Share on facebook
Facebook

Trenutak kada pronađeš sebe

Trenutak kada pronađeš sebe je trenutak kada će te pronaći pravi muškarac. I to vrlo vjerojatno ne samo jedan muškarac – što zapravo i nije loše. Odabrat ćeš onoga koji ti se sviđa.

Drage moje dame, hvala vam na vašoj pozornosti i lijepim porukama, pohvalama – bitno mi je da znam što vas zanima, koja su vaša pitanja i problemi. Jučerašnje druženje na Instagramu je bilo odlično i vjerujem da sam svima vama uspjela poslati odgovore na pitanja. S obzirom da vas ima sve više i više, unaprijed određeno vrijeme za odgovore na vaša pojednačna pitanja mi omogućuje da nikoga ne izostavim pa tako i vas molim da se javite u zakazano i predviđeno vrijeme za čitatelje.

Za one koji još ne znaju, moj profil na Instagramu je @sknelly_official, a nedavno je otvoren i profil @muskaracusaci gdje svakodnevno možete pratiti sve novosti vezane uz knjigu i blog kao i svakodnevne motivacijske tekstove.

Ne zaboravite i hashtag #muskaracusaci – najbolje fotke sa knjigom i objavit ću na svojem Instagram profilu i nagraditi. No dobro, krenimo s današnjom temom.

Trenutak kada pronađeš sebe

Ne postoji određena dob u kojoj osoba pronađe sebe, stoga ne zamarajte se s brojkama. Ne biste vjerovale koliko “pronalazak sebe” utječe na uspjeh u ljubavnom životu.

Što time želim reći? Kako pronaći sebe?

Vjerujte mi – svaka osoba posjeduje određeni talent. Na vama je da otkrijete koji je vaš talent.

Zašto?

  1. Pronalaženje i razvijanje vlastiog talenta je kao pronalaženje svoje svrhe – to je nešto što nas čini sretnima i ispunjenima.
  2. Kada smo dobri u nečemu, to nas čini zanimljivima u očima drugih – bilo prilikom sklapanja prijateljstva ili kod započinjanja ljubavnih veza.
  3. Ono što nas čini sretnima, čini nas ujedno i privlačnima suprotnom spolu.

Sve u svemu, želite li popraviti i promijeniti ljubavni život nabolje, pođite od sređivanja vlastitog života.

Ono što je izrazito bitno jest naglasiti da ne morate biti najbolji u svemu. Postoje žene (i muškarci) koji žele pokazati svima u svojoj okolini da se razumiju u sve, da su apsolutno najbolji u svakom području života. To je pomalo iscrpljujuće za njih, a okolina to često doživljava kao očajnički pokušaj privlačenja pozornosti. Zaista, ali zaista ne moraš biti najbolja u svemu. Nađi jednu stvar koja te zanima. Ili više njih, ali NE SVE.

Ne moraš biti najbolja. Budi posebna (jer to i jesi).

Poći ću od sebe. Bit ću iskrena prema vama, kao i uvijek. Nisam neka kuharica. Ponekad pripremim nešto – i to nešto vrlo jednostavno. Ponekad bude i ukusno, a ponekad isti recept rezultira totalnim fijaskom. Moja je sestra s druge strane, izvrsna kuharica. Dakle, mi smo kao nebo i zemlja po tome pitanju. Sestre, a potpuno različite. Možda ima neke veze činjenica što je ona starija sestra pa bi nam u odsustvu roditelja nešto skuhala i u vrijeme djetinjstva. Možda. Ipak, vjerujem da za kuhanje mora postojati interes, a i određeni talent. Ona ga ima, ja ga nemam – i to je sasvim u redu. S obzirom da imam sestru koja je izvrsna kuharica, mogu reći da znam što taj termin znači i predstavlja i znam da dobri kuhari mogu kuhati i bez “prečica”. Kada mi se netko pohvali sa svojim umijećem kuhanja, onda ne očekujem da baš uvijek u kuhanju koristi kocke, vegetu, vrhnje za kuhanje i sve ono što ja koristim. Ako ne znaš bez vrhnja za kuhanje, onda i nisi baš neki kuhar.  Onda si u mojem timu basic kuhara 🙂 I to je sasvim u redu. Jer ne mora svatko biti najbolji u svemu.

Sada zastanite na trenutak.

Uzmite komad papira i zapišite koji su vaši talenti (npr 1 ili 5). Dopišite i vaše osobine – ono što vas razlikuje od drugih, kao i vaše vrijednosti. Zatim uzmite još jedan komad papira i zapišite kakvog muškarca želite pored sebe u životu. Što želite da on posjeduje? Kakve osobine, vrijednosti, talente?

Vjerojatno želite da vaš idealan muškarac bude zanimljiv. Ili već želite određenog zanimljivog muškarca pored sebe. Ne mislite li da isti želi zanimljivu ženu?

U čemu žene najviše i najčešće griješe kada su u pitanju muškarci i početak ljubavnog odnosa? Svu svoju energiju usmjeravaju na muškarca koji im se sviđa – u ranom stadiju veze.

I paf. On odjednom postaje prezaposlen. On odjednom nema vremena. On odjednom počinje izmicati. I to je sasvim očekivana reakcija.

