Facebook

Želim ono što je nedostupno

Želim ono što je nedostupno. Ne, želim upravo ono što je nedostupno. Black Friday. Razni brendovi nas pozivaju da iskoristimo makar simbolične popuste i kupimo nešto što nam treba – ili ne treba. Odmah. Ili što prije.

haljina-iz-snova_blog_123

Priznajem, pripadam grupaciji žena koje vole lijepe krpice i online shopping. Zapravo bilo kakav shopping. U stanju sam satima hodati po dućanima, neumorno i zadovoljno – zapravo, da je hodanje po trgovinama sport, moglo bi se i za mene reći da sam sportski tip. Možda i sportašica 🙂 lol.

Usprkos omiljenom sportu, čvrsto sam odlučila da ću kupovati stvari koje mi trebaju.

Ipak, eto tako odoh pogledati lijepe šarene, primamljive krpice na Black Friday i pronađem kaput koji mi možda paše na nove čizmice, ali samo na jedne čizmice – i možda mi zapravo i ne treba, možda nemam mjesta u ormaru za još jedan pomodni komad koji ću obući tu i tamo. I to šareni. Možda i nije najbolji izbor. Ionako sam više sklona klasici. Nađoh još 10 kaputa koji mi se sviđaju. Pa koji onda? Zaključak je, vidjet ću (u prijevodu gnjavit ću odabirom najbolju prijateljicu koja je prava hrvatska Kate Middleton). I tako moja Kate, kaže uzmi taj, taj koji ti paše na te jedne čizmice, jako je cool. Ok, idem vidjeti da li ga uopće još ima. Još uvijek napola zainteresirano. Kad eto – nema ga više. Nema S. Ma nema veze uzet ću M i ispod debelu vestu. Nema ni M. A XS? Mrzim prekratke rukave, ali možda, možda se nekako uvučem i u XS – ali ga nema. Svi su brojevi rasprodani, i maknuli su ga s web stranice.

Želja

I pogodite što – u tom trenutku sam željela upravo taj kaput, taj kojeg nema. I išla sam još nekoliko puta provjeriti da li se vratio u ponudu (iako je to bilo sasvim nelogično za očekivati). Za kraj, da bi stvar bila još smješnija, sutradan iz auta vidim taj isti kaputić na nekoj ženi u prolazu.

Zvuči li vam poznato? To je situacija kada se u nama javlja nestrpljivost i nervoza te lažni osjećaj stvarnog značaja naše trenutne želje. “Imati trenutno nešto što jako želimo i to odmah” postaje imperativ. I što je najzanimljivije, toga smo i svjesni, ali i dalje želimo upravo to. Bio u pitanju novi kaput, cipele ili muškarac. Da me ne biste krivo shvatile – ne poistovjećujem ljude s predmetima, već fokus stavljam na ŽELJU, i na ono iz čega želja proizlazi.

Nadalje, kao ljudska bića skloni smo više željeti sve ono što je okarakterizirano kao poželjno od strane drugih. To što je poželjno, često je i nedostupno, i mi (svjesno ili nesvjesno) upravo TO ŽELIMO.

Ja sam željela upravo taj kaput koji mi je sada nedostupan.

Neke od vas žele upravo cipele za koje nema više odgovarajućih brojeva.

Neke od vas žele upravo zauzete ili iz bilo kojeg razloga, nedostižne muškarce.

Dok neki muškarci, žele upravo zauzete ili nedostižne žene.

Tako je bilo i u slučaju Ane.

Prisjetimo se prošlog blog post-a i djevojačke večeri. Kako se večer bližila kraju, Ana je nakon duže vremena pogledala na mobitel i imala je što vidjeti, 3 poruke od dragog (svaka u razmaku od pola sata):

„I? Kakva je atmosfera?“ „Jesi malo popila?“

 „Jedva čekam da te vidim večeras!“

„Hej, di si mi draga. Kada dolazim po tebe?“

I jedna poruka od Tibora:

„Gdje si ljepotice? Volio bih te vidjeti“

Tibor je znao da je Ana zauzeta. No, činilo se da je, od kada je toga postao svjestan, odjednom postao i zainteresiraniji. Kada su se upoznali, Tibor je pokazivao interes, bio je ljubazan, šarmantan, zanimljiv… Nakon toga su izašli na jedno piće. I to je bilo ok. Međutim Ana je tada imala druge „preokupacije“, a ni on nije previše inzistirao na kontaktu. Iako je pokazivao određeni interes. Sada joj se činilo da ju Tibor gleda drugim očima.

