Facebook

Vrijeme je za promjene

U prošloj kolumni pričali smo o popularnoj “vezi bez obaveza”. Shvatile ste da ta veza ne vodi nikamo. Barem ne s njegove strane. Ne zavaravate se da ćete strpljivim čekanjem doći do trenutka kada ćete veselo utvrditi “Tko čeka taj i dočeka!”. Bravo! Čestitam! Nema zablude, no ima li šanse da se trenutna situacija promijeni? IMA. Kako? Pozorno čitajte tekst u nastavku. Vrijeme je za promjene.

Subota i jutarnja kava. Čeka me 10 poruka od frendice na WhatsApp-u.

– Čitala sam tvoju novu kolumnu. Kao da si pričala o meni. Čini mi se da ova moja veza ne vodi nikamo. Zapravo – čini se da samo ja mislim da smo u vezi. Ne znam što on misli. Samo znam da me uzima zdravo za gotovo. Gotovo smo 2 godine veze u kojoj nema ni govora o zajedničkom životu i on se niti ne izjašnjava po pitanju budućnosti. Ponekad mi se čini da njegovi planovi mene uopće niti ne uključuju. Ne viđamo se svaki dan. Kao da on živi svoj život jednako i kao što bi ga živio bez mene. Kako se može tako ponašati prema meni? – konstatirala je uzrujano.

– Može – odgovorih joj.

Muškarci se ponašaju onako kako im dozvolimo. Točka.

Stoga, drage čitateljice, ako ste se i vi našle u sličnoj situaciji i ako se osjećate da vas muškarac uzima zdravo za gotovo, onda je vrlo vjerojatno da vas doista i uzima zdravo za gotovo.

Ako je muškarac u nekoj vrsti veze u kojoj mu je dobro i pritom ne mora ponuditi ništa više niti uložiti više od dosadašnjeg truda kako bi tu vezu sačuvao, vrlo vjerojatno neće učiniti niti jedan korak naprijed. Takve “veze bez pravih obaveza” mogu potrajati i duže vrijeme i nastavljaju se bez perspektive da će se razviti u nešto ozbiljnije – osobito veze na daljinu. Zvuči poznato? Što učiniti? Smjesta se probudite.

Mogući REALNI scenariji

Drage moje curke, sada me dobro poslušajte – ako se držite za mrvice pažnje koje vam muškarac povremeno baci, onda je vrlo teško da će se vaš status “još nedefinirane veze” promijeniti. Vi ćete vrlo vjerojatno izgubiti dragocjeno vrijeme, a on će kada se najmanje nadate, odlepršati u tuđi zagrljaj. I odjednom postati spreman na nešto više – samo s nekom drugom.

Također, ako ste u nekoj vrsti veze bez obaveza na daljinu, ili ako se viđate samo jednom tjedno, on se vrlo vjerojatno istovremeno viđa i s drugim ženama. Možda ste toga i svjesne.

Nedavno me jedna djevojka pitala da li nešto znači činjenica da on proveo Valentinovo baš s njom (a ne s nekom drugom, iako postoje indikacije da su u igri i neke druge djevojke). To, drage moje, ne znači apsolutno ništa. Ako je ozbiljno i uistinu zainteresiran, poželjet će biti s vama svaki dan ili što češće moguće. Toliko je jednostavno.

No dobro, što učiniti?

Vrijeme je za promjene

Kada jednom shvatiš da ti muškarac (do kojeg ti je stalo) samo krade vrijeme, bez ozbiljnijih namjera, onda je krajnje vrijeme za promjene. Ako želiš kvalitetan odnos i ravnopravnu pravu vezu s muškarcem, onda jako bitno znati sljedeće:

  • Nikad nemoj misliti da ćeš nedovoljno zainteresiranog muškarca s vremenom uvjeriti da bi se trebao s tobom skrasiti.
  • Ne pretpostavljaj da znaš što on misli i želi, jer vjerojatno ne znaš. Iznenadila bi se.
  • Ne traži izgovore zašto te “izvisio” i zašto se opet nije javio.
  • Nikada, ali nikada nemoj pristati na mrvice.
  • Ako ste udaljeni, ne dolazi u njegov grad. On treba doći u tvoj. Ili tako ili nikako.
  • Ne pristaj na pozive u zadnji čas. Žene koje drže do sebe neće dozvoliti muškarcu da navrati usred noći nakon noćnog izlaska.
  • Ne budi uvijek dostupna. Uvijek dostupna = potpuno nezanimljiva.

