcu koji fizički izgleda bolje od prosjeka – i on je samo muškarac, muškarac koji u ženi traži vrijednosti u kojima ne prednjači fizički izgled.

Drage moje prekrasne dame, imam sjajnu vijest: nakon pauze vaš omiljeni blog se vraća i to kao i prije, izlazit će jednom tjedno. U posljednje vrijeme dobivam hrpu vaših poruka vezanih uz povratak bloga pa vjerujem da će vas ova vijest obradovati.

Tema današnjeg bloga je Gospodin Savršeni. Odnedavno se na malim ekranima prikazuje hrvatska verzija popularnog reality showa The Bachelor, a s obzirom da sam gostovala u jednoj od prethodnih epizoda, osvrnula bih se na događanja u istom. Zanimljivo je zapravo koliku gledanost dobije ovakva vrsta zabavnog TV showa, ipak, mnogi se gledatelji imaju potrebu opravdati da inače ne gledaju ovakve emisije i da ih to zapravo ne zanima, no u konačnici znatiželja ipak prevlada. Ovo je zapravo dobro poznat TV show vani, ali naša publika se prvi puta susreće s hrvatskom verzijom pa samim time znatiželja raste.

O čemu je zapravo ovdje riječ? U prekrasnoj Vili okruženoj zelenilom, dvadesetak djevojaka kreće u borbu za osvajanje jednog muškarca. Crvena ruža je simbol ostanka u kući, dok djevojke koje ne dobiju ružu, napuštaju show i odlaze kući. Uglavnom sve djevojke žele ostati, no svakom podjelom ruža djevojaka je sve manje i manje. Djevojke se bore za naklonjenost jednog muškarca, no valja napomenuti da vani postoji i TV show Bachelorette gdje se dvadesetak muškaraca bori za pažnju jedne žene.

Moj zadatak u ovome TV showu bio je savjetovati djevojke po pitanju ljubavi i osvajanja, a razgovor je krenuo u vrlo emotivnom smjeru, nakon što su djevojke ispričale svoje ljubavne priče. Neke od njih su se doista otvorile i pokazale ranjivost ispričavši svoje najintimnije tajne, što nije nimalo lako i što zaslužuje sve pohvale. Kada su u pitanju savjeti, kao i u stvarnom životu, tako i ovdje, neke od djevojaka bile su vrlo zainteresirane za savjet, dok su neke od njih konstatirale da im savjet ni ne treba jer smatraju da najbolje znaju same. To je zapravo sasvim razumljivo, jer nekada sam i ja bila u obje skupine. Najprije u ovoj koja savjet ne treba jer tada je poslušati nečiji savjet, za mene bilo isto kao i priznanje da ne znam što radim. Udarac na ego. Iako sam se nekada i ja oko nekih ljubavnih pitanja vrtjela u krug, mislila sam da sve najbolje znam, a unatoč tome, nije mi išlo očekivano na ljubavnom planu. Nešto je nedostajalo. Iako sam znala kako privući pozornost muškarca, iako je sve u početku bilo sjajno, nešto bi se dogodilo i sva čarolija bi odjednom nestala. Zašto, kako i zbog čega, bila su to pitanja koja su nekada i mene okupirala, sve dok nisam odlučila potražiti odgovore. Tada se za mene sve promijenilo i tada sam naučila kako ostvariti ono što želim i samim time, kako drugima ostvariti ono što žele na ljubavnom polju.

Iz mojeg iskustva, uvijek i najbolje prolaze oni koji su spremni poslušati savjet – savjet osobe koja zna što govori. Osobe koje uspijevaju realno sagledati vlastitu ljubavnu situaciju bez samozavaravanja, ujedno su osobe koje će najprije postići promjenu u ljubavnom životu.

Naime, kada govorimo o priručnicima, i savjetima u sferi muško-ženskih odnosa, određena skupina ljudi ima prilično skeptičan pristup kada je u pitanju taj tip literature i sadržaja. Self help literatura se nerijetko povezuje sa taktikama i manipulacijama, a zapravo se ljudi, i žene i muškarci, vrlo često svjesno ili nesvjesno služe vlastitim taktikama u ljubavnom osvajaju, koje često ne donose željene rezultate. Ako govorimo o nježnijem spolu, u želji da se istaknu i prikažu u što boljem svjetlu pred muškarcem koji im se sviđa, neke žene će nesvjesno kombinirati nekoliko nesretnih „taktika uvjeravanja“ – primjerice pretjerana nametljivost i pretjeran angažman oko muškarca, durenje, ljutnja i pasivno agresivno ponašanje, a sve u želji da se pridobije interes druge strane. U želji za isticanjem pokušat će djelovati što pametnije, a konkurenciju će nerijetko pokušati pobijediti pokojim „niskim udarcem“, kao što je poneka ružna riječ upućena konkurenciji. Svjesno ili nesvjesno, kombiniranjem nesretnih taktika na ljubavnom polju, osoba se ne prikazuje u najboljem svjetlu, a nikako ne dolazi do izražaja ni njezina osobnost. Ono što uvijek savjetujem ženama jest da ne pribjegavaju glumi jer su posebne upravo onakve kakve jesu, ali to ne mora značiti da muškarcu odmah morate reći SVE. Kada su u pitanju muško ženski odnosi, timing je izuzetno bitan.

