Zašto neke veze nikada ne postanu ozbiljne

Share on facebook
Facebook

Zašto neke veze nikada ne postanu ozbiljne

Zašto neke veze nikada ne postanu ozbiljne, učestalo je i nepresušno pitanje, koje ne prestaje intrigirati bez obzira na dob ili ljubavno iskustvo žene. Drage čitateljice, iako ne stižem svima odgovoriti u kratkom roku, nastojim svakom vašem pismu posvetiti posebnu pozornost kako bih više pažnju posvetila temama koje vas zanimaju.

Zašto neke veze nikada ne postanu ozbiljne

Mnoge od vas je osobito zaintrigirala priča moje prijateljice Ane, o kojoj ste imale prilike čitati u prethodnim blog post-ovima. Zašto je pametna i lijepa djevojka poput Ane imala tako malo uspjeha s onim muškarcem koji bi joj se uistinu sviđao? Doduše, Ana je naučila prepoznati osnovne pogreške koje su ju sputavale u ostvarenju dugoročnijeg odnosa s dotičnim muškarcem i ljubavni život joj se preokrenuo – u sekundi. Objasnila sam vam kako je Ana promijenila strategiju i još više zainteresirala dotičnog muškarca. Priča je stala na pozivu na večeru, a mnoge od vas su me pitale kako se priča dalje odvijala?

Evo i nastavka priče: Ana je nastavila izlaziti s dotičnim muškarcem, primjenjivala je usvojene savjete i onda, nakon mjesec dana poznanstva – pogodite što se dogodilo? Gospodin savršeni je najavio razgovor. “Moramo razgovarati”, rekao je u poprilično ozbiljnom tonu. Da, to je bio trenutak kada me Ana nazvala, poprilično uznemirena i uzrujana – “Evo ga Nelly, još jedan, već znam što će mi reći. Priča se ponavlja i već mi je dosta svega. Ili se prestanu javljati ili izmisle neki glupi izgovor zbog kojeg se ne možemo više viđati” – konstatirala je. “Ana, smiri se – za početak. Znam i ja što će ti reći. Imam poprilično dobro predviđanje.  Znam i što ćeš ti njemu reći, a to je ono najvažnije. To je ključno” – uzvratila sam.

Što se dalje dogodilo?

Najprije valja razjasniti sljedeće – svaki ljubavni odnos koji započinje obostranim simpatijama ima nekoliko faza –  počevši od upoznavanja i prvoga spoja do mogućeg nastavka viđanja koje se može ili ne mora razviti u kvalitetniji odnos, odnosno vezu. Ana je oduvijek bila vješta koketa i uspjela bi lako zainteresirati muškarca no taj isti muškarac bi vrlo brzo izgubio interes – puno brže nego što ga je dobio. Nakon što je savladala osnovna pravila osvajanja i naučila koje pogreške treba izbjegavati, muškarac koji joj se sviđao postao je sve zainteresiraniji i zainteresiraniji. Stvari su se promijenile za Anu. Možemo reći da je dobro savladala prva dva koraka, a to su:

  1. Početno privlačenje pažnje muškarca
  2. Poticanje zainteresiranosti muškarca

Ana je prije uvijek “padala na testu” drugoga koraka, a to je poticanje zainteresiranosti muškarca. Kada je naučila kako potaknuti njegov interes, stvari su se uvelike promijenile. Ipak, ova druga faza i dalje ne garantira pretvaranje super obećavajućeg odnosa u vezu.

Zašto neke veze nikada ne postanu ozbiljne? Dva su moguća razloga:

  1. Žena ne želi vezu s muškarcem
  2. Muškarac ne želi vezu sa ženom

Mi ćemo se pozabaviti s razlogom broj dva – kada žena želi nešto više, a muškarac želi “da stvari ostanu kakve jesu”. Drugim riječima, viđate se već neko vrijeme, a on se ne izjašnjava ili govori kako je bolje da stvari ostanu ležernije. E pa drage moje dame, ako ste imale odnos s muškarcem koji vam se uistinu sviđao i činilo se da je sviđanje obostrano te da ste u nekoj vrsti veze koja je naposlijetku završila nedorečeno, ako i dalje tražite odgovor zašto je nešto tako obećavajuće prekinuto bez objašnjenja, onda ću vam morati dati odgovor koji možda i ne obiste očekivale.

  • Činjenica da stvari u početku ljubavnog odnosa djeluju obećavajuće,  ne znači nužno da ćete ostvariti kvalitetniju vezu.
  • Sve ovisi o tome “kako odigrate karte”.

Puno vas se suočilo sa situacijom gdje je muškarac nakon nekoliko mjeseci “veze bez obaveza” postao “nespreman za nešto više” da bi za mjesec dana objavio slatku gugutavu sličicu s novom curom na facebook-u. Pomalo surovo, zar ne?

No, dobro, što razlikuje ženu s kojom muškarac želi imati nešto ozbiljnije od one kojoj prodaje priče o tome kako je nespreman za vezu? Odgovor je vrlo jednostavan i može se sažeti u jednu riječ, a to je – STAV.

Nastavak priče o slijedi u idućem blog post– u, a do tada pratite novosti na službenoj web i facebook stranici Muškarac u šaci.

Individualni Coaching Program, knjige Muškarac u šaci, Muškarac iz snova i ostale korisne informacije

INDIVIDUALNI VIP COACHING

Za sve informacije o Individualnom Coaching Programu (individualne poduke/jedan na jedan) obratite se na mail mail info@muskaracusaci.com.

NOVO: Knjiga Muškarac iz snova

Sve informacije o novoj knjizi Muškarac iz snova – od nezainteresiranog do zaljubljenog muškarca možete naći klikom na link.

HIT Knjiga Muškarac u šaci

Osim standardnog tiskanog izdanja, dugo očekivano izdanje eKnjige Muškarac u šaci možete naručiti u samo par klikova na sljedećem linku. Za sve upite o knjizi, eKnjizi ili za narudžbu putem maila, javite se mojim administratorima na mail info@muskaracusaci.com ili na društvene mreže. Knjiga se šalje u sve države! 🙂

Zapratite nas na Instagramu za dnevne novosti: @muskaracusaci & @sknelly_official.

Besplatno poglavlje knjige možete preuzeti klikom sljedeći link, a popis prodajnih mjesta nalazi se na sljedećem linku.

Autorica: Sanela Kovačević Nelly

Fotografija: Josip Čekada

Najnovije s Youtubea

Povezane objave