Što učiniti ako se već duže vremena nalaziš u sličnoj, neobećavajućoj situaciji?

Smjesta promijeni stav. Počni cijeniti i poštovati sebe. Ako je prava veza ono što trenutno želiš u životu, onda to i zaslužuješ. I ništa manje od toga. To trebaš dati do znanja muškarcu. Drugim riječima, ako mu dozvoliš da te ne poštuje, muškarac te neće poštovati. I neće s tobom željeti ništa ozbiljno.

Zašto su s Anom odjednom svi željeli nešto ozbiljno? Dva zgodna, zanimljiva muškarca? Zašto prije nije imala “sreće”?

Jer nije stvar u sreći.

Stvar je u tome koliko se znaš zauzeti za sebe. Općenito – u životu i u ljubavi.

O tebi ovisi hoće li muškarcu pasti na pamet da navrati do tebe u gluho doba noći i da ti se nakon toga ne javlja. Može mu pasti na pamet – jednom. Ako mu tada jasno pokažeš granice, znat će jako dobro što si smije, a što ne smije dozvoliti kada si ti u pitanju.

Ana je u prijašnjim vezama bila previše dostupna, previše se trudila i previše je dopuštala. Sjetite se samo kako ju je Supermen uzeo zdravo za gotovo i počeo lagano udaljavati od sebe. Tada je odlučila da je vrijeme za promjene. U trenutku kada je postavila granice, sve se promijenilo (tko nije čitao, brzo pročitati sve stare blogove 🙂 ). Da, moguće je da se muškarac poput Aninog Supermena (koji je davao petama vjetra) ipak zainteresira i poželi nešto više od veze bez obaveza.

Da bi se zaljubio, muškarac te prije svega mora poštovati, tebe i tvoje vrijeme.  Nema drugoga načina.

Nastavak slijedi za tjedan dana!

Individualni Coaching Program, knjige Muškarac u šaci, Muškarac iz snova i ostale korisne informacije

INDIVIDUALNI VIP COACHING

Za sve informacije o Individualnom Coaching Programu (individualne poduke/jedan na jedan) obratite se na mail mail info@muskaracusaci.com.

NOVO: Knjiga Muškarac iz snova

Sve informacije o novoj knjizi Muškarac iz snova – od nezainteresiranog do zaljubljenog muškarca možete naći klikom na link.

HIT Knjiga Muškarac u šaci

Osim standardnog tiskanog izdanja, dugo očekivano izdanje eKnjige Muškarac u šaci možete naručiti u samo par klikova na sljedećem linku. Za sve upite o knjizi, eKnjizi ili za narudžbu putem maila, javite se mojim administratorima na mail info@muskaracusaci.com ili na društvene mreže. Knjiga se šalje u sve države! 🙂

Zapratite nas na Instagramu za dnevne novosti: @muskaracusaci & @sknelly_official.

Besplatno poglavlje knjige možete preuzeti klikom sljedeći link, a popis prodajnih mjesta nalazi se na sljedećem linku.

Autorica: Sanela Kovačević Nelly

Fotografija: Josip Čekada

Najnovije s Youtubea

Povezane objave

EKSKLUZIVNO:

DAN
SATI
MINUTE
SEKUNDE

SUPER POPUST: TAJNE USPJEŠNOG DOPISIVANJA S MUŠKARCEM 💖 EKNJIGA 💖