I bila je u pravu. Kao što sam već spomenula u prethodnim kolumnama – ako zainteresiran muškarac primijeti da ima konkurenciju, njegov interes će znatno porasti.

Stoga, drage moje, imajte na umu sljedeće:

Muškarci vole konkurenciju.

Žene koje su privlačne i drugim muškarcima, muškarci gledaju kao na „bolju priliku“.

Nebitno je zapravo da li je žena samo omiljena u društvu i svojevrsni „magnet za muškarce“ – a pritom slobodna, ili je uz sve to još i zauzeta.

Zauzeta? A moral? A pravila?

Ako si trenutno postavljate ova pitanja, dat ću vam jednostavan odgovor:

Zaljubljen muškarac ne poznaje pravila. (Čast iznimkama).

Ovo se osobito odnosi na „igrače“, „ženskare“, muškarce koji imaju veliki uspjeh sa ženama. Oni zauzetu djevojku doživljavaju kao IZAZOV. Uistinu zainteresiran, a osobito zaljubljen muškarac, neće previše preispitivati ispravnost udvaranja zauzetoj djevojci. Ovdje naglašavam riječ djevojka, jer kada je u pitanju udana žena – tu ipak s muške strane  uglavnom postoji zadrška, osobito ako je riječ o ženi s djecom.

S druge strane gledano, ako je riječ o djevojci koja je u vezi, zainteresiran muškarac će joj bez problema „udvarati“ i nastojati ju impresionirati na sve moguće načine. Neki muškarci, a osobito ženskari, to doživljavaju kao svojevrsnu igru nesvjesno dodatno privučeni onim što se smatra „zabranjeno voće“.

Ako je uistinu zainteresiran, učinit će sve da ju uvjeri kako je on bolji izbor od onoga s kojim je ona trenutno u vezi. U konačnici, odluku će prepustiti njoj.

No što je Ana odgovorila…?

A) Dečku (– možda je i vrijeme da mu dodijelim i ime, a s obzirom da ne smijem otkriti njegov identitet, nazvat ću ga Supermen)

B) Tiboru

A) Uživam.. popila sam .. dođi… 🙂

B) Na jednoj zabavi… Uživam… Ma tko bi rekao? 🙂

Uzbudljiv nastavak slijedi u idućem blog post-u.

P.S. Prošlotjedno druženje na Instagramu „Pitaj Nelly“  dobilo je puno veći odaziv od očekivanog, nadam se da sam uspjela odgovoriti na sva vaša pitanja! Iduće druženje je također uskoro u planu, a bit će najavljeno također putem bloga. Trenutno imam 100-njak vaših još neotvorenih mailova pa mi se Instagram druženje čini svakako najbolja solucija da svaka od vas dobije barem kratak, ali pravovremeni odgovor za svoju situaciju, a da pritom nikoga ne izostavim.

Video kampanju za knjigu Muškarac u šaci možete pogledati na Fejsu, a odnedavno i na You Tube kanalu:

Individualni Coaching Program, knjige Muškarac u šaci, Muškarac iz snova i ostale korisne informacije

INDIVIDUALNI VIP COACHING

Za sve informacije o Individualnom Coaching Programu (individualne poduke/jedan na jedan) obratite se na mail mail info@muskaracusaci.com.

NOVO: Knjiga Muškarac iz snova

Sve informacije o novoj knjizi Muškarac iz snova – od nezainteresiranog do zaljubljenog muškarca možete naći klikom na link.

HIT Knjiga Muškarac u šaci

Osim standardnog tiskanog izdanja, dugo očekivano izdanje eKnjige Muškarac u šaci možete naručiti u samo par klikova na sljedećem linku. Za sve upite o knjizi, eKnjizi ili za narudžbu putem maila, javite se mojim administratorima na mail info@muskaracusaci.com ili na društvene mreže. Knjiga se šalje u sve države! 🙂

Zapratite nas na Instagramu za dnevne novosti: @muskaracusaci & @sknelly_official.

Besplatno poglavlje knjige možete preuzeti klikom sljedeći link, a popis prodajnih mjesta nalazi se na sljedećem linku.

Autorica: Sanela Kovačević Nelly

Fotografija: Josip Čekada

Najnovije s Youtubea

Povezane objave

EKSKLUZIVNO:

DAN
SATI
MINUTE
SEKUNDE

SUPER POPUST: TAJNE USPJEŠNOG DOPISIVANJA S MUŠKARCEM 💖 EKNJIGA 💖