Zašto se muškarci vraćaju pa onda opet odlaze

Zašto se muškarci vraćaju pa onda opet odlaze

On je bio taj koji je inicirao sve. Dolazi pa odlazi. Najprije je bio ludo zainteresiran da bi potom nestao. Shvatila si da je izgubio interes, no naučila si što učiniti u toj situaciji i eto ga opet – javlja se. Iako nisi vjerovala da će se uopće više javiti. Čini se zainteresiran. Barem kratko vrijeme. Zanima ga gdje si, što radiš… Ispituje te zašto se nisi javljala, zanemarivši činjenicu da je on taj koji je nestao. Svakako, njegov interes je tu – ali ne zadugo. On opet nestaje, a ti ludiš jer više ne znaš na čemu si s njim. Zašto se muškarci vraćaju pa onda opet odlaze?


Drage moje dame, muškarci su zapravo jednostavni. Nema puno mudrosti. Lako se zainteresiraju, još lakše gube interes. Za razliku od žena, muškarci u početku odnosa ne razmišljaju previše o potencijalnoj vezi. Ipak, zanimljivo je to što često, tako zaneseni obećavaju brda i doline. I onda iznenadno nestaju jer odnos ne napreduje dalje od fizičke privlačnosti. Nedostaje ono nešto što je ključno za vezu. Nedostaje privlačnost na intelektualnoj i na emocionalnoj razini. Ipak, ako znate kako reagirati na njegovo iznenadno nejavljanje (o čemu ste imale priliku čitati u prethodnim kolumnama i u knjizi Muškarac iz snova – od nezainteresiranog do zaljubljenog muškarca), velika je šansa da će se ponovno javiti.

Zašto se muškarci vraćaju pa onda opet odlaze? Vraćaju se jer su znatiželjni, jer su ponovno zainteresirani. Vraćaju se kada primijete da se u vašim životima nešto zanimljivo događa. Opet odlaze onda kada ponovno izgube interes.

Zašto? Čitajte pažljivo.

Znaju li muškarci uopće što žele

Znaju li? Znaju. Oni koji govore da ne znaju što žele zapravo nisu sigurni da žele ovaj trenutni odnos. Muškarac koji ne zna što želi nije siguran da li želi biti s tobom. Isto je i sa ženama. Zainteresirana žena vrlo jasno zna što želi, no onda kada ne zna i nema vremena za određenog muškarca – to samo znači da nije zainteresirana. Svima je nama lakše reći da nemamo vremena – ugodnije je za obje strane. Zato ne vjerujte muškarcu koji ne zna što želi.

Muškarac koji je zainteresiran prilično je jasan u svojim namjerama.

To je ujedno i onaj muškarac koji odjednom zna da treba kupiti ruže (iako je to prije uvijek zaboravljao). Ponovno zainteresiran muškarac zna štošta toga. I ima mobitel. Ima vremena. Ima svega na pretek. Zato ponovno zainteresiranom muškarcu trebate dati pokoji zadatak.

Zašto se muškarci vraćaju pa onda opet odlaze

Postavlja se pitanje: zašto se muškarci vraćaju pa onda opet odlaze? Zato što im brzo prestaje biti zanimljivo.

To se događa u dva moguća scenarija:

  1. Žena koju pokušava ponovno osvojiti mu na sve moguće načine olakšava put do sebe
  2. Žena koju pokušava ponovno osvojiti mu spočitava sve za što ga smatra krivim

Tada muškarac povratnik (koji je vrlo vjerojatno kriv za štošta – u najmanju ruku za iznenadno nejavljanje) ponovno uzmiče jer:

  1. Lakši put ga neće učiniti Supermenom – pa se nikada ni ne zainteresira koliko bi trebao
  2. Ne voli biti kriv nizašto (iako jest) pa mu je lakše pobjeći iz neugodne situacije

Napominjem da ovdje govorim o površnim odnosima i ljudima koji se poznaju i viđaju kraće vrijeme. Ovdje nije riječ o dugogodišnjim vezama i brakovima – zato s muškarcem s kojim nisi u ozbiljnoj vezi ne treba ulaziti u duge i ozbiljne rasprave. Njega neće opteretiti osjećaj krivnje.

Muškarac koji se vraća, vraća se prvenstveno zbog sebe, a ne zbog tebe. Vraća se zbog osjećaja koji mu pruža vaš odnos. Vraća se zbog osjećaja da je s tobom puno izgubio.

Zato muškarcu koji se vraća treba dati priliku, zadatak, izazov. Treba mu dati nešto što će ga učiniti Supermenom. Nešto što će ga učiniti važnim i značajnim u svojim i u tvojim očima. Primjerice, kada ti muškarac povratnik kupi cvijeće, zahvali se i reci mu da je to jako lijepa gesta. Ne ispituj ga na čemu si niti bilo kakva pitanja o vašem odnosu. Dopusti mu da se potrudi.

Kako dalje?

  • Sviđa mi se kada muškarac preuzme inicijativu. Baš me zanima što slijedi 😉

To je primjer rečenice kojom ga ohrabruješ da postane još bolji u svojem osvajanju. Možeš ga tražiti za pomoć oko nečega gdje bi se on mogao iskazati. Zatim ga pohvaliti da se osjeća kao Supermen.

Zašto ovo ima efekta? Jer svaki muškarac želi biti značajan. Svaki.

Da bi se muškarac osjećao kao super heroj, pobjednik, sretnik – on mora osjetiti kako napreduje u svojem osvajačkom naumu. On mora osjetiti da njegov šarm ima efekta. On se mora osjećati kao muškarac.

Toliko za danas, do idućeg tjedna šaljem vam veliki pozdrav!

P.S.

NOVO: YouTube emisiju „Na kavi s Nelly“ u kojoj ću odgovarati na vaša najčešća ljubavna pitanja, od sada možete pratiti dva puta tjedno na kanalu S.K.Nelly.

Ako još uvijek birate idealan poklon za Dan žena, bilo da želite iznenaditi partnera, najbolju prijateljicu, ili samoj sebi kupiti nešto lijepo, evo ideje! Odnedavno sam ostvarila suradnju s prekrasnim brendom Capitola i zaljubila se u njihove satove! Inače promoviram samo stvari koje mi se istinski sviđaju, a Capitola dizajn osvojio me svojom elegancijom, jednostavnošću i profinjenošću.
Capitola satovi dostupni su po super cijenama, naručiti ih možete na www.capitolawatches.com, a uz promo kod SKNELLY15 ostvarujete dodatnih 15% popusta! Dolaze u elegantnim kutijicama, a ono što se meni posebno svidjelo jest da imaju različite veličine satova i podesive narukvice.

S.K.Nelly - Capitol
S.K.Nelly - Capitola
S.K.Nelly - Capitol

P.S. Obje knjige:

možete naručiti u našoj web trgovini u online obliku (eKnjige se šalju na vaš mail u PDF-u) ili u tiskanom obliku (knjige se šalju na vašu kućnu adresu). Knjige se šalju u cijeli svijet!

Cijenimo vaše mišljenje i nagrađujemo vašu vjernost! Ukoliko još niste ostavili vaše cijenjeno mišljenje o pročitanim knjigama, Individualnom Coachingu ili o blogu, to možete učiniti odmah na:

1. Našoj službenoj Facebook stranici – klikni ovdje za Facebook Review 2. Našoj službenog Google Business Stranici – klikni ovdje za Google Business Review

Nakon što ostavite vašu recenziju, javite nam se mailom na info@sknelly.com te ćemo vam poslati moj moćni ePriručnik za uspješno koketiranje na POKLON 😃

Povezane Objave