Kada se previše fokusirate na određenog muškarca i “zaboravite na sebe” kao osobu koja ima i druge interese, muškarac će to osjetiti – vjerujte mi (bilo da to vješto ili nevješto skrivate). I počet će se hladiti. Sasvim sigurno.

Često se susrećem s osobama koje mi kažu da nisu talentirane nizašto ili da ne mogu pronaći nešto što ih čini sretnima. To je zapravo sasvim uobičajena pojava. Ukoliko misliš da nemaš neki osobit talent, onda ti sasvim sigurno mogu reći da griješiš. Prava istina jest da ga nisi još pronašla. I nema veze imaš li 20, 30 ili  40 godina. Svatko ima svoje vrijeme. Svoj trenutak kada pronađeš sebe.

Talent treba pronaći i razvijati. Ujedno to mora biti nešto što voliš. Možda si zapela na poslu koji ne voliš i vjeruješ da će savršeni muškarac “popuniti” prazninu koju osjećaš. Možda hoće, ali brzo će nestati iz tvoga života.

Ako želiš pronaći i zadržati pravog muškarca, prije svega pronađi i zadrži pravu sebe.

Priča o Ani je mnoge od vas inspirirala toliko da mi često znate napisati da je vaša situacija slična njezinoj te da ste na temelju pročitanog puno toga promijenile i poboljšale u odnosu s muškarscima. Kako i ne bi bila slična? Sve smo mi barem jednom bile Ana. I to je sasvim ok. Problem je kada se to “loše”  iskustvo s vezama koje ne uspjevaju uporno ponavlja. To svakako može biti frustrirajuće.

Vi koje pratite blog od početka, znate da sve o Aninoj transformaciji i ljubavnom preporodu.. Ljubavni preporod 🙂 Smiješno zvuči priznajem, čak i meni, ali u ovom trenutku te dvije riječi najbolje opisuju nastalu “promjenu scenarija”.

Ana je također u početku bila fokusirana na vezu. Ideju o vezi. Ideju o savršenom muškarcu. Toliko  fokusirana da je zaboravila neke svoje interese. Primjerice, Ana je velika ljubiteljica i poznavateljica cvijeća. Jednom prilikom sam ju posjetila baš u vrijeme kada je bila u fazi samosažaljenja zbog ljubavnih neuspjeha – i primijetila kako joj je sve cvijeće u stanu uvenulo. Prestala ga je zalijevati. Sjećam se da sam joj rekla – dobro što nemaš mačku. Doza humora uvijek popravi stvar, pa čak i crni humor 😀

U prošlim kolumnama ste čitale o Aninom susretu s Tiborom i o riječima koje Ana nije očekivala da će čuti od Tibora. Ili od bilo kojeg muškarca.

– Ako nisi sretna s njim, uzet ću te i dat ću ti sve – rekao je Tibor, dok je Ani umalo ispala čaša iz ruke.

– Nisi li ti, nisi li u vezi – promrmljala je pomalo iznenađeno. Ako se dobro sjećam prije par minuta si mi rekao da imaš curu.

– Imam. Ne mislim ti lagati. Rekao sam da imam curu i što? Imao sam puno cura u životu.

– To vjerujem – uzvratila je. Sudeći po uredskim pričama, sloviš kao ženskar.

Tibor se na ovo samo nasmijao ne trudeći se isto komentirati.

– A što ti misliš o meni? – upitao je sa znatiželjom.

– Hmm. Ne znam. Gotovo da te jedva poznajem – uzvratila je i nasmijala se. Sada kada se uspjela “sabrati” činilo joj se da je počela davati prave odgovore na pitanja.

Što su to uopće pravi odgovori na pitanja?

U ovome kontekstu, pravi odgovori su oni zbog koji muškarac neće prestati razmišljati o tebi i samo o tebi.

Individualni Coaching Program, knjige Muškarac u šaci, Muškarac iz snova i ostale korisne informacije

INDIVIDUALNI VIP COACHING

Za sve informacije o Individualnom Coaching Programu (individualne poduke/jedan na jedan) obratite se na mail mail info@muskaracusaci.com.

NOVO: Knjiga Muškarac iz snova

Sve informacije o novoj knjizi Muškarac iz snova – od nezainteresiranog do zaljubljenog muškarca možete naći klikom na link.

HIT Knjiga Muškarac u šaci

Osim standardnog tiskanog izdanja, dugo očekivano izdanje eKnjige Muškarac u šaci možete naručiti u samo par klikova na sljedećem linku. Za sve upite o knjizi, eKnjizi ili za narudžbu putem maila, javite se mojim administratorima na mail info@muskaracusaci.com ili na društvene mreže. Knjiga se šalje u sve države! 🙂

Zapratite nas na Instagramu za dnevne novosti: @muskaracusaci & @sknelly_official.

Besplatno poglavlje knjige možete preuzeti klikom sljedeći link, a popis prodajnih mjesta nalazi se na sljedećem linku.

Autorica: Sanela Kovačević Nelly

Fotografija: Josip Čekada

Najnovije s Youtubea

Povezane objave

Odaberi sebe i novi početak

Odaberi sebe i novi početak Ona je odabrala sebe. Nakon svih uspona i padova. Kaže da je cijeli život bila “krpa” kada su u pitanju muško ženski odnosi, no ona

Nastavi čitati