Koncept emisije Gospodin Savršeni je zanimljiv samim time što prikazuje natprosječno privlačnog muškarca u potrazi za svojom boljom polovicom. Ovakvi muškarci imaju nešto zajedničko – IMAJU OPCIJE. Puno opcija. Bilo u stvarnom životu ili u TV showu. Takvi muškarci naime, vrlo brzo kreću dalje i ne žale previše za upropaštenim ili propuštenim prilikama (osim ako se doista zaljube). Surova je istina da fizički izgled daje neminovnu prednost, no iako je riječ o muškarcu koji fizički izgleda bolje od prosjeka – i on je samo muškarac, muškarac koji u ženi traži vrijednosti u kojima ne prednjači fizički izgled. Naime, fizička privlačnost je preduvjet za sve, ali ako se žena i muškarac ne povežu na intelektualnoj i emocionalnoj razini, odnos neće napredovati pa tako je vrlo jasno da i dotični Gospodin Savršeni neće odabrati djevojku prvenstveno na temelju fizičkog izgleda. Slično bi bilo i da je u pitanju Savršena Dama koja bira jednog od dvadeset muškaraca. Ipak, kada je u pitanju zaljubljivanje i odabir ljubavnog partnera, žene se često zaljubljuju u muškarce koji predstavljaju snažan oslonac, dok muškarci traže onu posebnu, unikatnu ženu koja se razlikuje od drugih žena.

Kako god da bilo, emisija prikazuje borbu za interes jednoga muškarca i što će koja žena učiniti na putu do cilja. Konkurencija i kako ju pobijediti? – Nemate konkurenciju – to je bila jedna od stvari koje sam savjetovala djevojkama u showu – zapravo ste same sebi konkurencija. To će ujedno pokazati i vrijeme. Svatko od nas može biti samo najbolja verzija sebe, ali ako pokuša biti netko drugi u želji za sviđanjem, stvari neće završiti sa željenim ishodom.

Žena koja cijeni sebe lako će osvojiti muško srce, no ako ta žena ujedno zna, a ne pretpostavlja kako funkcionira muški um po pitanju ljubavnih odnosa, ostvarit će puno veći uspjeh na ljubavnom polju.

Kako sa djevojkama koje su sudionice ovoga showa, tako i s bilo kojom skupinom djevojaka, nakon kratkog razgovora i upoznavanja, odmah mogu reći koje djevojke će imati više uspjeha u ljubavnim vodama. Ključnu ulogu u tome ima PONAŠANJE. Ponašanje koje ne ostavlja uvijek dojam kakav želimo ostaviti. A mi svi činimo sve u najboljoj namjeri – u želji za sviđanjem.

U svojoj knjizi Muškarac iz snova – od nezainteresiranog do zaljubljenog muškarca pisala sam o Gospodinu Zgodnom, zapravo fizički vrlo sličnom muškarcu Gospodinu Savršenom. Radnja se odvijala na fakultetu, a interes žena bio je vrlo sličan kao u ovoj TV emisiji. Natprosječno zgodan i inteligentan muškarac, vrlo vješt u zavođenju, imao je pažnju mnogih žena koje su činile sve i svašta kako bi mu se svidjele. Ipak, on je tada želio samo jednu – mene. Objektivno gledajući, nisam bila fizički privlačnija od konkurencije što je još jedan dokaz da je fizički izgled bitan, ali nikako presudan. Glavna razlika između mene i ostalih djevojaka bila je u tome što su mu one, za razliku od mene, na razne načine nudile osjećaj sigurnosti, a muškarci se NE ZALJUBLJUJU U SIGURNOST, osobito onda kada im je sigurnost veze ponuđena PRERANO.

Ako se vratimo na TV show Gospodin Savršeni, ovdje su djevojke prvenstveno vođene željom za isticanjem. Postoje razni načini na koje se možete istaknuti u gomili, ali nisu svi načini najsretnija opcija. Neke djevojke su se već na samom početku emisije pokazale nešto vještije u zavođenju u odnosu na konkurentice, no po mojem mišljenju ovdje postoji jedna osoba koja najbolje razumije muško-ženske odnose i način na koji razmišlja suprotni spol. Ta osoba je izuzetno vješta u ljubavnoj komunikaciji, a u isto vrijeme vrlo sabrana i emocionalno stabilna. Pogađate li o kome je riječ (vi koji pratite predmetnu emisiju)? Gospodin Savršeni. Gospodin Goran. Gospodin Neženja. Osim privlačnog izgleda, dotični muškarac točno zna kako treba komunicirati sa ženama, zna što žene žele i kakav tretman očekuju od muškarca. U konfliktnim situacijama s djevojkama, reagira promišljeno i sabrano. Ostavlja dojam vrlo mudre osobe, ali i emocionalno stabilne. Ovaj tip muškarca jako dobro zna što čini kada su u pitanju ljubavni odnosi i osvajanja – uvijek ima toplu riječ za potencijalnu partnericu i zna kako stvoriti atmosferu u kojoj se ona dobro osjeća. Kada je zainteresiran nudi sve, a kada nije, odlazi tiho i elegantno, bez puno objašnjenja. Žena koja padne na šarm ovakvoga muškarca, teško se miri sa gubitkom njegova interesa jer ga, u konačnici, kada se smire tenzije, pamti po dobrom i sjeća se onog “lijepog tretmana” koji u suštini gotovo svaka žena potajno priželjkuje. Kada odlazi, njegova najveća krivnja biva nedovoljno dobro objašnjenje za odlazak, zato takvi muškarci često iza sebe ostave “odškrinuta vrata”  za povratak u odnos koji je završio bez pravoga završetka. Drugim riječima, ovaj tip muškarca zapravo rijetko kada izgubi kontrolu i izgovori uvredljive riječi koje bi mu zapečatile mogućnost povratka bivšoj/potencijalnoj partnerici. 

Naime, i žene i muškarci traže emocionalno stabilnu osobu za partnera. 

To je i glavni razlog zašto veze pucaju u samome startu, a u početku veliki interes nestaje brzinom svjetlosti ako jedna strana osjeti da ne dobiva dovoljno pažnje od potencijalnoga partnera i pritom izgubi kontrolu u nastojanju da dobije ono što želi – odnosno željenu pažnju druge polovice. Žene su po ovome pitanju često mnogo tolerantnije od muškaraca pa i ako se dogodi da se dotični muškarac na početku odnosa pokaže pomalo emocionalno nestabilan, često se to pripisuje trenutku, u nadi da će se dotični promijeniti. Suprotno tome, nagle emotivne reakcije sa ženske strane na samom početku ljubavnog odnosa, rezultiraju isto tako naglim povlačenjem i gubitkom interesa muškarca. To je ujedno i  jedan od razloga zbog kojih muškarci iznenadno nestaju bez objašnjenja. Zapravo je ovo samo jedan od primjera koliko je različit ženski i muški način razmišljanja po pitanju ljubavnih očekivanja i upravo zato oni koji znaju u kojem smjeru idu razmišljanja suprotnog spola, imaju daleko više uspjeha na ljubavnom polju.

Toliko za danas drage moje dame, a novi blog slijedi za tjedan dana 🙂

Vaša Nelly

Individualni Coaching Program, knjige Muškarac u šaci, Muškarac iz snova i ostale korisne informacije

INDIVIDUALNI VIP COACHING

Za sve informacije o Individualnom Coaching Programu (individualne poduke/jedan na jedan) obratite se na mail mail info@muskaracusaci.com.

NOVO: Knjiga Muškarac iz snova

Sve informacije o novoj knjizi Muškarac iz snova – od nezainteresiranog do zaljubljenog muškarca možete naći klikom na link.

HIT Knjiga Muškarac u šaci

Osim standardnog tiskanog izdanja, dugo očekivano izdanje eKnjige Muškarac u šaci možete naručiti u samo par klikova na sljedećem linku. Za sve upite o knjizi, eKnjizi ili za narudžbu putem maila, javite se mojim administratorima na mail info@muskaracusaci.com ili na društvene mreže. Knjiga se šalje u sve države! 🙂

Zapratite nas na Instagramu za dnevne novosti: @muskaracusaci & @sknelly_official.

Besplatno poglavlje knjige možete preuzeti klikom sljedeći link, a popis prodajnih mjesta nalazi se na sljedećem linku.

Autorica: Sanela Kovačević Nelly

Fotografija: Josip Čekada

Najnovije s Youtubea

Povezane objave

SUPER POPUST OD 50%

DAN
SATI
MINUTE
SEKUNDE